Ç.Ü.´de ?Beyaz Önlük Giyme´´ töreni
YAŞAM 1.10.2018 12:12:36 648 0

Ç.Ü.´de ?Beyaz Önlük Giyme´´ töreni

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi´ni kazanan 300 öğrenci düzenlenen törenle ?Beyaz Önlük´ giydi.

ÇÜ Tıp Fakültesi´nde geleneksel olarak düzenlenen ?Beyaz Önlük Giyme´´ töreni Kongre Merkezi´nde yapıldı. Tören, Rektör Prof. Dr. Mustafa kibar Rektör, Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Serdar Özbarlas, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Özbarlas; ?Öğrencilerimizi İyi Bir Hekim Olmanın Yanı Sıra İyi Birer İnsan Olarak Yetiştirmeyi İstiyoruz.?

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Hilmi Özbarlas öğrencilere hitap etti. Prof. Dr. Özbarlas ?Öğrencilerimizin Tıp Fakültesine giriş günü olan beyaz önlük giyme töreninden, mezuniyetlerine kadarki harikulade gelişimi memnuniyetle izliyoruz. Bunu sizler de göreceksiniz.? dedi. Hekimlikte teşhis ve tedaviye ek olarak toplumu hastalıklardan korumanın önemine değinen Prof. Dr. Özbarlas, bu yolda öğrencilere gerekli olan en önemli aracın ?bilim´ olduğunu ifade etti.

ÇÜ Tıp Fakültesi´nin Türk Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından akredite bir fakülte olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Özbarlas şunları kaydetti;

?Bu yıl 2. kez akredite olduk. Akreditasyon demek, tıp eğitimiyle ilgili en önemli kalite unsurlarına imza atmak demektir. Ayıca tıp eğitimiyle ilgili tüm konularda öğrencilerimizin merkeze konulması ve ihtiyaçlarının en iyi şartlarda karşılanması demektir.  Sevgili öğrenciler; bizler hocalarınız olarak sizleri, iyi bir hekim olmanın yanı sıra iyi birer insan olarak yetiştirmeyi istiyoruz. İyi bir insan olmak demek;  sağduyulu, adil, anlayışlı, güvenilir bir kişilik sahibi olmak demektir. Ancak hekimlikte olmazsa olmaz olan bir özellik vardır ki o da hastalara karşı şefkatli olmaktır. Hastalarınız sizin tıbbi cümlelerinizi anlamayabilir, ama sizin davranışlarınızdan şefkatli bir insan olduğunuzu anlar ve hastalıklarını yönetmenizde size yardımcı olurlar. Bizler hocalarınız olarak sizin şefkatli birer insan olabilmeniz için, bizlerin size şefkat göstermesi ve sizlere örnek olmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz.?

Rektör Prof. Dr. Kibar: ?Çocuklarınız Artık Bizlere Emanet?

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, ?Çocuklarınız artık bizlere emanet? diyerek başladığı konuşmasında öğrencilerin çok deneyimli ve donanımlı bir akademik kadronun elinde, çok iyi eğitileceğini ifade etti. Rektörlük olarak amaçlarının ülkemize; dürüst, çalışkan, vatanını seven, görevini en iyi şekilde yapan, etik-deontolojik değerlere sahip, adaletli, vicdanlı, en ileri bilgi ile donanmış, üst düzeyde eğitilmiş, insanı seven, ona ve yaşama saygı duyan, bugün giydirilen ´beyaz önlüğe´ layık hekimler yetiştirmek olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

?Çukurova Üniversitesi, her zaman modern ve gelişime açık bir ortamda, daima güncel bilim ve bilgiyi öğrencilerinin hizmetine sunan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, öncü bir üniversite olmuştur.  Üniversitemiz, son yıllarda gösterdiği performansla, Türkiye´deki 15 araştırma üniversitesi arasına girmeyi başarmıştır. Bu başarıda elbette Tıp Fakültemizin de çok önemli katkısı vardır.  Aynı zamanda Tıp Fakültemiz, Tıp eğitimi alanında akredite olmuş bir Fakültemizdir. Böyle bir eğitim ortamı sağlayıp sürdürdükleri için başta Tıp Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcıları ve öğretim üyeleri olmak üzere Tüm Akademik ve İdari personele huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Bunun yanı sıra Fakültemizde, Anabilim Dalları Uzmanlık Eğitimi akreditasyon süreci de başlamış olup bazı anabilim dalları akredite olmuşlardır. Akredite olan Anabilim Dallarımızı da kutluyor, teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Üniversitemiz, bu bölgedeki en gelişmiş Üniversite Hastanesi olan Balcalı Hastanesine sahiptir. Bölgede sağlık alanında her türlü girişim Hastanemizde gerçekleştirilebilmektedir. Hastanemiz sadece bölgeye değil, Orta-Doğu ülkelerine ve Sağlık Turizmine de hizmet vermektedir. Aynı camianın fertleri olduğumuz için sizlere genç meslektaşlarımız diye hitap etmek istiyorum.?

Beyaz Önlüklerini Giyen Öğrenciler Önlük Andının Ardından İlk Derslerini Yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından fakülteye dereceyle giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Daha sonra akademisyenlerin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesinin ardından Dekan Prof. Dr. Hilmi Serdar Özbarlas tarafından Beyaz Önlük Andı okundu.  Tıp Fakültesi´ne başlayan öğrencilere ilk ders ise Prof. Dr. Ünal Zorludemir tarafından verildi. (CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli