Ç.Ü.´de kadavra kursu
YAŞAM 10.04.2018 11:46:09 1987 0

Ç.Ü.´de kadavra kursu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından ´2. Çukurova Ortognatik Cerrahi Günleri ve Kadavra Kursu´ düzenlendi

Kurs kapsamında Çene Yüz Bozukluklarının Cerrahi Tedavisi eğitiminde kadavra kullanıldı. Prof. Dr. Mehmet Kürkçü ve Doç. Dr. Emre Benlidayı kursun direktörlüğünü yaparken Prof. Dr. Alexander Gaggl, Doç. Dr. Christian Brandtner, Prof. Dr. Altan Varol, Doç. Dr. Emre Benlidayı, Doç. Dr. Ufuk Tatlı ve Yrd. Doç. Dr. Can Tükel konuşmacı ve eğitmen olarak yer aldılar.

Türkiye ve yurt dışından birçok bilim insanının katıldığı kursun açılışı Sheraton Grand Adana Oteli´nde gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Fatih Güler, ÇÜ Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, akademisyenler ve kursiyerler katıldı 

PROF. DR. KÜRKÇÜ: "AMACIMIZ BİLGİLERİ GÜNCELLEMEK VE PRATİĞE AKTARMAK."

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla açılış konuşmasını ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve Kurs Direktörü Prof. Dr. Mehmet Kürkçü yaptı. Konuşmasında, çene yüz bozuklarının cerrahi tedavisinin (ortognatik cerrahi) önemine değinerek bilgileri güncellemek ve pratiğe aktarmak üzere bu kurs programını düzenlediklerini söyledi. Alanlarında bilgi ve deneyim paylaşımını desteklediklerini ifade eden Prof. Dr. Kürkçü, bu yolla mesleğin gelişimine katkı sunmak istediklerini ifade eti. Prof. Dr. Kürkçü "Ortognatik cerrahide güncel konuların yanı sıra, farklı uygulamalar Salzburg/Avusturya Paracelsus Medical Üniversitesi´nden iki tanınmış bilim insanı ve ülkemizin değerli bilim insanları tarafından aktarılacak. Katılımcıların ortognatik cerrahi uygulamalarındaki gelişimlerine önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz kadavra kursunu da planladık. Programı oluştururken tekrarlardan kaçınarak hepimizin ihtiyaç duyduğu konuları bir araya getirmeye çalıştık. Amacımız katılımcılarla, konuşmacı ve kurs eğitmenleri arasında karşılıklı iletişim ortamı oluşturarak, katılımcıların eğitim ve kurslar sonrasında kendilerini daha yetkin ve güven içinde hissetmelerini sağlamaktır." dedi.

 ÇÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 25 YAŞINDA

ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş ise fakültelerinin 25. Yılını kutladıkları bu yılda böylesi önemli bir bilimsel çalışmayı düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Yoldaş, diş hekimliği fakültelerinin topluma hizmet ettiğini ifade ederek aynı zamanda bilimsel çalışmalarına hız kesmeden devam eden bilim insanlarına teşekkür etti.

DT. GÜLER: "SİMÜLASYON ÜZERİNDEN EĞİTİMLERİN YAPILACAĞI GÜNLER ÇOK UZAK DEĞİL."

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Fatih Güler ise meslektaşlarına Adana´yı anlatarak verimli bir toplantı geçmesini temenni ettiğini söyledi. Simülasyon üzerinden eğitimlerin yapılacağı günlerin çok uzak olmadığına değinen Dt. Güler bilgi alışverişlerinin teknoloji ile daha iyi noktalara geleceğini ifade etti 

PROF. DR. ERDOĞAN: "ÜNİVERSİTELERİN GÖREVİ TOPLUMSAL HİZMETE KATKI SAĞLAMAK."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise 45 yıllık bir üniversite olduklarını ve 25 yıllık diş hekimliği fakültesiyle önemli işlere imza attıklarını söyledi. Üniversitelerin amacının toplumsal hizmete katkı sağlamak olduğunu belirterek diş hekimliği fakültesinin bunu yerine getirdiğini ifade etti. 

ÇENE YÜZ BOZUKLUKLARININ CERRAHİ TEDAVİSİ EĞİTİMİ KADAVRALAR ÜZERİNDE VERİLDİ.

Çene yüz bozukluklarının cerrahi tedavisinin kadavralar üzerindeki eğitimini Türkiye´de ilk kez 2016 yılında gerçekleştiren ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı, bu eğitimin ikincisini düzenleyerek önemli bir başarıya imza atmış oldu. Kursun birinci gününde çene yüz bozuklukları alanında önemli konular konuşmacılar tarafından kapsamlı bir şekilde aktarıldı ve tartışıldı. İkinci gün ise kursiyerler kadavra üzerinde cerrahi teknikleri uygulama fırsatı buldular. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Laboratuvarı´nda düzenlenen bu eğitimde Türk ve yabancı eğitmen akademisyenler Prof. Dr. Alexander Gaggl, Doç. Dr. Christian Brandtner, Prof. Dr. Mehmet Kürkçü, Prof. Dr. Altan Varol, Doç. Dr. Emre Benlidayı, Doç. Dr. Ufuk Tatlı ve Yrd. Doç. Dr. Can Tükel iki bölüm halinde kadavra üzerinde eğitim verdi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli