CHP
SİYASET 23.09.2020 12:17:00 410 0

CHP'Lİ AKIN, "MİLLETİN CEBİNDEN YANDAŞIN ELİ ÇIKARILACAK"

AKIN: "MİLLETİN, DEVLETİN VE ŞİRKETLERİN SIRTINDAN YÜKÜ ALACAĞIZ. ADİL, ŞEFFAF VE GERÇEK İHALELER İLE ÜLKEMİZİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMASINI DESTEKLEYEN YATIRIMLAR YAPACAĞIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, vatandaşın geçmediği yol ve köprü, gitmediği havaalanı gibi projelerin işletmelerini CHP iktidarında devletleştireceklerini söyledi. Ahmet Akın, “Milletin cebinden yandaşın elini çıkaracak, adil şeffaf ve gerçek ihaleler ile ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasını destekleyen yatırımlar yapacağız. Böylece vatandaş, devlet ve hatta yatırımı yapan şirket bile rahat bir nefes alacak” dedi.
CHP Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Yap İşlet Devret (YİD) ya da Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) adı altında yapılan yol, köprü, havaalanı gibi projelerin aslında kamunun malı olduğuna, işletme süreleri dolduğunda bu yatırımların devlete iade edileceğini hatırlattı. Kamu hizmeti nitelikli projelerin AK Parti iktidarının son 3 yılında çok riskli boyuta ulaştığına dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, şöyle konuştu:
“Artan döviz nedeniyle bu projeler; vatandaşın, devletin ve hatta yüklenici işletmeci firmaların bile sırtında yük oldu. Bu yatırımlara, bu projelere asla ve asla karşı değiliz. Yapılan yanlışlar ortada! Vatandaş hem vergisini verip hem kullanmadığı yolun, köprünün, havaalanının parasını veriyor. Devlet yatırımcının kullandığı kredisine Hazine’den garanti veriyor. Hazinedeki para kimin? Vatandaşın! Yatırımı işleten firmalar da döviz üzerinden borçlandıkları için firmalar da zor durumda kalıyor. Bütün bu projelerin işletmelerini devletleştireceğiz. Bunu nasıl yapacağız? Firmalardan bedeli karşılığında yolu, köprüyü, havaalanını alacağız. Firma zarar etmeyecek. Vatandaş vergisini ödediği ama kullanmadığı yol, köprü, havaalanı için bir kez para ödemeyecek. Milletin cebinden yandaşın elini çıkacak. Adil şeffaf ve gerçek ihaleler ile ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasını destekleyen yatırımlar yapacağız. Böylece vatandaş, devlet ve hatta yatırımı yapan şirket bile rahat bir nefes alacak.”
MEVZUAT DEVLETLEŞTİRMEYE İMKAN TANIYOR
Ahmet Akın, Anayasa’nın 47’inci maddesi ile 3082 Sayılı Kanuna işaret ederek, işletme süreleri sonunda kamuya devredilecek olan ve kamu malı olan Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, İstanbul Üçüncü Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ankara-Niğde Otoyolu gibi yatırımların devletleştirilebilmesinin yasal alt yapısı bulunduğu da ifade etti.
ULAŞIM BİR KAMU HİZMETİDİR, YİNE KAMUNUN OLACAK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ulaşımın bir temel kamu hizmeti olduğunu, devletin kamu hizmetine ilişkin giderleri topladığı vergilerle karşılamakla görevli olduğunu hatırlattı. 2019 yılında devletin tahsil ettiği verginin 673 milyar lira olduğunu, 88,5 milyar lirasının yani yaklaşık yüzde 13’lük kısmının ulaşımdan elde edildiğini belirten Ahmet Akın, “Yılda 88,5 milyar lira vergi ödeyen bu halk, hem geçerse doğrudan hem de geçmezse, gelir garantileri üzerinden dolaylı olarak köprü, yol, tünel, havaalanı için neden bir avuç yandaşa milyarlarca para ödemektedir? Hem de dolar üzerinden yandaş şirketlere para ödemek durumundadır? Bu adil olmayan sistem vatandaşa yük olmaktan çıkarılacak” diye konuştu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli