CHP´Lİ GÜRER,?ZAMANLAMA YANLIŞ?
TARIM 6.07.2017 11:21:23 731 0

CHP´Lİ GÜRER,?ZAMANLAMA YANLIŞ?

KURBANLIK HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİ ENDİŞELİ CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in TRT´de katıldığı bir programda küçük ve büyükbaş hayvanlarda dişi hayvan kesiminin yasaklanıp hayvan satım merkezlerinde s

CHP Niğde Milletvekili Gürer, "Kurbanda dişi koyun için açıklanan  karar doğru ama zamanlama yanlış" dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hasat döneminde buğday ithalatında gümrük vergisi oranının düşürülmesinin ardından, Kurban bayramına 2 aydan az bir süre kala bu kez dişi hayvan kesiminin yasaklanmasında da geç karar açıklanmasını eleştirdi.

 Gürer, ?Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türkiye´de hayvancılık ve tarımla ilgili planlı bir süreç yaratılamadı"dedi.Yasağın en az altı ay önce duyurulması, hayvan sahiplerininde buna göre durum Alması gerektiğini ifade etti. Bakanlık bayramın geleceğini bilmiyor olamaz bu durumda yasak kararı geç verilmiş ve hayvan sahipleri için mağduriyet yaratılmıştır"dedi.Bakanlığın bir hafta içinde aldığı 2 kararla, Türkiye´de hayvan yetiştiricileri ve buğday üreticilerinin mağdur ettiği söyledi.

KURBANLIK HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİ ENDİŞELİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in TRT´de katıldığı bir programda küçük ve büyükbaş hayvanlarda dişi hayvan kesiminin yasaklanıp hayvan satım merkezlerinde sıkı denetim yapılacağına dikkat çekti.

Ömer Fethi Gürer, ?Kurbanlık satışı için dişi hayvan besleyen hayvan yetiştiricileri büyük bir mağduriyet yaşayacak. Böyle bir karar duyurulacaksa  bile bu karar Kurban bayramına 2 aydan az bir süre kala değil, çok önceden alınıp yetiştiricilerin de ona göre tedbir almasının sağlanması gerekirdi. Yumurta kapağa gelince alınan bu karar ister istemez hayvan yetiştiricilerini büyük bir sıkıntının içine sokacak? dedi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?Bakan Çelik kurban bayramında dişi hayvanların pazara girişinin yasaklandığını, sıkı denetim yapılacağını ve cezai işlem uygulanacağını söylüyor. Ülkemizde tarım ve hayvancılığı bitiren hükümet doğru bir karar alıyor çünkü hayvan sayısı artması için dişi hayvan sayısında artış gerekli ama bayrama iki ay kala açıklanana karar üreticiyi mağdur ediyor en az altı ay önce karar kamuoyuna yansıtılmalı ve hayvan sahipleri de kendilerini ona göre hazırlamalıydı.Uygulanan yanlış politikaların cezasını neden üreticiler çekiyor ?diye konuştu. 

Temmuz ayının başında alınan ithal buğdaylarda gümrük vergisinin kaldırılmasına değinen Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin zarar ettiğini ithal ürünlerin fiyatları aynı gün aşağıya çektiğini anımsattı. Gürer ?İktidar tarımda büyük yanlışlara imza atmaya devam ediyor. Daha yakın zamana kadar dünyaya buğday ihracatı yapan ülke durumundayken şimdi ithal ürünlere muhtaç duruma düştük. Bunun yanında Anadolu çiftçisi hasat yapmaya bile başlamadan gümrüklerde vergi indirimine gidildi. Çiftçi çok zor durumda. Çünkü daha hasada başlayamadan gümrüklerde yapılan vergi indirimiyle fiyatlar bir anda düştü. Zaten kısıtlı imkânlarla üretim yapan çiftçinin zarar etmesi üretimi olumsuz etkiler. Gümrük vergisi indiriminin bir an önce iptal edilmesi gerekiyor?. (VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu