CHP´li vekiller mazbatalarını aldı
SİYASET 2.07.2018 15:12:21 687 0

CHP´li vekiller mazbatalarını aldı

24 Haziran´da Meclis´e girmeyi başaran CHP İzmir milletvekilleri, İzmir İl Seçim Kurulunda mazbatalarını aldı. Bazı milletvekilleri mazbata törenine eşleri ve çocukları ile geldi.

CHP İzmir´den Meclis´e giren 14 milletvekili, İzmir İl Seçim Kurulunda mazbatalarını aldı. CHP İzmir 2. bölge 1. sıradan milletvekili çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılılçdaroğlu´nun mazbatasını, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel aldı. Yücel, "CHP olarak demokrasiyi, hukuku, adaleti sağlamak için Atatürk´ün yolundan sapmadan mücadele ediyoruz. Vekillerimiz göreve başladıkları günden itibaren demokrasi ve hukuk mücadelesi verecekler. İzmir demokrasiye sahip çıktı her zaman olduğu gibi. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu´nun mazbatasını alma onuru yaşadım. Yarın kendisine götürüp ellerimle teslim edeceğim. Kimse umutsuzluğa kapılmasın, mücadelemiz devam ediyor. Demokrasiyi egemen kılana kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. 
Mazbatasını eşi Huriye Serter ile birlikte alan eski CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, ?Hayat müşterek, ben mazbatamı eşimle almak istiyorum. Tüm seçilen vekillerimizle Ankara´da gereği neyse yapacağız. Söz veriyorum? derken, ikinci kez İzmir´den vekil seçilen Selin Sayek Böke de "Bize bu temsil onurunu veren herkese teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet, barış, demokrasi, hukuk´ demek için Ankara´ya yola çıkıyoruz? dedi. 

Mehmet Ali Çelebi bebeği ile geldi 
DİSK Genel Başkanlığından istifa eden ve CHP´den Milletvekili olan Kani Beko, "CHP İzmir İl Başkanına, ilçe başkanlarına, İzmir halkına teşekkür ediyorum. Eşitlik, özgürlük, demokrasi, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesine Meclis´te devam edeceğiz" diyerek duygularını ifade etti. Ergenekon davasından dolayı 4.5 yıl tutuklu kalan Mehmet Ali Çelebi ise mazbatasını almaya 2 aylık bebeği Ali ve eşi Kezban Merey ile geldi. Çelebi, "Her şey onların geleceği için" diye konuştu. 

"Cumhuriyete borçluyum? 
Eşi Demet, 5 aylık kızı İnci ve 8 yaşındaki oğlu Uraz ile birlikte mazbatasını alan Ednan Arslan da şöyle konuştu: 
"Gençlik örgütlerinden gelip milletvekili oldum. Erzincan´ın bir köyünden gelip milletvekili olabiliyorsam bunu cumhuriyete borçluyum. Demokrasi mücadelesi devam edecek. Buna inanalım. Safları sıklaştıralım." 
CHP İzmir´den vekil seçilen bir diğer isim Mahir Polat da eşi Meltem ve 14 yaşındaki oğlu Hasan Ulaş ile mazbatasını aldı. 

"Milletimizin verdiği görevin belgesi? 
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, şöyle konuştu: 
"Bir seçimi geride bıraktık. Halkımızın iradesi ile TBMM´de bir dönem daha çalışma görevi aldım. Bu mazbata milletimizin bana verdiği görevin belgesidir. Bu görevi tüm kadrolarımız ile birlikte en doğru zamanında hizmet verebilmek adına teslim aldım. Yanımda oğlum var. Ailemin ve örgütümüzün emeğinin payı var mazbatada. Demokrasi adına, barış adına, daha mutlu, daha huzurlu bir toplum adına, adalet adına mazbatanın gereğini yapacağım.? 

"Türkiye zor günlerden geçti? 
İkinci kez milletvekili seçilen Murat Bakan ise "Çok zor bir dönem geçirdik. Üç genel seçim, darbe girişimi; Türkiye zor günlerden geçti. Kutuplaşmanın yerini kardeşliğin aldığı bir dönem olmasını temenni ediyorum. Eşim ve oğlum başta olmak üzere aileme teşekkür ediyorum. Bilgi ve üretkenlik çizgisinde siyaset yapıp ülkemize katkı koyacağız" ifadelerini kullandı. 
Oğlu ve eşiyle mazbatasını alan Sevda Erdan Kılıç, "En büyük destekçim eşim ve oğlumla geldim. 20 yıldır örgütte görev aldım. Bundan sonra aynı mücadeleyi mecliste vereceğim. 2 Temmuz´da mazbata almanın layığını yerine getireceğim? dedi. 
Tuncay Özkan´ın mazbatasını ise CHP MYK Yardımcısı Şakir Başak aldı. 

"Dürüstlükle hizmet edeceğim? 
Türkiye´nin ilk Roman milletvekili Özcan Purçu, "İl örgütümüze İzmirlilere teşekkür ediyorum. İzmirliler verdi bunu bize. Elimden geldiğimce herkes için elimden geleni yapacağım. Dürüstlükle hizmet edeceğim? diye konuştu. 
Tacettin Bayır ise "Alıştım ben artık üç yılda üç tane mazbata verdiler. Umuyorum bir yıl sonra dördüncüsünü almak zorunda kalmayalım. Gençlere yol açalım? dedi. 
Milletvekilleri, mazbatalarını almalarının ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli