CHP´Lİ TEZCAN: ?PATRONLU REJİMİN KÖLELERİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ?-
SİYASET 12.05.2016 21:22:35 354 0

CHP´Lİ TEZCAN: ?PATRONLU REJİMİN KÖLELERİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ?-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi ve CHP Genel Başkanınn tarihi öneme sahip bir uyarı yaptığını söyledi .

CHP´nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre Tezcan, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun dün yaptığı bir konuşma nedeniyle resen soruşturma başlattığını belirterek şöyle dedi:

?Ne yazık ki uzun zamandan bu yana Cumhuriyetin savcıları değil, patronlu rejimin köleleriyle karşı karşıyayız. Ne yazık ki uzun zamandan bu yana Cumhuriyet savcıları Cumhuriyet savcıları gibi çalışmak yerine sarayın fedaisi gibi çalışmayı bir ikbal ve istikbal meselesi olarak görmeye başlamışlardır. Sayın Genel Başkanımızın tarihe öneme sahip bu uyarısıyla ilgili yapılan soruşturmada bu sürecin bir parçasıdır. Sarayın fedailerinin ikbal ve istikbal sevdasının bir parçasıdır. Geldiğimiz düzenin çarpıcı bir örneği ve tarifidir?

?TARİHİ ÖNEME SAHİP BİR UYARI?


Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun dünkü uyarısı da yani başkancı rejimi getirme konusunda ısrarlı olursanız Türkiye´yi bir çatışmaya sürüklersiniz anlamındaki uyarısı da tarihi öneme sahip bir uyarıdır.

Sayın Genel Başkan´ın hiçbir zaman çatışmayı davet eden bir üslubu olmamıştır. Dün söylediği sözler çok açık bir uyarıdır. Eğer bu konuda ısrar ederseniz Türkiye bir kan gölüne dönüşür, Türkiye´yi kan akıtarak, ancak öyle bir tabloya sürükleniyorsunuz ki Türkiye´yi demek ki kan akma pahasına buraya taşıyacaksınız diye bir uyarıdır Sayın Genel Başkan´ın yaptığı.?

Kılıçdaroğlu´nun önemli bir uyarıda bulunduğunu ifade eden Tezcan şöyle konuştu:

?Türk demokrasisini ortadan kaldırma kararlılığının kan dökme pahasına bir maceraya Türkiye´yi sürüklediği konusunda tarihe not düşmektedir. Herkesin ?evet efendimci´ olmaya zorlandığı bir düzende biz ?evet efendimci´ olmayacağız. Hedefe ulaşma konusunda kan dökme geleneği CHP´nin geleneğinde yoktur. Yakın siyasi tarihimize dönüp baktığımızda bu rejim değişecek ama kanlı mı, olacak kansız mı olacak, ancak şimdi ona karar verme zamanıdır diyen siyasi gelenek Türkiye´de Recep Tayyip Erdoğan´ın temsil ettiği siyasi gelenektir. Onun için bu sözleri değerlendirirken tabii ki o geleneğin temsilcileri dervişin fikri neyse zikri de odur hesabından böyle anlamayı uygun görmektedirler?

?TERÖRE YARDIM VE YATAKLIK YAPAN İKTİDAR SORUMLULARI HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSUYLA İLGİLİ HENÜZ HİÇBİR İŞLEM YAPMAMIŞLARDIR?

Cumhuriyet savcılarına seslenen Tezcan, ?Cumhuriyet savcılarına bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Soruşturma açma konusunda bu kadar mahir olan Cumhuriyet savcıları teröre yardım ve yataklık yapma konusu söz konusu olduğunda 8 Mart 2016 tarihinde başta Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu olmak üzere bakanlar hakkında yaptığımız suç duyurusuyla ilgili henüz hiçbir işlem yapmamışlardır. Sayın Genel Başkan´ın sözleriyle ilgili yapılması gereken şey bugün soruşturma açmak değil, bu tarihi uyarıya kulak vermektir? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli