Ç.Ü.Akademik Danışmanlara Ev Sahipliği Yaptı
YAŞAM 14.02.2018 11:49:37 327 0

Ç.Ü.Akademik Danışmanlara Ev Sahipliği Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim ve Yurt Dışı Genel Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) işbirliğinde Yurt İçi Akademik Danışmanlar Toplantısı düzenlendi.

1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü öğrenim gören resmî bursiyerlerin yurt içi akademik danışmanlarına yönelik ülke genelinde düzenlenmesi planlanan toplantıların beşincisi, 13 Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Genel Müdür Bülent Çiftçi, Genel Müdürlük Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Tuba Korkmaz, Genel Müdürlük Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Kuzu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden davet edilen yurt içi akademik danışmanlar katıldı.

Prof. Dr. Kibar: "Yurtdışı Lisansüstü Eğitim Programı Yetişmiş İnsan Gücüne Önemli Destek Sağlıyor."

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Mili Eğitim Bakanlığı yurtdışı lisansüstü eğitim programının Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana ülkemizin yetişmiş insan gücüne önemli destek sağladığını söyledi. Günümüzde yoğun olarak YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın koordinasyonuyla, üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak amacıyla, 1416 sayılı kanun kapsamında yurtdışına yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitimler almak üzere dünyanın birçok ülkesine öğrenci gönderildiğini hatırlatan Prof. Dr. Kibar konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Gönderilen bu öğrencilerin eğitimlerinin bitiminde görev aldıkları üniversitelere, eğitimini aldıkları ülkelerin bilim ve teknolojilerini taşımakta, üniversitelerimizin rekabet gücüne güç katmaktadırlar. Buna ek olarak öğrenimlerini yaptıkları ülkeler ve okullar ile iletişimlerini sürdürerek karşılıklı işbirliklerinin gelişmesine ve ülkemiz üniversitelerinin tanıtımına önemli katkılar sunmaktadırlar. Üniversitemiz bünyesinde de 1416 sayılı kanun kapsamında yurtdışında öğrenimlerini tamamlamış ve üniversitemize hizmet etmekte olan çok sayıda hocamız mevcuttur.

"Toplantılar Günümüzün Kalite Odaklı Çalışma Felsefesine de Hizmet Etmektedir."

"Üniversitemiz gibi Araştırma ve aynı zamanda Uluslararasılaşma Misyon Farklılaşmasına giden üniversiteler için bu katkılar, özellikle çok daha önemli hale gelmiştir. Üniversitede görev yapan akademisyenlerin bu kapsamda burslandırılan, eğitimi devam eden öğrencilere yol göstermesi, danışmanlık yapması verimliliği arttıran değerli bir uygulamadır. Bu açıdan Bakanlığımızın danışmanlık sisteminin daha da iyi çalışması için toplantılar düzenlemesi günümüzün kalite odaklı çalışma felsefesine de hizmet etmektedir. Bu toplantıya ev sahipliği yapıyor olmak, siz değerli öğretim üyelerini Üniversitemizde ağırlamak bizi çok mutlu etmekte ve aynı zamanda kurumlararası işbirliği için de güzel bir örnek oluşturmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Çiftçi: "Programın Amacı Bursiyerlerin Amacına Uygun Yetiştirmek."

Yükseköğretim ve Yurt Dışı Genel Müdürü Bülent Çiftçi ise toplantının en önemli amacının yurt dışına gönderilen öğrencilerin hangi kurum adına gidiyorlarsa o kurumla ya da üniversiteyle bir bağlantılarının olması ile yurt içi akademik danışmanların süreçte aktif olarak yer alması olduğunun ifade etti. Çiftçi, bursiyerlerin amacına uygun yetişmesi için işbirliğinde kalmak gerektiğini ve danışmanlardan beklentinin bu yönde olduğunu vurguladı.

Bilgili; "Ülkeye Hizmet Edecek Bir İnsan Kaynağı Projesi Yürütüyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili de "Ülkemiz adına bir ülke projesi yürütüyoruz. Altını çizerek söylüyorum, bu ülkeye hizmet edecek bir insan kaynağı projesini hep birlikte yürütüyoruz, iyileştiriyoruz." ifadelerini kullandı. Öğrencilerin özlük haklarına dair önemli iyileştirmeler yapıldığını belirten Bilgili, nitelikli öğrencinin çok önemli olduğunu vurguladı. En stratejik alanlarda en iyi öğrencilerin gönderilmesinin hedeflendiğini belirten Bilgili; öğrencilerimizin ülkesiyle bağlarının güçlü tutulması için öğrenci takibinin akademik danışmanlarla baştan sıkı tutulması gerektiğinin altını çizerek bu toplantılarda asıl vurgulanması gereken noktanın bu programı sahiplenerek, yöneterek ve programa katkı yaparak devam ettirilmesi olduğunun altını çizdi.

Bakanlık Yetkilileri Teknik Sunumlar Yaparak Katılımcıları Bilgilendirdi.

Açılış konuşmalarından sonra YLSY burs programı ile REBUS sistemi hakkında katılımcılara bilgi vermek üzere Yükseköğretim ve Yurt Dışı Genel Müdürlüğü uzmanlarınca sunumlar yapıldı. Toplantının son bölümünde Genel Müdür Bülent Çiftçi, Genel Müdürlük Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Kuzu ile Genel Müdürlük Şube Müdürü Ali Gül yurt içi akademik danışmanlardan gelen soruları yanıtladı.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise Fatih Kuzu YLSY süreci hakkında bilgi verdikten sonra programın Türkiye´deki tüm üniversiteleri ve şartları sağlayan tüm vatandaşları kapsadığını vurguladı. Son bölümde Çukurova Üniversitesi´nde lisans öğrenimi gören öğrencilere YLSY tanıtımı yapıldı ve programla ilgili soruları yanıtlandı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli