CHP´Lİ TANAL´DAN İNDİRİM TEPKİSİ
SİYASET 22.03.2019 12:06:41 396 0

CHP´Lİ TANAL´DAN İNDİRİM TEPKİSİ

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal 31 Mart tarihinde sona erecek olan ÖTV ve KDV indiriminin Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılması hakkında konuştu

Seçime günler kala böyle bir indirimin yapılmasının siyasi etik ve ahlaka uygun olmadığını belirten Tanal, ? Neden bu taviz şimdi veriliyor neden ödemeler şimdi sözde yumuşatıldı ve neden daha önceden yapılmadı da şimdi yapılıyor? Çünkü siz halkı 17 yıldır yaptığınız gibi önce sıkıştırıp sonra oy kazanmak için sözde indirim uyguluyorsunuz? dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı kararıyla ÖTV ve KDV indirimi hakkında, milletin aklıyla dalga geçiyorlar ifadelerini kullandı. Tanal, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Gelişmekte olan ülkelerde vergi gelirlerini artırabilmek için genellikle kolay müdahale edilebilir ve etkisi gözle görülebilir durumda olan dolaylı vergileri artırma yolu seçilmektedir. Türkiye´de de benzeri bir şekilde ?KDV ve ÖTV´(dolaylı vergiler) olarak bu amaca hizmetle kullanılmaktadır. Bu durum Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslandığında sosyal, iktisadi, idari ve mali anlamda ülkemiz açısından olumsuz bir tablo oluşturmaktadır.

Yapılan indirimler enflasyonu coşturan bir şey mi? Hayır!! Fiyatları iyice aşağı çeker mi?İmkânsız görünüyor!! Bu durum cari açığı da arttırmaz. Vergi indirimleri ´büyümelerin yavaşlamasına izin vermeyeceğim´ mesajını veriyor olsa da diğer yandan bütçe tarafının da arzu edildiği kadar sağlam olmayacağı mesajını veriyor. Bence pırlantada,yatta vergi sıfır oluyorken temel ihitiyaç kalemlerinden; su, elektrik, doğalgaz ve ekmekte verginin yükselmemesi gerekir. Bunlara baktığınızda hangisi sıfırlandı, vatandaşın ihtiyacı ekmek, su, elektrik, sebze meyve doğalgaz mı, pırlanta mı?

Biraz da halkın temel ihtiyaçları olan ürünlerin çiftçi mazotu, asgari ücret, cenaze ve bezin üzerinde verginin kalkması gerekir. Millet aç, gençler işsiz. Hem gençlere iş imkanı sağlamıyorsunuz birde milletin aklıyla dalga geçer gibi mobilyada beyaz eşyada otomotivde ÖTV indirimi diyorsunuz. Vatandaş ne yapsın? Bunlar anca sizler gibi saltanat içinde lüks içinde yaşayanlar için önemli.

İnsanlar ucuza meyve sebze alabilmek için kurduğunuz o tanzim satışlarda saatlerce sıra bekliyor. Bırakın artık bu işleri. Kirli yaşayıp temizmiş gibi gösteriyorsunuz. Gönül belediyeciliği diyorsun ondan mı bu gönül almaları yapıyorsun. Vatandaş aş istiyor, ekmek istiyor, iş istiyor.Karanlıktan şikayet eden bir ışık yakmalı. Ve Martın sonu artık gerçekten Bahar olmalı.?(Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false