CHP´liler Kadın Cinayetleri Bitene Kadar Susmayacak
SİYASET 28.02.2016 12:11:36 1050 0

CHP´liler Kadın Cinayetleri Bitene Kadar Susmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik ve Kadın Kolları kadın cinayetlerine dikkat çekmek, kadına yönelik şiddetin son bulması için insanlarda şok etkisi yaratan eylemlere imza atıyor.

/resimler/2016-2/28/1217384457462.jpg

GERÇEĞİNİ ARATMAYAN ŞİDDET MAKYAJI

Baraj Yolu Gençlik Meydanı´nda gerçekleştirilen, Adana İl ve İlçe örgütleri ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin´in de katılarak destek verdiği eylemde Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve makyaj uzmanı Emine Sağlam´ın gerçeği aratmayan makyajları dikkati çekti.

ERKEKLER TARAFINDAN KATLEDİLEN KADINLARI SEMBOLİZE ETTİLER

Erkekler tarafından katledilen kadınları sembolize eden şiddete uğramış kadın görüntüsüyle halkın karşısına çıkan CHP´nin genç kadınları görenleri şoke edip, şiddet konusunda duyarlılık oluşturdular.

Erkek şiddetinin kurbanı olan kadınların fotoğraflarının ve öykülerinin yazılı olduğu dövizlerle şiddete dikkat çeken CHP´li gençler ve kadınların eylemine halkın da ilgisi fazla oldu.

TOPLUMDA İNFİAL YARATAN KADIN CİNAYETLERİ

Eylemde bisikletle çıktığı dünya turu kapsamında geldiği Türkiye´de bir kamyon şoförü tarafından darp ve tecavüz edilen Pippa Bacca, üvey ağabeyinin tecavüzüne uğrayan ve baskılar sonucu intihar eden Aysun Altay, öğrenim gördüğü okulda öğretmeninin tecavüzüne uğradığı için intihar eden Cansel Buse Kınalı, sevgilisi ve arkadaşı tarafından boğularak öldürülen Cansu Kaya, Tarsus´ta evine dönerken bindiği otobüste tecavüze uğrayıp, yakılan, elleri kesilen ve dere kenarına atılan Özgecan Aslan, sevgilisi tarafından boynu kırılarak öldürülen ve cesedi üç yıl sonra bulunan Sinem Yurdanur, sevgilisi tarafından boğazı kesilip çöp konteynırına atılan Münevver Karabulut, babasının kuzeni tarafından kaçırılıp, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra bıçaklanıp, yakılarak katledilen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz, eski kocası tarafından sokak ortasında 9 yerinden bıçaklanarak öldürülen Seda Camgöz´ü anlatan sinevizyon gösterimi de yapıldı.

?İSYAN NOKTASINDAYIZ?

İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları adına yapılan ortak basın açıklamasını okuyan İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz ise Türkiye´nin son dönemlerde yaşanan olaylardan sonra neredeyse yaşanılmaz bir ülke haline geldiğini vurguladı. Solmaz, ?Ardı arkası kesilmeyen terör olayları, bombalar, hemen her gün gelen şehit haberleri ve bunlara bir de kadın cinayetleri eklenince isyan etmekteyiz? dedi.

?İNTİHAR DEĞİL CİNAYET?

Erkek şiddetinin son kurbanlarından birinin geçtiğimiz hafta Kayseri´de matematik öğretmeni tarafından cinsel istismara uğradığı için intihar eden 18 yaşındaki Cansel Buse Kınalı olduğunu anımsatan Solmaz, ?Bu bir intihar değil cinayettir. ?Açık giymeseydi, dışarıda gezmeseydi´ diyenlere soruyoruz;  ?Şimdi ne diyeceksiniz peki? Okula da mı gitmeseydi? Üstelik olayı okul idaresine bildirdiği halde önemsenmeyip üstü kapatılmaya çalışıldı. Bu ülkede kadına verilen değer bu mudur? Daha ne kadar Özgecanlar, Canseller kurban edeceğiz. Daha ne kadar annelerin babaların gözyaşlarına tanık olmaya devam edeceğiz? ? diye konuştu.

?TECAVÜZCÜLER DEĞİL TECAVÜZE UĞRAYANLAR İNTİHAR EDİYOR?

Cezaların caydırıcı olmadığını, iyi hal ve tahrik indirimlerinden yararlananların elini kolunu sallayarak toplum içinde  dolaşmaya devam ettiğini kaydeden Solmaz, ?Ne yazıktır ki ülkemizde tecavüz eden değil tecavüze uğrayan kendini suçlu görüp intihar ediyor? şeklinde konuştu.

?KADIN CİNAYETLERİ DURANA KADAR SUSMAYACAĞIZ?

AKP´nin iktidarda olduğu 12 yılda kadına şiddetin yüzde 1400 oranında arttığını, 2002 yılından 2015 yılına kadar şiddet ve cinayetten ölen kadınların sayısının 5 bin 406´ya ulaştığını, sadece 2015 yılının ilk on ayında 236 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü aktaran Solmaz, şöyle konuştu:

?Dünya Sağlık Örgütü´nün Küresel Şiddet Raporu´na göre Türkiye, kadın cinayetlerinde Avrupa Bölgesi Ülkeleri (41 ülke) arasında 13.sırada. Kadınların en temel insan hakkı olan yaşam hakkı ellerinden alınırken ?fıtrat´ veya ?abartı´  denilen kadın cinayetleri tahrik, iyi hal, pişmanlık vb. gibi ceza indirimleriyle neredeyse ödüllendirme noktasına gelmiş durumda. Hükümet buna ne zaman dur diyecek? Neden hala herhangi bir çalışması yok? Özgecan yasası çıkana kadar kadın cinayetleri durana kadar susmayacağız.?

CHP´li gençler ve kadınlar, basın açıklamasının ardından kadına yönelik şiddetle ilgili broşürler dağıtarak eylemlerini sürdürdüler.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false