ÇİLEKTE YOĞUN HASAT DÖNEMİ BAŞLIYOR
EKONOMİ 1.04.2020 09:54:00 506 0

ÇİLEKTE YOĞUN HASAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Türkiye’nin çilek deposu Mersin’in Silifke İlçesinin Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Özmen, yoğun hasat dönemine girildiğini bildirdi.

Dünyanın bir numaralı gündemi olan koronavirüs salgınının binlerce can aldığı şu günlerde bilim insanları salgına karşı bağışıklığı güçlü tutmayı ve bunun için de bol miktarda C vitamini tüketilmesini önerirken, bu vitaminin bir numaralı kaynağı olan çileğin deposu konumundaki Mersin'in Silifke ilçesinde yoğun hasat dönemi Nisan ayı ile birlikte başlıyor.

 Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Özmen, bütün Dünya’ya yayılan Covid-19 virüsüne karşı uzmanlar tarafından önerilen tedbirlerin başında “Dengeli ve sağlıklı beslenerek bağışıklık sistemini güçlü tutmak” olduğunu hatırlatarak, bu meyvenin en yoğun üretim merkezinin ise Silifke olduğunu bildirdi.

 ÇİLEĞİN YÜZDE 35-40’I SİLİFKE’DEN

Başkan Özmen, Türkiye'nin toplam çilek üretiminin yüzde 35 - 40’ının gerçekleştiği Silifke’de üreticilerin her koşulda üretmeye devam ettiğini vurguladı.

 ÇİLEK TÜKETMENİN TAM ZAMANI

Çilek meyvesinin hasadının Aralık ayında başlayıp Haziran ayında sona ermekle birlikte yoğun hasadın Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapıldığını ifade eden Mehmet Özmen, yoğun hasat dönemine girildiği şu günlerde çilek tüketmenin tam zamanı olduğunun bilgisini verdi. 

 Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçten bir an önce kurtularak normal hayatın başlaması temennisinde bulunan Başkan Özmen, bu süreçte uzmanların önerilerine uyup bol bol C vitamini özellikle de çilek tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

 Silifkeli çilek üreticilerinin her koşulda tedbirlerini almak koşuluyla üretimini sürdürdüklerini belirten Özmen,” Üreticilerimiz tüm halkımızın gıda ihtiyacını sağlamak için  bütün özverisi ile hijyen kurallarına uyarak canla başla üretimine devam etmektedir ve imkanlar el verdiği sürece devam edecektir. Halkımız hiç endişe etmesin herkese yetecek kadar çileğimiz var" diye konuştu.

 C VİTAMİNİNDEN DAHA FAZLASI

Bu arada, uzmanların bilimsel verilerine dayanarak yaptığı açıklamalara göre çilek; C vitamininin bir numaralı kaynağı olmakla birlikte aynı zamanda bol miktarda kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, manganez, magnezyum ve birçok diğer değerli besin bileşenini içeriyor. İyi bir folik asit ve mangan kaynağı da olan çilek, yüksek oranda içerdiği lif ile de ayrı bir değere sahip. lifli gıdalar ise sindirim sistemi hastalıklarından koruyor ve koronavirüsün ilk sıradaki risk faktörleri arasında bulunan kalp hastalıklarına karşı da önemli bir kalkan görevi üstleniyor.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false