CHPli Vekil Aldan´dan başkanlık sistemi eleştirisi  -
SİYASET 13.11.2015 11:32:00 361 0

CHPli Vekil Aldan´dan başkanlık sistemi eleştirisi - "Başkanlık sistemi göz boyamadır"

CHP´li vekilden ağır sözlerCumhuriyet Halk Partisi´nden (CHP) Muğla milletvekili seçilen Ömer Süha Aldan, Başkanlık sisteminin göz boyama olduğunu ileri sürerek, ´Ülkenin başkanlık sistemine geçebilmesi için 13 karaktersiz milletvekiline ihtiyacı vardır´

CHP´li vekilden ağır sözlerCumhuriyet Halk Partisi´nden (CHP) Muğla milletvekili seçilen Ömer Süha Aldan, Başkanlık sisteminin göz boyama olduğunu ileri sürerek, ´Ülkenin başkanlık sistemine geçebilmesi için 13 karaktersiz milletvekiline ihtiyacı vardır´ ifadesini kullandı.

  Cumhuriyet Halk Partisi´nden (CHP) Muğla milletvekili seçilen Ömer Süha Aldan, teşekkür ziyareti için geldiği Muğla´nın Marmaris ilçesinde ,Başkanlık sistemi hakkında ağır eleştirilerde bulundu. Aldan, Başkanlık sisteminin göz boyama olduğunu ileri sürerek, "Ülkenin başkanlık sistemine geçebilmesi için 13 karaktersiz milletvekiline ihtiyacı vardır " ifadesini kullandı.
  1 Kasım Genel Seçimleri´nde CHP ´den Muğla Milletvekili seçilen Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, teşekkür ziyareti kapsamında çıktıkları ilçe gezilerini Muğla CHP üyesi Mehmet Pek´in oğlu Jandarma Teğmen Altuğ Pek´in Diyarbakır- Silvan´da şehit edilmesi üzerine yarıda kesti. Marmaris İlçe Teşkilatı´nda kısa bir basın toplantısı düzenleyen milletvekilleri daha sonra ilçeden ayrılarak şehidin yakınlarına taziye ziyareti için Muğla´ya hareket etti. 
  Şehit haberinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan "Buraya seçim sonuçlarını kısaca bir değerlendirmek için gelmiştik. Ancak bu durumda insanın içinden gelmiyor. Birilerinin oğlu rahat ederken, bir Cumhuriyet Halk Partilinin oğlu bu ülke için bu sabah bir çatışmada şehit oldu. Bunu gözden ırak tutmamak gerekiyor" dedi.
  "BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ İÇİN 13 KARAKTERSİZ MİLLETVEKİLİNE İHTİYAÇ VARDIR" 
  Son günlerde muhalafet partileri tarafından sık sık gündeme getirilen Başkanlık sistemi tartışmaları hakkında da görüşlerini dile getiren milletvekili Aldan, "Başkanlık teranesi tamamıyla bir göz boyamadır. Şu anki oy potansiyeline göre Türkiye´de başkanlık sistemine geçilemez. Bunun için ya 13 tane karaktersiz milletvekiline ihtiyaç vardır ya da bir başka partiyle partner ilişkiye ihtiyaç vardır. Bilemiyoruz bu süreç neler gösterecek. Gerçekten ahlaksız, karaktersiz, ülkenin çıkarlarını hiçe sayan 13 tane kendi partisinin ilkelerine ters düşen 13 vekilin bulunup bulunmayacağını zaman gösterecek. Ama bana kalırsa Suriye´ye girilmek istenmektedir. Suriye´deki kara harekatına Mehmetçiği sokmak istemektedirler. Bu nedenle ortalığı velveleye verip, herkesin bu başkanlığa kafa yormasını amaçlamaktadırlar. Kara harekatında seçilen kurban bizim Mehmetçiğimizdir. Buna izin vermemeliyiz" dedi.
  "KURULTAY İSTEYENLER FIRSATÇILIK YAPIYOR" 
  CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan , gazetecilerin CHP Kurultay ile ilgili sorularına da şu yanıtı verdi "Biz bir kurultay istiyoruz. CHP´nin kurultaylar partisi olarak anılmasını istemiyoruz. Kim kazanır kim kaybeder bilemem. Ama benim bakış açıma göre üç senedir delegeliği sürdüren, artık delegeler son ayına gelmiş, bir kısmı kırgın bir kısmı kızgın bir kısmı ise hayal kırıklığına uğramış bir delege yapısıyla Aralık ayında yapılacak bir kurultay denemesini fırsatçılık olarak değerlendiriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi´ni bir kurultayda başka, diğer kurultayda başka bir adayın seçimi kazanacağı profilde sunmak bu partinin güvenilirliğini sıfıra indirmek demektir. Örgütlerimiz çalışıyor. Sistem yürüyor. İlçe ve il kongrelerimizi yapacağız. Delegelerimizi belirleyeceğiz. Kurultayda insanlar özgür iradeleriyle bir tercihte bulunacaklar. Bizim arzumuz şunun ya da bunun genel başkan olması değildir. Ama ben genel başkan adayı olacak arkadaşların bir takım tabanın hoşuna gidecek sözler yerine yüzde 25 oyu yüzde 45´e nasıl çıkartacaklarını açıklamaya davet ediyorum. Böyle bir Malkoçoğlu varsa hepimiz arkasından gideriz. Ben yapılacak tek kurultayda kim kazanırsa sonuna kadar arkasından gideriz diyorum" . 

Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli