CHP
SİYASET 22.10.2020 12:16:00 561 0

CHP'Lİ ÖZKOÇ'TAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Sineyimillete dönme arzusunda olanlara 'Gelin erken seçim yapalım' çağrısı yaptık. Demokrasilerin yönetilemediği zamanlardaki tek çaresi millete gitmektir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında,"Sineyimillete dönmek bunların arasında var mı?" sorusuna, "Sineyimillete dönme arzusunda olanlara 'Gelin erken seçim yapalım' çağrısı yaptık. Demokrasilerin yönetilemediği zamanlardaki tek çaresi millete gitmektir" dedi.

Bir başka soru üzerine Özkoç, anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı'nın oylarının arttığını, Cumhur İttifakı'nın ise azaldığını söyledi.

Engin Özkoç, "Akşener'in ruhu, milletin ruhudur. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ruhu Cumhuriyet'in ve milletin ruhudur. Saadet Partisi liderinin ruhu, milletimizin ve insanlarının ihtiyaçlarının ruhudur, bütün değerlerimizin ruhudur. Millet İttifakı'nın ruhu, kendi siyasi gelecek ve ikballerini düşünmeyen, milletin ikbalini kendi siyasi partilerinin önüne koyanların ruhudur. Onların er geç insanlarımızın büyük bir çoğunluğu tarafından kucaklanacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulunarak,seçime gidilmesi gerektiğini de savundu.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugünün, Dünya Gazeteciler Günü olduğunu anımsatarak, Türkiye'de artık gazeteciler de dahil hiçbir şeyin itibarının bulunmadığını savundu.

BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün görüşmelerine başlanacak 2021 yılı bütçesinin sunumunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın gerçekleştireceğini hatırlatan Özkoç, iktidarın, daha önceki bütçe görüşmelerinde olduğu gibi verdiği sözlerin arkasında durmayacağını öne sürdü.
Türkiye'de bütçenin üretimden, yatırımdan veya eğitimden yana kullanılmasını istediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden Özkoç, iktidarın 18 yıldır başarısız olduğunu ancak sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının da aralarında bulunduğu kesimin, hiçbir şeye tepki veremediğini söyledi.
Özkoç, iktidarın bugüne kadar 2023 yılına ilişkin hedefler ortaya koyduğunu ancak yeni söyleminde bu tarihin 2053 olduğunu kaydetti.
CHP'li Özkoç, 2021 yılı bütçesinin, "yalan bütçe", "milletin parasına el koyanların, fakir fukaranın haklarını gasp edenlerin" bütçesi olduğunu iddia etti.
Teklifin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmesinden sonra Genel Kurula geleceğini, muhalefet olarak ne söylerlerse söylesinler, MHP'nin oylarıyla kabul edileceğini belirten Özkoç, bütçe teklifine, milletin bütçesi gelene kadar kabul oyu vermeyeceklerini bildirdi.
BERBEROĞLU KONUSU
Bir gazetecinin, Enis Berberoğlu'na ilişkin alt mahkemenin kararını hala açıklamadığını belirterek, değerlendirmesini sorması üzerine Özkoç, şunları söyledi:
"Bu ülkenin evlatları olarak hakimlerimizi kim görevlendirirse görevlendirsin, kim talimat vermeye çalışırsa çalışsın, onların bizim ülkemizin evlatları ve hakimleri olduğu gerçeğini asla unutmuyoruz. Anayasa Mahkemesinin üyelerini de Cumhurbaşkanı ve AK Parti iktidarı atadı. Bütün yetkiler milletin elinden alındı ama Anayasa Mahkemesi vicdandan, haktan, hukuktan yana karar verdi. Anayasa Mahkemesinin itibarını yok etmeye çalışıyorlar. AKP iktidarının sırası, Anayasa Mahkemesine geldi. Ben, 15 No'lu mahkemenin, onlara yapılan baskılara ve uyarıları rağmen vicdandan, adaletten, haktan, hukuktan yana karar vereceklerine inanıyorum."
Mahkemenin Berberoğlu konusunda CHP'nin beklentileri doğrultusunda karar almaması durumunda atılacak adımların sorulduğu Özkoç, "Milletimizin, hukukumuzun, adaletimizin geleceği söz konusuysa, buna yakışan ve milletimizle bizi buluşturan her türlü çareye başvuracağımızı şimdiden ifade edebilirim." diye konuştu.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli