ÇÜ Tıp Fakültesi´nin anabilim dalları akreditasyon için organize oluyor
YAŞAM 2.08.2018 10:22:50 683 0

ÇÜ Tıp Fakültesi´nin anabilim dalları akreditasyon için organize oluyor

Türkiye´de sayıları 200´ü aşan üniversite arasında ilk 15 Araştırma Üniversitesi arasına girmeyi başaran Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), uluslararsılaşma misyonunu ve akredite olma süreçlerini hızla tamamlıyor.

Daha önce akredite olan Tıp Fakültesi, bu yıl yeniden reakredite olurken üniversitede bu alanda öncülüğünü sürdürüyor.  Bu kapsamda Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı akredite oldu. Akreditasyon Belgesi için tören düzenlendi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanlık makamında düzenlenen törenle, beş yıl süreyle geçerli olacak "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi", Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) Başkanı Prof. Dr. Akın Yücel ve TPRECD Yeterlik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sühan Ayhan tarafından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Metin Yavuz´a takdim edildi. Törene Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tunay Sarpel ve Prof. Dr. Ufuk Mete İle Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Erol Kesiktaş, Doç. Dr. Eyüphan Gencel, Doç. Dr. Cengiz Eser, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tabakan, Uzm. Dr. Ömer Kokaçya katıldı.

Akredite Ekibi Rektör Prof. Dr. Kibar´ı Ziyaret Etti.

Dekanlıktaki törenin ardından TPRECD akreditasyon ekibi ile Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar´ı makamında ziyaret etti.  Ekip, süreç hakkında Prof. Dr. Kibar´a bilgi verdi.

Ocak 2018´de Başlayan Süreç Akreditasyonla Sonuçlandı.

Plastik, Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı akreditasyon sürecinin Ocak 2018 tarihinde, anabilim dalının Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği akreditasyon kuruluna başvurusu ile başladığını belirten ekip şunları kaydetti;

"Önce anabilim dalından istenen belgelerin hazır olduğu dosya, akreditasyon kuruluna ulaştırıldıktan sonra TPRECD tarafından Plastik Cerrahi Uzmanları Prof. Dr. İbrahim Vargel, Prof. Dr. Sühan Ayhan, Prof. Dr. Eksal Kargı ve Prof. Dr. Mustafa Yılmaz´ın yer aldığı bir ekip oluşturuldu. Anabilim dalı başkanı ile görüşülerek ziyaret takvimi belirlendi. Kesinleşen ziyaret programının ardından 11 Nisan 2018 tarihinde plastik cerrahi anabilim dalına beklenen ziyaret tamamlandı. Kliniğimiz akreditasyon programı, Avrupa Tıp Uzmanları Birliği (UEMS) tarafından hazırlanan "Eğitim Merkezleri Ziyaret Yönergesi" ve TTB-UDEK / UYEK tarafından hazırlanan "Eğitim Kurumlarını Ziyaret Programının Esasları" temel alınarak hazırlandı. Ziyaret eden ekibin hazırladığı rapor, TPRECD Yönetim Kurulunda görüşülerek olumlu olarak değerlendirildi ve onaylandı. Böylece Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı akredite edilmiş oldu."

Prof. Dr. Kibar: "Amacımız Tüm Fakülte ve Tüm Programların Akreditasyon Sertifikasına Sahip Olması."

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise sürece katkı koyan akademisyenlere ve akredite ekibine teşekkür ederek, amaçlarının tüm fakülteler ve tüm programların Akreditasyon sertifikasına sahip olması ve Üniversitenin kalitesini arttırmak olduğunu söyledi. Üniversitelerin görevinin çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kibar, "Ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan gücü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmak asıl amacımız. Bu amaçların gerçekleşmesinde Fakültelerimiz de önemli görevler üstlenmektedir. Temel bilimlerin öğretildiği merkezler olmaları nedeniyle bu fakültelerin üniversite sistemi içindeki yeri ve katkısı çok büyük. Çukurova Üniversitesi saygın Dünya üniversiteleri arasında yerini almak için uzun süre Avrupa Yüksek Öğretim alanına yönelik olarak gerekli tüm düzenlemeleri yapıp hayata geçirmiş, eğitim-öğretim sistemini evrensel ölçekte kabul edilen standartlara çekmiş ve çekmeye de devam etmektedir. Üniversitemiz, bu bağlamda sahip olduğu üstün nitelikli akademik kadrolar ve geniş eğitim yelpazesi ile ve ayrıca sahip olduğu gelişmiş fiziki alt yapılarla yalnız ülkemizde değil aynı zamanda uluslararası ölçekte de tanınan bir üniversitedir." dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli