CHP´Lİ GÖK: ?TERÖR UNSURLARI ELİNİ TETİKTEN ÇEKSİN SORUN MECLİS´TE ÇÖZÜLSÜN?
SİYASET 8.09.2015 16:26:13 262 0

CHP´Lİ GÖK: ?TERÖR UNSURLARI ELİNİ TETİKTEN ÇEKSİN SORUN MECLİS´TE ÇÖZÜLSÜN?

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Dağlıca ve Iğdır´da yaşanan terör olaylarına ilişkin, ?Biz ana muhalefet partisi olarak şehit cenazelerinin siyasi polemiğin dışına çıkarak, bundan sonraki gelebilecek üzüntüleri önlemenin arayışı içindeyiz? dedi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında terör unsurlarının elini tetikten çekmesini ve sorunun Meclis´te çözülmesi gerekliliğini vurgulayan Gök, ?En büyük kaygımız Türkiye´de bir arada yaşamış insanların ayrışmasına neden olacak olayların artmasıdır. Etnik kökenimiz ne olursa olsun birbirimize sarılma zamanı. Terör ayrışmamızı istiyor, ulusal birliğimizi parçalamak istiyor. Buna izin vermeyelim. Biz CHP olarak elimizi taşın altına koyma kararlılığındayız. Terörün hiçbir zaman silahla verilen mücadelede başarıya ulaşma şansı yoktur. Elinde silah tutan terör unsurlarının elini tetikten çekmesi gerekmektedir. Türkiye tüm sorunlarını Mecliste siyaset kurumu içinde çözmelidir, biz buna talibiz? diye konuştu. Yaşanan terör olaylarının sorumlusu olarak AKP´yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı gösteren Levent Gök, ?Türkiye´nin yangın yerine döndüğünü söylüyorsunuz, bu yangının sönmesi için CHP olarak öneriniz nedir?? sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı: 

?Bizim bu duruşumuz çok anlamlıdır. Biz ana muhalefet partisi olarak şehit cenazelerinin siyasi polemiğin dışına çıkarak, bundan sonraki gelebilecek üzüntüleri önlemenin arayışı içindeyiz. CHP´nin her ortamda kaosun önlenmesi, güven ortamının artırılması, Türkiye´de terör gruplarının ellerini silahtan çekmelerine yönelik sağduyulu davranışı her zaman devam edecektir.

KILIÇDAROĞLU-DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİNDE NELER KONUŞULDU?

TBMM´de düzenlediği basın toplantısında CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Başbakan ile CHP liderinin dün yaptığı görüşmeyle ilgili de  açıklamalarda bulundu ve Kemal Kılıçdaroğlu´nun arzusunun Türkiye´nin güven ortamından uzaklaşmaması, kaosun yayılmaması olduğunu ve buna karşı partiler arasında bir işbirliği yapılabilir mi arayışının bulunduğunu söyledi.

?Şu anda tüm toplum bir güven bunalımda. Bu hükümetin ülkeyi yönetemeyeceği  ve  cumhurbaşkanının  da zaten hem paralel yapı hem de PKK bir başka günde kim olursa olsun o kurum tarafından kandırılabilecek yapıda olduğu kendi itirafıyla ortaya çıktı,? diyen Gök şöyle konuştu:

 ?Şu anda en büyük kaygımız Türkiye´deki yüzyıllardan beri  bir arada yaşamış insanların ayrışmasına neden olacak olayların artmasıdır.  Etnik kökenimiz ne olursa olsun birbirimize sarılma zamanı. Terör ayrışmamızı istiyor buna izin vermeyelim. 29 Temmuz´da Meclis´i olağanüstü toplantıya çağırdık, ?Gelin terör karşısında bir olalım, bir komisyon kuralım. 4 parti yan yana gelelim dedik. Ne yazık ki o gün biz eğer Meclis´te bir araştırma komisyonu kurulup bütün partiler yan yana bir çalışmayı sergileselerdi terörizmin yaratmak istediği sonuçların çok ötesinde başka sonuçlara ulaşmış olacaktık. O komisyon talebimizi reddedenler de suçludur?

Başbakan ile CHP liderinin dün yaptığı görüşmede bir öneri gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya Gök şu yanıtı verdi:

?MYK´da yaptığımız görüşmelerde Genel Başkanımız Türkiye´nin çok serinkanlı ve soğukkanlı değerlendirmeler içerisinden geçmesi gerektiğini dile getirdi ve bu konuda CHP olarak hiç kimseyle yüksünmeden görüşme kararlılığı içerisinde olduğunu ve bu konuda ilk olarak da Sayın Davutoğlu ile görüşeceğini ifade etti.

Elbette bir ana muhalefet partisinin Başbakan ile görüşmesi terör ortamının azdığı bu ortamda çok önemlidir. CHP ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun arzusu Türkiye´nin güven ortamından uzaklaşmaması, kaosun yayılmaması ve buna  karşı partiler arasında bir işbirliği yapılabilir mi arayışıdır. ?

Bir basın mensubunun seçim güvenliği ile ilgili yönettiği soruyu da  Levent  Gök  şöyle yanıtladı:

?Güvenliği sağlamak iktidarın ve devletin işidir. Bunu yapamıyorlarsa çeksinler, gitsinler. ´Biz güvenliği sağlayamıyoruz´ deyip de seçimi yaptırmama arayışlarına biz katılmıyoruz. CHP´nin birinci amacı 1 Kasım´da yapılacağı ilan edilmiş olan bu seçimin yapılması ve yeni bir iktidar seçeneğinin ortaya çıkarak Türkiye´yi sağlıklı huzur dolu ortama götürmesidir.

1 Kasım´da seçimlerin yapılması konusunda da her türlü güvenlik önleminin alınmasını biz CHP olarak talep ediyoruz. Bu konuda gelecek yapıcı önerilere de açığız.?

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı