ÇOCUK İSTİSMARI MASAYA YATIRILDI
GÜNDEM 14.03.2016 11:53:10 273 0

ÇOCUK İSTİSMARI MASAYA YATIRILDI

TÜRKİYE´DE CİNSEL İSTİSMAR VE SÖMÜRÜ MAĞDURU ÇOCUKLAR İÇİN "ÇOCUK DOSTU ADALET GÖZLEMEVİ" PROJESİ KAPSAMINDA CİNSEL İSTİSMAR VE SÖMÜRÜ MAĞDURU ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN HAKİM, SAVCI, AVUKAT, SOSYAL ÇALIŞMACI VE POLİS MEMURLARINA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI ADANA´DA

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, çocuk istismarının delillendirilmesi zor bir suç olduğuna dikkat çekerek, ?Çocuk İzlem Merkezi´nde ifade alınırken alınan kamera kaydının kalitesi bile o kadar önemli ki, cinsel istismar mağduru çocukların söyledikleri kadar söylemedikleri, sustukları, durdukları, gözyaşları, gözündeki nem bile mahkemelerimizi, yargı makamlarımızı bu konuda karar verme noktasında çok destekliyor. Delillendirmenin çok zor olduğu bu suçlarda, işin uzmanları marifetiyle mağdur beyanının çok sağlıklı olarak alınması gerekiyor? dedi.
Çalışan Avukatlar Ağı ortaklığında, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve UNICEF Türkiye´nin desteğiyle Uluslararası Çocuk Merkezi (UÇM) tarafından yürütülen "Türkiye´de Cinsel istismar ve Sömürü Mağduru Çocuklar için Çocuk Dostu Adalet Gözlemevi Projesi" kapsamında Adana´da bir otelde başladı.
Adalet sisteminde cinsel istismar ve sömürü mağduru çocuklarla çalışan hakim, savcı, avukat, sosyal çalışmacı ve polis memurlarına yönelik düzenlenen eğitim toplantısında Uluslararası Çocuk Merkezi´nden Adem Arkadaş, Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı´ndan Avukat Şahin Antakyalıoğlu ve UNICEF Türkiye´den Göktan Koçyıldırım çocuğun mağdur olduğu suçlar ve adalet sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise adaletin en çok güçsüz ve korumaya muhtaç çocukların ihtiyacı olduğunu vurguladı. Gerek suça sürüklenen gerekse mağdur çocuklara sunulacak adaletle geleceğe yatırım yapıp çocukların gelişiminin sağlanacağını ifade eden Yeldan, şöyle konuştu:
?Cinsel istismara uğrayan çocukların tekrar örselenmelerini önlemek amacıyla Çocuk İzlem Merkezi kentimizde 2012 yılının Kasım ayında faaliyete geçmiştir. Çocuk İzlem Merkezi´nin suçla mücadelede önemli bir yeri olduğunu ve faaliyetlerini daha etkin hale getirilmesi gerektiğini düşünüyor, burada görev yapan psikologlarımıza, sosyal hizmet uzmanlarımıza, avukatlara, polis ve savcılarımıza büyük görev düştüğünü belirtmek istiyorum. Her suçta olduğu gibi bu konuda da istatistiki rakamlar, dosya sayıları mevcuttur. Ancak biz mağdurları sayı olarak, dosya olarak görmüyoruz. Oradaki yaşanmışlıkları, travmaları, mağduriyetleri de hissettiğimizi bilmenizi isterim. Çocuk İzlem Merkezi´nde ifade alınırken alınan kamera kaydının kalitesi bile o kadar önemli ki, cinsel istismar mağduru çocukların söyledikleri kadar söylemedikleri, sustukları, durdukları, gözyaşları, gözündeki nem bile mahkemelerimizi, yargı makamlarımızı bu konuda karar verme noktasında çok destekliyor. Delillendirmenin çok zor olduğu bu suçlarda, işin uzmanları marifetiyle mağdur beyanının çok sağlıklı olarak alınması gerekiyor. Çocuk istismarı sonuçları itibariyle, mağduru, hem olayın kendisi hem de olaydan sonraki süreçte çok olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, bu çocukların kişisel ve ruhsal gelişimlerinin çok ciddi travmalar nedeniyle tamamlanamadığını ve hayatlarının ondan sonraki kısımlarını hep sorunlarla geçirdiğini aklınızın bir köşesinde yer etmesini, bunu hep hatırlamanızı istiyoruz.?
Uluslararası Çocuk Merkezi´nden Didem Şalgam´ın koordinatörlüğünde gerçekleşen proje kapsamında 4 gün sürecek eğitim programı, çeşitli sunum ve konferanslarla devam edecek.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false