CHP
SİYASET 2.07.2020 13:25:00 501 0

CHP'Lİ AĞBABA: “100 FEZLEKE DE GELSE GERÇEKLERİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,“Bu fezleke hukukun ayaklar altına alınmasının, saray hukukuna döndüğünün kanıtıdır. Yargıyı arka bahçeleri haline getirdiler" dedi.

11/01/2019 Tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı tarafından CHP Sakarya İl Başkanlığı önünde düzenlenen “Tank Palet Fabrikası Özelleştirmesi” konulu basın açıklamasında; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yaptığı konuşmada “Tank Palet Fabrikasını satmak vatana ihanettir. Bu fabrikaya bakış turnusol kağıdıdır. Eğer bu fabrikanın satılmasını destekliyorsanız Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet ediyorsunuz.Bu kadar açık konuşuyorum” ifadelerini kullandığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı doğrudan hedef aldığı, cumhurbaşkanına hakaret suçu işlediği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TBMM'ye fezleke gönderildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın fezleke ile ilgili değerlendirmeleri şöyle:
“Bu fezleke hukukun ayaklar altına alınmasının, saray hukukuna döndüğünün kanıtıdır. Yargıyı arka bahçeleri haline getirdiler. Saray talimatıyla açılan davalara son yıllarda saraya şirin! görünmek için açılan davalar eklenmeye başlandı. ‘Tank Palet Fabrikasını satmak vatana ihanettir’ cümlesinden Cumhurbaşkanına hakaret ve iftira sonucu çıkarmak zorlama bir karardır. Hukuki de vicdani de değildir.
Hangi ülkeye giderseniz gidin devletin silah/tank fabrikasını başka bir ülkeye satmak o ülkeye ihanettir. Bunu yapan her kim olursa olsun suç işlemektedir. Bizlere fezleke hazırlayacaklarına ülkenin silahlı kuvvetlerinin fabrikasını Katarlılara peşkeş çekenlere soruşturma açmaları gerekiyordu. Ama bu süreçte bunu beklemek saflık olacaktır.
Elbette hukukun geldiği nokta üzücü. Ve artık verilen kararlara şaşırmıyoruz. Suudi İşadamı Yasin El Kadı’ya Etiler Polis Okulu arazisi verilmesiyle ilgili yaptığımız basın açıklaması sonrası 13 Kasım 2014’te TBMM Başkanlığı’na gönderilen fezlekede Yasin el Kadı’ya “alenen hakaret ettiğimiz, iftirada bulunduğumuz” gerekçesiyle milletvekili dokunulmazlığımızın kaldırılması istenirken de şaşırmadık, tank paleti savunduğumuz için gönderilen fezlekeye de elbette şaşırmıyoruz.
Bir kez daha altını çizerek söylemek gerekirse, Tank Palet fabrikası Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir fabrikadır. Tank palet fabrikası neyse 2'nci Ordu odur. Doğuda sınırımızı bekleyen birlik ile tank palet fabrikasının hiçbir farkı yoktur, orada çalışan işçinin de o Mehmetçikten hiçbir farkı yoktur. Ve bu tank palet fabrikası Katarlılara peşkeş çekilmiştir. Bu nedenle 100 tane fezleke gönderseler de bu gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Bir adım geri adım atmayacağız, Türkiye’nin çıkarları için mücadeleye devam edeceğiz. Ismarlama fezlekelerle bizlere geri adım attıramazlar.” 

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false