CHP´li Ömer Fethi Gürer: Hayvanlara eziyete ağır ceza verilmelidir
YAŞAM 3.10.2018 10:05:57 434 0

CHP´li Ömer Fethi Gürer: Hayvanlara eziyete ağır ceza verilmelidir

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayvanlara şiddet uygulayıp öldürenlerle ve birbirine zarar verecek şekilde dövüştürenlere hapis cezası verilmesi için Kanun Teklifi hazırladı.

Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, hayvanları öldürenlerin 2 yıldan 8 yıla, dövüştürenlerin ise 4 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

HAYVANA ŞİDDET MECLİS GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son zamanlarda artış gösteren hayvanlara şiddet ve istismar olaylarını, TBMM gündemine taşıdı.

PARA CEZASI YETMEZ

CHP Milletvekili Gürer, Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifinde, hayvanlara şiddet ve istismar olaylarındaki artışa dikkat çekti. Mevcut yasaya göre hayvanlara şiddet ve istismar olaylarının Kabahatler Kanunu kapsamında sadece para cezası ile cezalandırıldığını belirten Gürer, para cezasının bu insanlık dışı olayların önünü kesmediğini vurguladı.

GEREKİRSE YEREL YÖNETİMLER CEZALANDIRILSIN

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?Dünyamızı paylaştığımız hayvan dostlarımıza karşı işlenen suçların TCK kapsamında değerlendirilebilmesi ve hayvanlara karşı kötü muamele, psikolojik-fiziksel şiddet içeren, cinsel istismar, dövüş, zehirleme vb. gibi eylemlerin gerektiği şekilde ve sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı olmaksızın, görevini kötüye kullanan yerel yönetimler de dahil olmak üzere cezalandırılması için gereken değişikliğin ivedilikle yapılması gerekmektedir? açıklamasında bulundu.

Gürer, ?Vermiş olduğumuz Kanun Teklifi ile hayvanlara yapılan her türlü muamelenin kapalı alanda sigara içme cezası gibi sembolik para cezaları ile geçiştirilmemesi, hayvan dostlarımıza işlenen suçların TCK kapsamında değerlendirilmesi amaçlanmıştır? ifadelerini kullandı.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANI ÖLDÜRENE 9 YIL HAPİS CEZASI

Milletvekili Gürer, Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifinde, Sahipli veya Sahipsiz hayvana acımasız ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden ya da haklı bir neden olmaksızın öldürene 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası, Nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldürene 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası,  Hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenler 4 aydan 2 yıla kadar hapisle cezası verilmesini önerdi.

BİRGÜN DEĞİL HERGÜN SEVİLMELİLER

Gürer 4 Ekim Hayvanlar Günü dolayısı ile şöyle konuştu; ?Yarın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, hayvanların insan yaşamında büyük önemi vardır. Hayvan sevgisi insandaki yardımlaşma, iyilik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. Her canlının doğadaki dengenin korunmasında büyük rolü vardır. Sayıları bilinçsizce tüketilen canlılardan sonra doğada büyük sorunlar yaşanmaya başlamıştır. Bu yüzden bize pek çok faydaları olan hayvanları sevelim ve koruyalım. Onlara eziyet etmeyelim. Hayvanlara sadece 4 Ekim Dünya Koruma Günü´nde değil, her zaman sahip çıkalım, koruyalım, sevelim ?dedi.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli