CHP´Lİ MİLLETVEKİLİ GÜRER ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANININ VAATLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
SİYASET 18.01.2017 15:00:45 321 0

CHP´Lİ MİLLETVEKİLİ GÜRER ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANININ VAATLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer TBMM kürsüde yaptığı konuşmada emekçilerin sorunlarına değindi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu son günlerde yaptığı açıklamaları eleştirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal´a d

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu: ?Bildiğiniz gibi, bir yıl önce Sayın Başbakan sizin(AKP) Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantınızda, taşeron işçilerin üç ay içinde kadroya alınacağı sözünü vermişti. Aradan geçen sürede bu konuda bir çalışma yapılmadı. Taşeron işçiler merakla bekliyor, 750 bin kişiye verilen söz ne olacak diye. 4/C´liler var, 4/C´lilerin on beş ay önce toplu sözleşmeyle kazanmış oldukları haklar var, ne yazık ki onlar da uygulamaya geçirilmiyor. 4/B´liler var, eşit işe eşit haklar verilmesi gereken. Bunların da hakları bugüne kadar verilmedi. 
    Tabii, bunların verilmemesinin yanında, bir de Çalışma Bakanına sordum: "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?" dedim. "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme yapmamız işleyişe uygun değil, bu nedenle yapamayız." dedi. Ardından "2000 yılından sonraki intibak yasasıyla ilgili yine bir beklenti var, bununla ilgili ne yapacaksınız?" dedik. Bununla ilgili olumsuz olduğunu söyledi. 
    Ama son günlerde fıkra tadında açıklamalar yapıyor. Çalışma Bakanımız Sayın Müezzinoğlu, anneannelere, babaannelerin evde çocuk bakmalarıyla ilgili maaş bağlanacağını, destek verileceğini söylüyor; sonra umut doğuyor, böyle güzel bir proje, oysa bir bakıyorsunuz ki 1.000 kişiyi aşmayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapabileceği projenin Türkiye genelinde sunumuna giriyor. Ardından da üniversite mezunlarının yüzde 30´unun üniversiteyi bitirdikten sonra istihdam edilmek için müracaat etmemelerini yadırgadığını, bu konuda açıklama yapılmasını istediğini belirtiyor. Sayın Bakana ben sordum, Türkiye´de üniversite mezunlarından işsiz sayısının kaç olduğunu; kendisi daha birkaç gün önce -döküm hâlinde- hangi mühendis, ne kadar üniversite mezunu işsiz... Kendisinin belirttiği rakama göre 509.536 kişi İŞKUR´a başvurmuş. Yani İŞKUR´a başvuranlara iş bulamamış, üniversiteden mezun olup da istihdam için niye başvurmadıklarını soruyor. Sanki başvuranlara iş bulundu da onlar başvursa iş bulacak.  Burada yaptığı açıklamada işverenlere diyor ki: "Siz bunları alırsanız 1´nci yılda asgari ücretin yüzde 50´si, 2´nci yılda yüzde 25´i kadar ilk mezunlar için destek sağlayacağız." Şimdi Sayın Maliye Bakanı burada. Bunların kaynağı nereden bulunuyor da emeklilikte yaşa takılana gelince olumsuz, intibakta bekleyene olumsuz, buna benzer düzenlemelerde olumsuz? Ama, yine insanlara umut saçılıyor. Bu umutlar niye veriliyor? Herhâlde varsayılıyor ki: Anayasa´yla ilgili tekliflerinin yarın çıkabileceği düşünülüyor. Referandum öncesi yurttaşlara bir parmak bal... E, yerler mi artık? Siz dediniz ki: "Size, taşeron işçiye kadro vereceğiz." bir yıldır oyaladınız, vermediniz. İnsanlara sözleriniz inandırıcı gelir mi? ?dedi.

BAKANLAR KURULU YOK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada yeni Anayasa teklifine de değindi. Gürer, ?Bu yeni düzenlemeyle Bakanlar Kurulu olmayacak -zaten yoklar- .Bakanlar Kurulu olmadığı gibi gensoru olmayacak, güvenoyu olmayacak, sözlü soru önergesi olmayacak. Bunun gibi uygulamalardan muaf bir Mecliste bizler geleceğiz, kendi aramızda konuşup konuşup gideceğiz. Gerçi ben böyle bir uygulamayı da içime sindiremiyorum. Milletvekili dediğiniz buraya geldiği zaman bakanıyla muhatap olmalı, Bakanlar Kuruluyla muhatap olmalı, düşüncesini söylemeli ve yapılacak işlerin içinde olmalı. Bu gidiş, Türkiye´de tek adam gidişi olmasının dışında vatandaşın sorununun çözülmeyeceği, derdinin dinlenmeyeceği, yukarıdaki ne derse onun dediğinin uygulanacağı bir düzene gidiştir. Bunu da içimize sindirmemiz mümkün değil. Çünkü bu ülkede demokrasi dünden bugüne yarım yamalak da gelse belli bir şekle gitti. Bundan sonra olması gereken: Parlamenter sistemi güçlendirmeliyiz, Seçim Yasası´nı değiştirmeliyiz, Sendikalar Yasası´nı değiştirmeliyiz ve ülkenin geleceğini demokratik cumhuriyetle daha daha ileriye taşımalıyız?.

SİGORTA YASASI DÜZENLEME

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer görüşülen yasa tasarısında Trafik Sigortası ile ilgili düzenleme içinde konuştu ve şöyle dedi. ? Meclis kürsüsünde birkaç kere söylediğimiz bir örneği tekrar yaşıyoruz. Trafik sigortalarıyla ilgili yakın dönemde bir düzenleme yapıldı. Bu kez tekrar bir düzenleme daha geldi. Bu düzenlemeyle de ileride mutlaka yasal anlamda sorunlar doğacak ve uluslararası sigorta şirketlerinin talepleri doğrultusunda yapılan, orijinal parçanın yerine eş değer parçanın kullanılması da sıkıntılar yaratacak. Bir süre sonra buna benzer bir kanun teklifi daha gelebilir?dedi.(Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı