CHP
SİYASET 10.05.2020 12:27:00 676 0

CHP'li Gürer, "Maden ocakları ile önemli alanlar tahrip edilmektedir"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Son yıllarda ormanların yangınlar sonucu zarar görmesi büyük alanlarda yapısal bozulmalara yol açmıştır. Ayrıca maden ocakları ile önemli alanlar tahrip edilmektedir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, orman köylüsü ile orman çalışanlarının sorunlarına kapsamlı çözüm üretilmesi ve taşeron firmalarda çalışanların asıl kadrolara alınması gerektiğini belirtti.

Gürer, “Ağaçlandırma çalışmaları önemlidir. Orman alanları birden bire oluşmaz. Yılların emeği gerekir. Son yıllarda ormanların yangınlar sonucu zarar görmesi büyük alanlarda yapısal bozulmalara yol açmıştır. Ayrıca maden ocakları ile önemli alanlar tahrip edilmektedir. Geçtiğimiz yıllara göre orman alanlarında yapılan ağaç kesimlerinde ki artışta dikkat çekici boyutlara erişmiştir. Ekonomik getiri için bu alanlara göz dikilmesi doğanın dengesini bozar, sarsar. Ülkemizde uzun yıllar orman amenajman planlarında, yıllık 15-16 milyon metreküp üretim yapıldığı bilinmektedir. Son dönemde bu sayının 40 milyon metreküpe kadar çıkarılmış olması da uzmanları kaygılandırmaktadır. Orman ekosistemini bozacak, salt günü kurtarıp geleceği riske atacak uygulamalardan da kaçınılmalıdır. Yaşanılan ekonomik sorunlarda, getiri kalemleri olarak ormanlar, rant ve talan alanı haline getirilmemelidir. Yangınlar konusunda da koruyucu önlemler geliştirilmelidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelttiği yazılı soru önergesinde, “2019 yılında 6831 sayılı Orman Kanunu’ nun 31, 32, 33 ve 34. Maddelerinden yararlanan orman köylüsü sayısı ve illere göre dağılım oranı nedir? Son 10 yılda orman köylüleri ve kooperatife kaç kişi kaydolmuştur? İllere göre kayıt oranı nedir?2019 yılında ne kadar tarımsal kredi kullandırılmıştır? Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD)- PRAIS Sistemi’nin son 2 yıllık çölleşme raporu nedir? Çölleşme ile mücadele için ne gibi önlemler almaktasınız?” şeklindeki sorularının yanıtlanmasını istedi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, 2019 yılı itibarıyla 3.100 adet ormancılık kooperatifi mevcuttur. Bu kooperatiflerin 2.600 adetinin üst birlik üyelikleri vardır. Ormancılık faaliyet alanı olan kooperatiflerin üye sayısı 237.106’dır. Fiilen çalışan sayısı 72.174’tür” dedi. 

Bakan, 2019 yılında Ülkemiz genelindeki orman köylerinde ORKÖY faaliyetleri kapsamında yapılan projelere destek verildiğini belirtti.

 Bakan Pakdemirli, erozyonla mücadele kapsamında şu bilgileri verdi: 

“2013 -2017 yılları arasında Erozyonla Mücadele Eylem Planı uygulamaya konmuştur. 2017 yılında tamamlanan bu eylem planlarından Erozyonla Mücadele Eylem Planı 2018 yılı sonuna kadar uzatılmıştır. Eylem Planı kapsamında 5 yılda 1,4 Milyon ha erozyon kontrolü, ağaçlandırma, rehabilitasyon ve mera ıslahı çalışmaları gerçekleştirilmiştir” dedi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı