Ç.Ü.´de
GÜNDEM 24.11.2017 11:16:05 490 0

Ç.Ü.´de "Bilim ve Kadın Sempozyumu"

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle "Bilim ve Kadın Sempozyumu" düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi´nde gerçekleşen Sempozyumun konuşmacısı, Harvard Üniversitesi´nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk, M.I.T. (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) ve Harvard Üniversitesi´nde aynı anda proje yürüten tek isim olan bilim kadını Dr. Canan Dağdeviren´di.

Programa; Çukurova Üniversitesi Akademisyenleri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Burak İnceoğlu, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, kadın dernekleri temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

İnsanlık için bilimin önemini vurgulayan, medikal tıp ve biyoloji alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Dr. Dağdeviren yaptığı değerlendirmede, inanılmaz enerjik, soru soran, sorgulayan, çözüm odaklı neslin yetiştiğini, bu coğrafyadaki hiçbir gencin başarısız olmak gibi bir lüksü olmadığını kaydetti.

Programda söz alan Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Z. Cennet Ünal da, bilim adamı yerine bilim İnsanı demeyi öğrendiğimiz gün, dilimizdeki dönüşümün başlayıp toplumsal cinsiyet eşitliğine adım adım yaklaşmış olacağımızı vurguladı. Ünal, böyle küçük dönüşümlerle toplumların en büyük sorunlarından biri olan Kadına Yönelik Şiddetin de önüne geçilebileceğini aktardı.

Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Burak İnceoğlu ise, medikal buluşları ile Türk Milleti´ne gurur yaşatan, gençlerin örnek alması gereken bir başarı öyküsü olduğunu belirterek, Dr. Dağdeviren´e teşekkür plaketi takdim etti.

Program sonunda; Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Evşen Nazik ve Doç. Dr. Sevban Arslan; öğrencilerin ve ÇÜ Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanlarının ufkunu açacak, vizyon değeri olan, ülkemizin gururu bir bilim insanını misafir etmekten duydukları mutluluğu ifade ederek, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar adına teşekkür plaketi takdim ettiler.

Çukurova Teknokent Adana İçin Büyük Bir Şans.

Sempozyumun ardından Çukurova Üniversitesi Teknokent laboratuvarlarını da ziyaret eden Dr. Dağdeviren, Teknokent´in Adana için büyük bir şans olduğunu belirtti ve burada çalışma yapacak olan akademisyen ve öğrenciler için başarılar diledi.

Adana ziyaretinin son gününde, Adana Kent Konseyi Merkezi´nin de bulunduğu Tarihi Kız Lisesi Binası´nı ziyaret eden Dr. Dağdeviren, Kız Lisesi Mezunlar Derneği´nin anı defterini; Türk kadınının Atatürk´e borçlu olduğunu kaleme aldığı notuyla, imzaladı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli