CHP´Lİ TORUN´DAN YILDIRIM´A: ?DERHAL YA İSTİFA ET YA DA ÇEKİL?
SİYASET 31.12.2018 14:23:28 283 0

CHP´Lİ TORUN´DAN YILDIRIM´A: ?DERHAL YA İSTİFA ET YA DA ÇEKİL?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, ?Hepimizin Meclisinin Başkanı İstanbul´a belediye başkanı adayı oldu. Kendi gönlünden Meclis´te kalmak geçse de bunu yapamadı. Çünkü kendi iradesi yok. Atandığı yere gidiyor,? dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Binali Yıldırım´a ?Derhal ya Meclis Başkanlığından istifa et ya da belediye başkanlığı adaylığından çekil? çağrısında bulundu ve tüm halkı temsil eden Meclis Başkanı´nın bu tavrının hem demokrasi geleneğini hem de seçmen haysiyetini zedelediğini söyledi. Torun ?Seçmenleri ve yurttaşlarımızı ya istifa et ya da çekil çağrısını yüksek sesle dile getirmeye davet ediyoruz? dedi.


Konuyla ilgili yazılı açıklama yayımlayan Torun Yıldırım´ın Erdoğan tarafından ?şehir müdürü adayı? olarak atandığını belirtti ve şunları kaydetti:

 ?Hepimizin Meclisinin Başkanı İstanbul´a belediye başkanı adayı oldu. Kendi gönlünden Meclis´te kalmak geçse de bunu yapamadı. Çünkü kendi iradesi yok. Atandığı yere gidiyor. Hepimizin Cumhurbaşkan,  AKP adaylarını belirliyor, atamasını yapıyor. Onları bir siyasi partinin halk tarafından seçilecek adayları gibi değil, kendi başkanlığı tarafından atanmış şehir müdürleri gibi görevlendiriyor.
Türkiye bu garipliği sindiremiyor. Ne CHP´lisi, ne Ak Partilisi ne MHP´lisi, ne HDP´lisi ne Saadet Partilisi ne de İyi Partilisi hepimizin Cumhurbaşkanının AKP adaylarını atamasını hazmedemiyor. Bu durumu normal bulmuyor. Erdoğan vesayetçi sistemi ortadan kaldırmadı, tüm vesayet mekanizmasını kendinde topladı.?

GEL DEYİNCE GELECEK GİT DEYİNCE GİDECEK

Seyit Torun, Binali Yıldırım´ın TBMM Başkanı olduğunu hatırlatarak ?şimdi çıkmış İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis başkanı da olmak istiyor. Çünkü Erdoğan da hala hem İstanbul Belediye Başkanı, hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı? ve sözlerini şöyle sürdürdü:

?Meclis başkanı bize her İstanbullunun başkanı olacağı sözünü verdi. Pendikliye de hesap vereceğini, Beşiktaşlıya da hesap vereceğini söyledi. Ama kendisi bile buna inanamıyor. Çünkü Türkiye´de her seçmen gibi Meclis Başkanı da biliyor ki aslında sadece bir kişiye hesap verecek. O gel deyince gelecek, git deyince gidecek. Binali Yıldırım´ı Başbakanlık görevine halk seçerek getirmişti. Ancak o, Cumhurbaşkanı git dediğinde gitti. Seçmenin iradesine ihanet etti. Yine edecek.?  
?SÜRESİ DOLMADAN GÖREVDEN ALINACAK ? 
Seyit Torun, Binali Yıldırım Başbakanlığı bıraktığı gibi, Belediye Başkanlığını da bırakmak zorunda kalacağını söyledi. Torun ?Bu durum Binali Yıldırımın haysiyetini zedelemiyor olabilir. Ancak seçmenlerin haysiyetini zedeliyor? dedi.

?Seçmen bu seçimlerde haysiyetine sahip çıkacak ve sadece kendi seçtiklerini iş başına getirecek. Atanmış memurlar değil seçilmişler iş başına gelecek? diyen Torun şöyle devam etti:  

?İstanbul seçmeni kendisinden başka bir iradeye sadakat kabul etmeyecek. Binali Yıldırım İstanbul´u hak etmiyor. İstanbullu İstanbul´u hak edene teslim edecek.

Binali Yıldırım Meclis Başkanlığından istifa etmeden aday oldu. Böylece Meclisin, yani hepimizin ona sağladığı olanakları halkın rızası olmadan kullanabilecek. Bakanların, valilerin arkasında durmak zorunda kalmayacak. Normalde harcayabileceğinden katbekat fazla kaynaklarla seçim çalışması yapabilecek.
Yıldırım, Meclis Başkanlığını bırakamıyor çünkü devletin arabasına, benzinine, forsuna ihtiyacı var.
Binali Yıldırım bu adaletsizliği içine sindiriyor olabilir. Seçmen sindirmeyecek. İstanbul seçmeni haksızlığa, adaletsizliğe, siyasi ahlaksızlığa başvuranlara dersini verecek. Onlara artık çoktan hak ettikleri emeklilik hayatının önünü açacak. Erdoğan görevden almadan önce seçmen haysiyetli bir hayat sürme imkanını emeklilikte yaşamaları için kendisine bir fırsat verecek.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli