CHP
SİYASET 23.09.2020 12:31:00 416 0

CHP'Lİ KARABIYIK: "ÇÖKEN EBA DEĞİL MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİDİR"

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, yaşanılan sorunun altı aydır konuya ilişkin yeterli çalışmalar yapılmaması, tedbirsizlik ve öngörüsüzlükten olduğuna vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Uzaktan eğitimde dünyadaki en iyi ülkelerden bir tanesi Türkiye” diyerek övdüğü EBA sistemi dün çöktü. Bakan Selçuk sistemdeki çökmeyi, “Bu bizim için olumlu bir haber çünkü inanılmaz bir talep var" sözleriyle sevinçle karşıladığını ifade etti. 
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaşanılan sorunun altı aydır konuya ilişkin yeterli çalışmalar yapılmaması, tedbirsizlik ve öngörüsüzlükten olduğuna vurgu yaptı. Karabıyık şunları söyledi : “Bu sorunun yaşanmaması için 81 ilde merkeze bağlı sunucular oluşturulmalıydı. Ancak altı aydır böyle bir yatırım yapılmadı. Bakan tarafından altyapı çok iyi denildi; ancak sistem çöktü. Talep olması güzel; fakat bu talebin olacağını öngörmek, tedbirleri alabilmek lazımdı. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı merkezinde eski iki server ile çalışıyor, oysa 81 ilde sunucu ve server kurulmalıydı. Her ilde kurulacak serverların merkezdeki güçlü bir sunucuya bağlanması ile sorun yaşanmayacağını bu işin uzmanlarından öğrendik. Kullanılan eski iki sunucunun kaldırmayacağı bilinmeliydi. Öğrenci sayısı belli, kaç öğrencinin uzaktan eğitim alacağı belli; ancak gelinen noktada durum bu. Bir taraftan hala tablet, bilgisayar eksikliği var. 
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de eğitim sistemi ve bu süreçte eğitimin nasıl olması gerektiğine dair açıklaması ile 14 maddelik çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Belediyelerin çalışma başlatmasını istemesinin ardından CHP'li Belediyelerimiz harekete geçti. 
249 CHP’li Belediye Başkanımız, yüz yüze eğitim öncesinde okulların dezenfeksiyon işlemlerinin yapılmasını, girişlerinde maske ve hijyen kitlerinin dağıtılmasını ve belediyelerin imkanları ölçüsünde öğrencilere kırtasiye ve okula yardımcı eğitim setleri dağıtılmasını sağlıyor; ihtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitime erişebilmesi için tablet, internet desteğinde bulunuyor.
Öğrencilerimizin okula güvenle gitmesi ya da uzaktan eğitim sürecinde eğitimden mahrum kalmaması için gerekli tüm hizmetleri yerine getiriyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısı ve Belediye Başkanlarımızın seferberliğinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. 
Yaklaşık 10 yıla yakın süredir FATİH Projesi ile övünerek eğitim teknolojisinde çığır açacaklarını söyleyen iktidarın şu anda geldiği nokta ve zafiyet ortadadır. Yaşadığımız durum tamamen öngörüsüzlük. Çöken EBA değil Milli Eğitim Sistemidir” ifadelerini kullandı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli