Ç.Ü. Adli Tıp Alanında Öncü
YAŞAM 2.01.2018 10:37:19 18846 0

Ç.Ü. Adli Tıp Alanında Öncü

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen 25 yılı aşkın süredir eğitim veren ve akademik çalışmalar yapan Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı´nın dünya sırlamasında önemli yere sahip olduğunu be

Uganda Cumhuriyeti Mbrara Üniversitesi ile ikili işbirliği protokolü imzalandığını açıklayan Prof. Dr. Gülmen, Uganda Cumhuriyeti´nde kurulacak Adli Tıp Enstitüsü´ne de öncülük ettiklerini söyledi.

Uganda Mbarara Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını belirten Prof. Dr. Mete Gülmen yapılacak işbirliği ile kısa orta ve uzun vadede çalışmalar gerçekleştireceklerini bildirdi.  Yapılan işbirliği protokolü hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gülmen şunları kaydetti;

"Uganda ile yapılan protokolde önceliğimiz nitelikli insan gücü yetiştirmek. Bu yıl ilk olarak Uganda Mbarara Adli Bilimler Fakültesi kurulacak. Bizde Çukurova Üniversitesi olarak müfredat hazırlanması ve öğretim üyesi desteği ile bu fakültenin kurulmasına öncülük edeceğiz. Hali hazırda lisans alanlarında mezun olmuş Adli Tıp ve Adli Bilimler alanında yetiştirilebilecek yüksek lisans ve doktora programı oluşturulacak. Çukurova Üniversitesi bilgi teknolojisi transferi yapacak. Günlük adli tıp alanında raporlama ve benzeri işlemler internet aracılığıyla uzaktan yardım ile desteklenecek. Ugandalı öğrencilerin 3´er aylık periyotlarda değişim programı ile Çukurova Üniversitesi´ne gelerek uygulamalı eğitim yapmaları sağlanacak. Bu öğrenciler bu arada gördüklerini ve uygulama ile kazandıkları tecrübeleri Uganda´ya taşıyacak."

Prof. Dr. Gülmen; "Donanımlı Akademisyenler Yetişecek."

Uganda´daki Tıp doktorlarına da Adli Tıp eğitimi vererek otopsi, otopsi sonrası, klinik adli tıp gibi alanlarda yetişmelerini sağlayacaklarını belirten Prof. Dr. Gülmen, akademik kariyer yapabilecek adaylarında Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle yetiştirileceğini söyledi. Prof. Dr. Gülmen, 5 yılın sonunda adli tıp uzmanlığını dünya standartlarında almış uzmanlar yetiştirerek 10 yılsonunda ise donanımlı akademisyenlerle Uganda Adli Tıp Enstitüsü´nü kendi ayakları üzerinde durabilen bir konuma getireceklerini ifade etti.

5 Mart Tarihinde Uganda da Çalıştay Düzenlenecek.

Tüm yazışmaların tamamlandığını hatırlatan Prof. Dr. Mete Gülmen, 5 Mart 2018 tarihinde Çukurova Üniversitesi´nden bir heyet ile Uganda´ya giderek arama tarama faaliyetleri kapsamında bir çalıştay yapacaklarını ifade etti.

Uganda Cumhuriyeti´nin Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Adli Bilimler Enstitüsü kurulması projesi hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Gülmen, eğitim ve bilimsel çalışmalar için proje kapsamında maddi desteğin Uganda Cumhuriyeti tarafından karşılanacağını da sözlerine ekledi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli