CHP´Lİ ÖZTÜRK YILMAZ:
SİYASET 11.07.2017 10:52:55 352 0

CHP´Lİ ÖZTÜRK YILMAZ: "DEMOKRASİNİN KÖKÜNE İNCİR AĞACI DİKİLMİŞTİR?

Yılmaz, "15 Temmuz´dan sonraki süreçte de olağan üstü hal ilan edildi, binlerce insan görevlerinden edilerek Türkiye´de ´OHAL´ ile alakalı olmayan kanun hükmünde kararnameler çıkartıldı ve Türkiye´nin esasen yönetim yapısı değiştirildi. Ve 16 Nisan Refera

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Demokrasinin köküne incir ağacı dikilmiştir. Biz güçler ayrılığını tekrar nasıl tesis edeceğiz" dedi. 


Memleketi Ardahan´da partililer tarafından davul zurna ile karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

?15 Temmuza giden süreçte hükümet Türkiye´nin önünü kilitlemiştir? diyen Yılmaz, "Türkiye hem içerde, hem dışarıda büyük bir yalnızlıkla karşılaşmıştı. Ve 15 Temmuz´dan sonraki süreçte de olağan üstü hal ilan edildi, binlerce insan görevlerinden edilerek Türkiye´de ´OHAL´ ile alakalı olmayan kanun hükmünde kararnameler çıkartıldı ve Türkiye´nin esasen yönetim yapısı değiştirildi. ve 16 Nisan Referandumu ile de Demokrasi kurumsal olarak Türkiye´de bitti. Ancak Demokrasiye inanan insanlar hala ayakta ve Maltepe meydanında Demokrasi özlemini dile getirdiler. Bizim yürüyüşümüz bir kişiden dolayı değil, elimizden kaybolup giden tek değerimiz olan Demokrasinin kaybolmasından dolayı başladı. Hak, hukuk, özgürlük mücadelesidir. Gök kubbe altında insanoğlunun en büyük mücadelesidir, en kutsal mücadeledir. Hiç kimse, hiçbir şahıs bizzati bu mücadelenin kendisinden daha değerli değildir. Onun bir özlemi, bir ideali gerçekleştirmek için hepimiz yollara düştük. 9 Temmuzdan sonraki Türkiye değişik olacak, Hükumet bu zamana kadar uyguladığı baskı politikasıyla muhalefeti sindirmeye çalıştı, sivil toplumun belini kırmaya çalıştı ve Türkiye´de maalesef kutuplaşmayı başardı. Ancak 9 Temmuz Türkiye´deki kutuplaşmaya son verme yönündeki en güçlü iradedir. Her kesimden sivil insanlar barışçıl bir şekilde bu günde Adalet, Demokrasi ve özgürlük özlemlerini haykırdılar. ve bu 9 Temmuz Türkiye´de artık yeniden demokrasinin tesisi edilmesi yönündeki iradenin şekillendiği bir tarihtir? dedi.

OHAL ile yaşamaya toplumun alıştırılmak istendiğini söyleyen Yılmaz, "Ama bilmeliyiz ki artık OHAL, anormal Olağan üstü hal olmaktan çıkartılıyor, sanki normal hayatın bir parçasıymış gibi takdim edilmeye çalışılıyor. ve utanılacak bir durum, ilk yıllarında hak, özgürlük diyen ve onu kullanarak iş başına gelen Hükumet şimdi OHAL´i savunur hale geldi. Özgürlükleri kesme konusunda kendisine yöneltilen eleştirileri artık kötü niyetli eleştiriler olarak tarif etme noktasına geldi. Hükumet Demokratik özelliklerini kaybetti ve maskesini düşürdü."

Yılmaz, Türkiye´de Otokrasi ve tek adamlık rejimi yerleşiyor. Sayın Cumhurbaşkanı sabah partisinin grup toplantısında parti başkanı olarak konuşuyor, öğleden sonra Saray´da muhtarları Cumhurbaşkanı olarak kabul ediyor. Bu Türkiye´de güçler ayrılığını bitiren tablodur. Artık güçler ayrılığından değil, biz güçlerin birleşmesinden, tekrardan toplanmasından ve tek kişinin hakimiyetinden bahsediyoruz. Demokrasinin köküne incir ağacı dikilmiştir. Biz güçler ayrılığını tekrar nasıl tesis edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanını sistem içerisinde normal olması gereken Anayasal sınırlara nasıl çekeceğiz. Çok açık söyleyeyim artık iktidara dönük çalışma yapmalıyız. Bizim muhalefet piskosunu yıkıp atmamız lazım. ve bunun için uğraşmamız lazım. 9 Temmuz bize tünelin ucunda bir ışığın olduğunu gösterdi ve artık ona dönük çalışma yapmamız lazım." şeklinde konuştu. (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli