CHP´Lİ KOÇ: ?PARLAMENTO DIŞINDA SOKAKTA DA OLACAĞIZ!?
SİYASET 17.11.2016 16:06:21 139 0

CHP´Lİ KOÇ: ?PARLAMENTO DIŞINDA SOKAKTA DA OLACAĞIZ!?

CHP Genel Yardımcısı Haluk Koç, "Türkiye´yi Böldürtmeyeceğiz" mitinglerinin ilkinin 3 Aralık´fa Adana´da yapılacağını ve MYK´nın ardından yaptığı açıklamada "Türkiye´yi Böldürmeyeceğiz" sloganıyla CHP´nin mitinglere başlayacağını duyurdu.

"CHP olarak parlamento dışında sokakta olmaya da devam edeceğiz. 3 Aralık´ta Adana´da "Türkiye´yi Böldürtmeyeceğiz" mitinglerinin ilki yapılacak" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç,   CHP Genel Merkezi´nde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Türkiye´yi bölünmeye götürebilecek bir anayasa tartışmasının yapıldığını kaydeden Koç, ?Açın televizyon kanalını birisi bir konuda bir düşünce ifade ediyor. O bitiyor bir başkası ifade ediyor. Sabah, öğle, akşam doktor reçetesi gibi. Muhalefet hiç sesini çıkartmıyor. Ne yapalım Kızılay´da don gömlek bağıralım mı? Bu toplumda biz anayasa tartışıyoruz? diye konuştu.

Başkanlık tartışmaları ile ilgili Koç Şunları söyledi:

 ?Başkanlık tartışmaları 3. muhalefet partisinin sürpriz çıkışıyla gündeme taşındı. İktidar, heveslisi olduğu bir süreci bu sürpriz çıkış üzerine kullanmaya başladı. Türkiye´nin beka sorununun tartışılacağı bir tartışmanın süreci işlemeye başladı. Mevcut Cumhurbaşkanının eylem ve fiilleri, anayasal sınırların içerisine çekilmesi gerekiyor. 14 Ağustos 2014 seçiminden itibaren Türkiye bu tartışmayı yaşıyor. Birdenbire olay bu 3. muhalefet partisinin sürpriz çıkışından sonra anayasal çerçeve mevcut Cumhurbaşkanının fiil ve eylemleri ile istek, arzu ve beklentilerine göre nasıl oluşturulabilire geldi. Tartışma, mevcut Cumhurbaşkanının fiil ve eylemleri, anayasal sınırlar içerisine çekilmesi gerekirken tam tersine bu fiil ve eylemlere nasıl hukuki süreç kazandırabilirize çevrildi?

?Kamuoyuna yansıyan bazı küçük paketçik bilgileri var? diyen Koç sözlerinişöyle sürdürdü:

 ?MHP´ye oy veren yurttaşlarımız ile hiçbir sorunumuz yok. Ülke duyarlılıkları konusunda birleştiğimiz birçok husus var. Türkiye´nin bekası, birliği, beraberliği konusunda hiçbir ayrılığımız yok. Ama bugün bunları çok ciddi tartışmamız gerekiyor. Türkiye bir dönemece geldi. Bir tercih yapacak. Getirilmek istenen sistemde, Cumhurbaşkanı bir veya iki yardımcı ile seçilebilecek. Bu kişi aynı anda yasama organını oluşturacak olan milletvekilleri seçimleri ile birlikte seçilecek ve partisinin de başında o kişi. Aynı gün kendisi seçildiği gibi kendisinin listeye koyduğu yasama organı oluşturan üyelerde seçilecek. Bir ayrı güç yok. Bu yasama organı içerisinden yürütme seçilecek. Dışarıdan atanan tam biat eden kadrolardan olacak. Yasama, yürütme tek kişide. Yasama, yürütme ve yargı tek kişide toplanmış olacak. Sonuç tek kişi idaresi, baskı, topyekün macera ve bir bilinmezlik?

CHP´nin başkanlık sistemi konusundaki isteklerini ise Koç, şöyle sıraladı:

?Kurucu değerlere bağlı, özgürlükçü, parlamenter sistemi esas alan, yasama, yürütme ve yargının birbirini denetleyebildiği, tek kişinin idaresinde olmayan bir yapı, denge ve denetleme mekanizmaları olan, güçlü ve bağımsız yargıyı kuran, özel kuruluşlarını güçlendiren bir anayasa çatısını CHP her zaman dile getiriyor. CHP, güçlerin tek elde toplanmadığı, paylaşıldığı bir sistem öneriyor.?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay´ın MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada ?Kandırılmış olmayı kabul etmiyoruz? sözlerini değerlendiren Koç, ?Akla ziyan açıklamaları izlemekten ben yoruldum. Arkadaşımız önce bir karar versin, kandırıldı mı kandırılmadı mı? Eğer kandırılmadıysa, bilinçli yaptıysa çok daha büyük bir suç. İşbirliğinin ifşasıdır. Türkiye´yi darbe ortamına sürükleyenlere kol kanat germenin, FETÖ ile yan yana durmanın, onlara devlet içerisinde yerleşimin kolaylaştırılmasının ifşasıdır. Açık bir itirafta bulunuyor? dedi.

MHP ve AKP´nin başkanlık sistemi için CHP´ye yaptığı çağrıya ilişkin ise Koç, şunları söyledi:

?İstediklerimizi ve istemediklerimizi söyledik. Türkiye´nin bekası, birliği ve beraberliği açısından söyledik. Nasıl bir anayasa istediğimizi ifade ettik. Öz Türkçe konuştuk, şifreli ve dolambaçlı konuşmadık. Tek kişi sisteminin neleri kapsadığını ve tarihin bu döneminde Türkiye´yi nerelere sürükleme ihtimalinin olduğunu ifade ettik.? 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli