CHP´li vekiller ?Yeni Anayasa yalnızca CHP´nin değil Türkiye´nin sorunudur?
SİYASET 25.01.2017 10:56:03 373 0

CHP´li vekiller ?Yeni Anayasa yalnızca CHP´nin değil Türkiye´nin sorunudur?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde, Bor, Aktaş ve Aksaray´da gerçekleştirdikleri ziyaret ve toplantılarla referandum sürecini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde ve Aksaray İl Başkanlıkları´nda partililer ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Sertel ve Gürer, topluma dikte edilen yeni Anayasa paketinin yalnızca CHP´nin değil tüm toplumun sorunu olduğunu vurguladılar.

 KAPTIKAÇTI ANAYASASI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de, OHAL sürecinde Anayasa değişikliği gibi ciddi bir konuda referanduma gidilmesinin tehlikelerine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

?Bu referandum hayırla bitmezse sorunlarla devam edecek. Yeni Anayasa tek adam varlığını getiriyor. Bu sadece bugünün Cumhurbaşkanı´nın meselesi değildir. Tek adama bütün yetkiler veriliyor. Yürütme onda, yasama onda, bürokratik yapılanma onda, bakanların atanması onda. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu sadece Tayyip Erdoğan meselesi değildir. Bu ülke meselesidir, hepimizin meselesidir. Bunun sonunda bu ülkeye fayda sağlayacak bir şey olsun biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hemen destek vermeye hazırız. Halkımızın hiçbir bilgisi yok. Toplumun diğer dinamikleri tartışmamış, 2010 referandumunu hatırlayın. O zaman da övgüler düzmüşlerdi. Yeni yapı ile yargı güçlenecek demişlerdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu´nun yapısını değiştirdiler. O değişiklikler Ergenekon, Balyoz, Kumpas davalarını getirdi. Onun akabinde 15 Temmuz Darbe girişimine maruz kaldık. 15 Temmuz´un yaratılmasındaki en büyük etken 2010 referandumuyla yapılan değişikliklerdir. Terör artmış, ekonomi bitmiş, halk yoksullaşmış ülkenin acil gündem maddesi bunların çözümüdür. Ama en acil gündem maddesi olarak Anayasa değişikliğini getirdiler. 12 Eylül´de ?Aldıkaçtı´ anayasası vardı şimdi de ?kaptıkaçtı´ anayasasını getirdiler. Toplum olarak buna hep birlikte dur diyeceğiz.?

Ülkeyi 15 yıldır AKP iktidarının yönettiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Sertel, ?Halkın sorunlarına çözüm arayan, terörü bitirmek için, ekonomiyi düze çıkarmak için atılacak her türlü adımda parti olarak destek vereceğimizi açıkça söyledik. Ülkeyi 15 yıldır koalisyonsuz yönetiyorlar. Hangi kanunu istediler de çıkaramadılar? Halkın lehine olan hangi kanunda destek vermedik? Şimdi yeni Anayasa paketi ile istikrar geleceğini öne sürüyorlar. 15 yıldır istikrar olsun diyerek halktan oy toplayanlar şimdi yeni bir istikrar arayışında. Bu arayış istikrar arayışı değil bir kişinin ülkeyi yönetme sevdasıdır. Referandumda ?hayır´ çıkarsa, hiçbir şey değişmeyecek. Başbakan kalacak, bakanlar kalacak, parlamenter sistem devam edecek. AKP iktidarı görevine devam edecek. Ancak ?evet´ çıkarsa hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye tek adam rejimine teslim edilecek. O günün şartlarında ülkenin yönetimi tek başına Mustafa Kemal Atatürk´e dahi verilmemiştir? diye konuştu.

?ANAYASA´NIN İLK 4 MADDESİ DEĞİŞTİRİLEMEZ?

AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın´ın Meclis´te yaptığı konuşmaya da değinen Atila Sertel, şunları söyledi:

 ?İsmail Aydın, Anayasa´nın ilk dört maddesinin de değiştirilebileceğini söyledi. Yani bu demektir ki; ülkemizin bölünmez bütünlüğü bozulabilir, Cumhuriyet rejimi değiştirilebilir, başkentimiz değiştirilebilir, milli marşımız değiştirilebilir hatta ve hatta bayrağımızın rengi dahi değiştirilebilir. Böyle bir şey kabul edilebilir değil elbette. Ama şimdiden bunun yolunu yapıyorlar. Türkiye dikta rejimine girdikten sonra Anayasamızın ilk dört maddesini değiştireceklerinin sinyalini veriyorlar. Bu ülkenin rejimini, sistemini değiştirtmemek için sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Bu bir vatanseverlik görevidir. Allah için vatan için mücadele edeceğiz. Bizim halktan başka gücümüz yok. Bunu hep beraber başaracağız.?(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli