CHP
SİYASET 20.11.2019 11:04:00 456 0

CHP'li Bulut Bakan Selçuk'u göreve çağırdı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,  kadınla, çocukla, yaşlılarla, yoksullukla, engellilerle, işsizlikle ilgili sessiz kalmakla eleştirdiğiAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler BakanıZehra Zümrüt Selçuk’u göreve çağırdı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, vatandaşların yaşadığı sıkıntıları Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a iletti. Bulut, her dönemin kendine has özel durumları olduğunu,  ülkenin gergin olduğu dönemde İçişleri Bakanı’nın, sınır ötesi bir krizde Dışişleri Bakanı’nın ortaya çıktığını belirterek, “Türkiye'nin en önemli sorunlarını madde olarak alt alta yazdığımızda en çok sizin Bakanlığınızda sorun var ama sizi hiç göremiyoruz” dedi.

BAKAN KENDİSİNİ İLGİLENDİREN KONULARDA SESSİZ

Kadınla, çocukla, yaşlılarla, yoksullukla, engellilerle, işsizlikle, işsizliğin kayıt dışı oranıyla, taşeron işçilerin sorunlarıyla, asgari ücretle, iş kazalarıyla, mülteci sorunuyla, mülteci kadın ve çocukla, şehit ve gazilerdeki ayrımcılıkla ilgili konularda Bakanı sessiz kalmakla eleştiren Bulut, bunlara ilişkin bir savunma mekanizmasının oluşması gerektiğini bildirdi. Özellikle bir kadın olarak bunların hakkını en çok Bakan Selçuk’un savunması gerektiğini kaydeden Bulut, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kadını ikincil plana iten tanıtım filmine bile Bakan’ın itiraz etmediğini söyledi.

İKİ BAKANLIK AYRILMALI

Özel politikalar gereken konuları ihtiva eden bir Bakanlığın içerisinde SGK gibi çok ciddi bir bütçenin olmasının da ayrı bir tartışma konusu olduğunu söyleyen Bulut, iki bakanlığın birleştirilerek etkinliğinin azaltıldığını belirtti. Bulut, “Sosyal Güvenlik Kurumu, Saray tarafından daha çok yönetilecek, diğer konularda da zaten bir şey yapmıyoruz; yapmıyorsak da bu Bakanlıkta bu kadar konunun olması çok bir şey ifade etmiyor” dedi.

3 YILDA 1167 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların yüzde 40’ının fiziksel, cinsel, duygusal olarak şiddete maruz kaldığını, sosyal yaşamda ve gelir paylaşımında adaletsizliğe mahkûm edildiğini, iş gücüne katılan kadın sayısının çok az olduğunu belirten Bulut, 2016’dan bu yana 1.167 kadın cinayeti işlendiğini bildirdi. Şiddete yönelik bir strateji geliştirilmediğinin altını çizen Bulut, kadının güçlü olmadığı bir ailede, güçlü bir aileden söz edilemeyeceğini bildirdi.

ÇOCUK İSTİSMARI HER YIL ARTIYOR

İstismara uğrayan çocuk sayısının her yıl artmasına rağmen Bakan’ın sunumunda buna yer vermemesini eleştiren Bulut,  “Sadece 2018 yılında cinsel şiddete ilişkin olaylarda yüzde 37 artış var. Çocuk İzleme Merkezi’ne başvuranların yüzde 85’i kız çocuğu. Bu sorunu “Çocuklar daha çok çığlık atsın, sesini duyursun.” ya da “Bir kere rastlanmış olaylar.” Diye tanımlarsanız,  bu işleri çözmeniz mümkün olmaz, her gün artar” ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 10’A DÜŞTÜ

Uyuşturucu kullanım yaşının 10’a düştüğünü kaydeden Bulut, sokak çocuklarının, cezaevinde istismara uğrayan çocukların sayılarına yönelik, korumaya alınan çocuklar ve onların durumlarına yönelik önergelere yanıt verilmediğini kaydetti.

YARDIMLAR OYA DEVŞİRİLİYOR

Sosyal devletin en önemli görevlerinden birinin yardımlar olduğunu kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

Yardımlarda da yine niyeti sorgulamak durumunda kalıyoruz. Örneğin, bir bakıyorsunuz 2015’teki, 2016’daki yardımlar 2017’de, özellikle 2018’de artı veriyor, bütçeden daha fazla yardımlar yapılıyor. Öyle görünce de diyorsunuz ki, bu sosyal yardımlar, evet, sosyal devlet gereği. Ama bu da suiistimal ediliyor iktidar tarafından, bunu oya çevirmeye, oya dönüştürmeye ilişkin bir çaba var. O yüzden de yoksulluk bir oy çevirme yeri hâline getirilmiş gibi görünüyor.

AÇLIK SINIRINDA ASGARİ ÜCRET

Ülkemizde açlık sınırında bir asgari ücretin olduğunu,engelli raporlarına ilişkin sorunların devam ettiğini,  iş kazalarının altı yılda yüzde 41 arttığını kaydeden Bulut,  son günlerdeki ekonomik krize bağlı toplu intiharların arttığını söyledi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli