ÇÜ. Türkoloji Araştırmaları Merkezi 20. Yılında.
YAŞAM 18.01.2017 11:20:05 466 0

ÇÜ. Türkoloji Araştırmaları Merkezi 20. Yılında.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi´nde her hafta konusunda uzman isimler etimolojiden edebiyata, sanattan tarihe kadar çeşitli konularda takipçileriyle buluşmaya devam ediyor.

Geleneksel hale gelen Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma Merkezi´nin konferansları dizisinde bu ay farklı konularda konukları ağırlandı.

Türkçenin Sözlükleri ve Türkçe Sözlük

ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Çetin, konak sohbetlerinde ?Türkçenin Sözlükleri ve Türkçe Sözlük? adlı sunumunu gerçekleştirdi. Geniş katılımın gözlendiği konak sohbetlerinde Doç. Dr. Çetin slaytlar eşliğinde Türkçenin sözlüklerle ilgili çalışmalarını anlattı. Doç. Dr. Engin Çetin, bir dilin bütün sözcük ve deyimlerini ya da belli bir alandaki sözcüklerini ya da belli bir çağda kullanılmış olan sözcük ve deyimlerini sırasıyla vererek anlamlarını açıklayan, tanımlayan ya da başka bir dildeki karşılıklarını gösteren yapıta ?sözlük´ denildiğini hatırlatarak sözlük türleri hakkında bilgiler verdi. Sunum sonunda Merkez Müdürü Prof. Dr. Abik Doç. Dr. Engin Çetin´e teşekkür plaketi takdim etti.

Köpek ve Kedilerde Üremenin Kontrolünde Kullanılan Yöntemler: Güncel Yaklaşımlar

Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veteriner Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Funda Eşki ise ?Köpek ve Kedilerde Üremenin Kontrolünde Kullanılan Yöntemler: Güncel Yaklaşımlar? konu başlığıyla konak sohbetlerinin konuğu oldu. Slaytlar eşliğinde sunumunu yapan Yrd. Doç. Dr. Eşki, sokakta sahipsiz başıboş yaşayan hayvanların veya istenmeyen kedi ve köpeklerin tüm dünyada hem sağlık sorunlarına hem de ekonomik sorunlara neden olduğunu söyledi. Bilimsel yöntemler ışığında sokak hayvanlarına yönelik yapılması gereken çalışmaları anlatan Yrd. Doç. Dr. Eşki detaylı sunumuyla birçok bilinmeyeni konuklara anlattı. Sunum sonunda Merkez Müdürü Prof. Dr. Abik Yrd. Doç. Dr. Funda Eşki´ye teşekkür plaketi takdim etti.

PISA 2015 Sonuçları ve Değerlendirmesi

Bir başka konuk ise Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Uçar oldu. Doç. Dr. Uçar ?PISA 2015 Sonuçları ve Değerlendirmesi? konu başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Uçar PISA 2015´ın ?Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı? olduğunu ifade ederek Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazandığı bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma projesi olduğunu söyledi. OECD tarafından yayınlanan raporlardan elde edilen bilgileri katılımcılara aktaran Doç. Dr. Uçar, PISA 2015´in yarışma olmadığını, durum belirleme çalışması olduğunu ifade ederek, PISA 2015´in okul sistemlerinin niteliğini değerlendiren en önemli uluslararası ölçek olduğunu söyledi. Sunum sonunda Merkez Müdürü Prof. Dr. Abik Doç. Dr. Uçar´a teşekkür plaketi takdim etti.

Biyolojiden Hayatımıza Yansımalar

Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Dinçer ise  ?Biyolojiden Hayatımıza Yansımalar? konu başlığıyla katılımcılarla bir araya geldi. Prof. Dr. Dinçer´ın sunumunun ardından Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi´nin 20. kuruluş yılı kutlandı. Merkez Müdürü Prof. Dr. Abik´in Prof. Dr. Dinçer´e teşekkür plaketi takdiminin ardından katılımcılarla birlikte 20. Yıl Pastası kesildi.(CO)

  


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı