Çocuklar tenis için kortlara akın ediyor
SPOR 30.05.2018 13:40:55 647 0

Çocuklar tenis için kortlara akın ediyor

Toroslar Belediyesi´nin tenis kortları, tenis ile tanışmak isteyen çocukların akınına uğruyor.

Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan ve profesyonel antrenörlerin nezaretinde tenis sporunun tüm inceliklerini öğrenen tenis okulunun öğrencileri, 32 bay ve 33 bayan tenisçinin mücadele ettiği 13+ tenis turnuvasında set vermeden ilk galibiyetlerini aldı. 
?6 aylık tecrübeleriyle profesyonel tenisçilerin karşısında boy gösterdiler? 
19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvaya 6 aylık tenis tecrübeleriyle katılan Toroslar Belediyesi Tenis Okulunda yetişen sporcular, yaklaşık 6 yıldır aktif olarak tenis oynayan tecrübeli raketleri net skorlarla yenmeyi başardı. 
Sporculardan Sıla Yılmaz, Furkan Dişlen ve Baran Çelik rakiplerini set vermeden mağlup ederken, toprak kortta ilk maç tecrübesini yaşayan Mahmut Mutlu ve Ersin Bozgeyikler´de turnuva seri başlarından birer set alarak gelecek için ümit verdi. 
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna´ya teşekkür eden tenis antrenörü Atilla Bozkurt, katıldıkları turnuvada öğrencilerinin profesyonel anlamda eğitim gören tenisçilerle oynama fırsatını yakalamış olmasının da önemli bir başarı olduğuna dikkat çekti. 
Belediye adına yarışan çocukların ilk turnuva deneyimlerini de yaşadıklarını vurgulayan Bozkurt, ?3 Ocak Spor Kompleksinde aktif olarak ders verdiğimiz 100 öğrencimiz var. Bu sayı takım sporlarıyla kıyaslandığında 400 öğrenciye tekabül ediyor. Turnuvaya katılmak için hazır bekleyen birbirinden yetenekli yaşları 9 ile 12 olan 16 tenisçimiz daha var. Birbirlerine olduğu kadar rakiplerine karşı da saygılı davranan zeki, çalışkan ve başarılı öğrencilerle çalışmak benim için hem çok eğlenceli hem de gelecekte elde edilecek başarıya dair umut veriyor. Yakında Türkiye genelinde yarışacağımız turnuvalara katılacağız ve bunlar bizim için birer deneyim olacak. Sahip olduğumuz deneyimlerle daha da başarılı mücadele edeceğimize inanıyoruz? dedi. 
?Toroslar´da geleceğin tenisçilerini yetiştireceğiz? 
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm spor branşlarında olduğu gibi tenisin de Toroslar´da geliştirilmesi ve çocukların bu spora erken yaşlarda başlaması için tenis kursları açtıklarını kaydetti. 
7 ay önce başlattıkları tenis kurslarından bugün elde edilen başarılı sonuçların kendilerini mutlu ettiğini ve gelecek için umut verdiğini ifade eden Tuna, alt yapı çalışmalarıyla hedeflerinin Türkiye genelindeki turnuvalarda Toroslar´ı ve Mersin´i en iyi şekilde temsil etmek olduğunu vurgulayarak, ?Gençlerimizin sağlıklı birer birey olması için spora yönlendirilmesi bizim için oldukça önemli. Toroslar´ı kültür, sanat ve spor şehri yapmayı hedefledik ve bu hedefe ulaşabilmek içinde ilçemizde birçok tesis inşa ettik. 14 yılda 10 spor kompleksi ve yapım çalışmaları devam eden 5 spor kompleksinin yanı sıra semt futbol, basketbol ve halı sahalar ile Toroslar´ı Çukurova Bölgesinde en çok spor tesisine sahip bir belediye konumuna getirdik. Başarının alt yapı ve tesisleşmeden geçtiğine inanıyoruz. Bu çalışmaların meyvelerini de milli takıma ve dünya şampiyonalarına sporcu göndererek alıyoruz. Diğer spor branşlarında olduğu gibi artık tenis branşında da iddialıyız. Toroslar Belediyesi Spor Kulübümüzün alt yapısından yetişen sporcularımızın inşallah uluslararası turnuvalarda boy göstereceklerine inanıyoruz? diye konuştu. 
Toroslar Belediyesi Tenis Okulu öğrencileri 2-3 Haziran ve 9-10 Haziran tarihlerinde Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Mersin´de düzenlenecek 9-12 yaş tenis turnuvasında korta çıkacaklar. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı