CHP´Lİ GÜRER? HÜKÜMET  ÜLKE YÖNETEMEZ DURUMA ERDİ.?
SİYASET 17.11.2017 10:47:13 352 0

CHP´Lİ GÜRER? HÜKÜMET ÜLKE YÖNETEMEZ DURUMA ERDİ.?

CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM sinde yaptığı konuşmada gündemde sorunlara değindi.

Artan vergi yükünden mazot zammına, eğitim sistemindeki çarpıklıklardan ?israfı önleme´ kılıfıyla ortaya atılan ekmek zammına, terör olaylarından artan yoksulluğa kadar pek çok konuda hükümeti eleştirdi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, hükümetin getirdiği Torba Yasa Tasarısında motorlu taşıtlar vergisinde, internet vergisinde, kurumlar vergisinde, vatandaşın kira geliri üzerinden ödediği vergide, birçok kalemde artış öngördüğünü ifade ederek, ? Kazık yine vatandaşadır. Hükûmet emekçilere çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle almaya devam etmektedir. İşçi, işsiz, çiftçi, esnaf, emekli, engelli, memur geçim sıkıntısı içindedir. İşçi ve memura yapılan cüzi artışlar erimiş ve eksiye dönmüştür? dedi.Litresi 5 lirayı geçen mazotun şoförden esnafa, üreticiden tüketiciye yeni mağduriyetler yarattığına değinen  Ömer Fethi Gürer, ?Zamlar öyle hâl almıştır ki ekmeğin gramajıyla oynayıp "israf önleme" kılıfına sarılmak istenmektedir. Garibanın bir ekmeği var, onunla dahi oynamanın yolu aranmaktadır. İthalata dayalı temel gıda ürünleri dahi sorunu çözmemiş ve temel gıda ürünlerinde de sürekli zamlar gelerek vatandaşı mağdur kılmaktadır? şeklinde konuştu.

Eğitim sisteminin ise tam bir faciaya dönüştüğünü vurgulayan Gürer, değiştirilen müfredatın bilimden uzak olduğunu ve eğitim anlayışına yeterince tahribata uğrattığını kaydetti.  Ömer Fethi Gürer-?AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanının "Sınav sistemini değiştirin." dediğinde Millî Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanının neyi değiştireceklerinden haberlerinin olmadığını belirtti. Gürer, ? Apar topar açıklamalarla eğitim sisteminden sonra sınav sisteminin de canına okudular. Veliler, öğrenciler her gün değişen kararlarla perişan durumdadır.Hükûmetin hâlini en iyi gösteren olay da cam filminin durumudur. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü geçen yıl getirdikleri cam filmi uygulamasını terör eylemi gerekçesiyle kaldırdıklarını açıklamış, devlet güvenlik birimlerinin talebinin bu yolda olduğunu belirtmiştir. Cam filmi olan araçlara ceza kesilmeye başlanmış, araç sahiplerinden tepki gelince Cumhurbaşkanı devreye girerek bu uygulamanın durdurulmasını istemiştir. İçişleri Bakanı, polisin ceza kesmeyeceğini duyurmuş, birdenbire terör tehdidi mi ortadan kalkmıştır? Bu Hükûmetin ortak bir kararı, düşüncesi yok mudur? Cumhurbaşkanı "Sınav sistemini değiştirin." diyor, şaşıran bir Hükûmet var. Cumhurbaşkanı "Motorlu taşıtlar vergisi zammını düşürün." diyor, şaşıran bir hükûmet var. Cumhurbaşkanı "Cam film yasağını durdurun." diyor, şaşıran bir hükûmet var. Oysa Hükûmetin başkanlığını Cumhurbaşkanı yapıyor. Hükümetin vatandaşa, "Yurt dışından dolar getir, yastık altındaki altınını bankaya ver." Şeklindeki çağrısını anımsatan Ömer Fethi Gürer, ? Hükümet Başkanının yakınları meğer gelirlerini yurt dışına vergiden muaf istiflemişler. Olay ortaya çıkınca Başbakan "Araştırılsın." dedi ama Meclis çoğunluğu AKP´de ve araştırma önergesi de reddedildi. Hem "Araştırılsın." deniyor hem de araştırılması talebi de reddediliyor? diye konuştu. Yaşananlar karşısında büyük üzüntü duyduğunu belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her geçen gün şehit haberlerinin geldiğini, yoksulun daha yoksul olduğunu ifade ederek, ?Adamı olan, parası ve gücü olan vergi dahi ödemiyor, hapis yatmıyor. Yoksul orta sınıf ezildikçe eziliyor. Bu böyle gitmez. İlk seçimde halkımız oylarıyla bu durumu mutlaka değiştirecek ve yapılan yanlışların bedelini de mutlaka Hükûmete ve iktidar partisine ödetecektir? dedi.
Orta Anadolu´da yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerin sıkıntılı günler yaşadığına da değinen Gürer, bu durumdaki çiftçilerin tarım kredi borçlarının ertelenmesini istedi. Gürer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:?Çiftçiler, bankalara olan borçlarındaki yapılandırma yanında tarım kredi kooperatiflerine olan borçları için de yapılandırma istemekte ve borçlarını hasat dönemlerinde ödemeyi talep etmektedir. Çiftçinin her konuda yaşadığı sıkıntıların yanında, icra tehdidi altında ekim dikim yapma olanağı da yoktur. Hükûmetin bu konuya da duyarlılık göstererek kuraklık bölgelerindeki çiftçilerin borçlarını mutlaka ertelemesi gerekir.CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasının son bölümünde Maliye Bakanı Naci Ağbal´a dönerek-?Ayrıca Sayın Bakan, sizi televizyonlarda görenler genelde bize hep diyorlar ki: "Maliye Bakanı bir gün de emekçilerin, işçilerin, köylülerin, çiftçilerin lehine bir torba yasa hazırlayıp buraya getirsin."diyorlar dedi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,59% 0,30
  • EURO

    34,72% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2498,87% -0,01
  • Ç. ALTIN

    4173,19% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false