CHP´Lİ GÖK: ?DIŞ POLİTİKA ÇÖKTÜ!?
3.06.2016 16:17:56 140 0

CHP´Lİ GÖK: ?DIŞ POLİTİKA ÇÖKTÜ!?

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye Cumhuriyeti´nin artık en yakın müttefiki Almanya nezdinde dahi itibarının kalmadığını söyledi

Gök, TBMM´de basın toplantısı düzenledi ve  Almanya Parlamentosu´nun aldığı sözde Ermeni soykırımı Tasarısını değerlendirerek şunları söyledi:

 ?Almanya 3 milyonu aşkın yurttaşımızın yaşadığı, sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari hayat bakımından dünyadaki bütün ülkelerin ötesinde daha öncelikli olarak, sıkı işbirliğinin ve karşılıklı bağların güçlü olduğu bir ülkedir. 3 milyona yakın yurttaşımızın dışında Türk yurttaşlarıyla evli olan Alman vatandaşlarını da düşündüğümüzde Almanya ile ilişkiler sıradan ilişkiler değildir?

Türk dış politikasının çöktüğünü ifade  eden Gök şu görüşleri ekledi:

?Türkiye Cumhuriyeti´nin artık en yakın ülke diye nitelendirilen Almanya nezdinde dahi itibarının kalmamış olmasıdır. Nerede Türk dış politikası? Nerede ?Ey´ diye kükreyen cumhurbaşkanı? Bu hallere düşecek ülke midir Türkiye? Türkiye AKP döneminden önce en kötü zamanlarında bile bu kadar itibar kaybına uğramamıştı. Alman Parlamentosu´nun aldığı karar kabul edilemez, ama bu kararın alınmasına vesile olacak bir dış politikayı izleyen Türk dış politikası ve tutumu da kabul edilemez. Türkiye´nin bir sahibi yok mu? Türkiye´yi dışarıda menfaatlerini koruyan hükümet nerede? Dışişleri Bakanı nerede? Nerede bizim dış politikamız?

"KINANMA YETMEZ"

Gök, Almanya Parlamentosu´nun kınanmasının yetmeyeceği belirterek, durumun acınacak bir durum olduğunu ifade etti. Gök, ?Bu ülkeyi yönetenler zannediyorlar ki, söyledikleri burada kalıyor, dışarıda hiçbir şey duyulmuyor. Eğer siz çağdaş uygarlık seviyesine rotasını yöneltmiş bir ülkeyi o rotadan ayırt etmeye kalkarsanız ve Avrupa Birliği´ne girmek için mücadele ettiğimiz Cumhurbaşkanı tarafından ?biz yolumuza gidiyoruz, sende yoluna git´ dersen, Avrupa Birliği´ndeki ülkeler bunu değerlendirirler ve bir yere not ederler. Eğer Cumhurbaşkanı ?Ben yargının da, yürütmenin de, yasama organının da Cumhurbaşkanıyım, buna herkes alışacak´ derse kuvvetler ayrılığı ilkesine göre yönetilen bütün uygar, demokratik ülkeler bunun bir yere not eder ve bakarlar ki Türkiye´nin gidişatı kötü, ?yolumuzu ayıralım´ derler? şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım´ı eleştiren Gök, ?Anayasa´ya ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanı´nın fiili olarak siyasi olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur´ dediğini hatırlattı. Gök, ?Bir başbakan kaosunu içine bir ülkeyi atabilir mi? Bir Başbakan kaostan çıkartmakla görevliyken,´ Anayasa´yı ne söylerse söylesin bir kenara bırakın´ söyleyebilir mi. Cumhurbaşkanı´na ?ben senin emrindeyim´ diyor. ?biz senin için her şeyi yapacağız´ diyor? diye konuştu.

"13 GÜNDÜR İMZALAMADI"

Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Dokunulmazlıkların Kaldırılması Kanun Teklifi´nin önünde olduğunu hatırlatarak şunları dedi:

Terör devam ediyor. 20 Mayıs´tan sonra onlarca polisimiz, askerimiz şehit oldu. Meclis Başkanı dört gün elinde tuttu. Niye elinde tuttu? Sadece iki maddelik Anayasa değişikliği Kanunu´nu bu saate kadar onaylamadı? Hani bas bas bağırıyordunuz. 13 gün beklemenizin gerekçesi nedir? 13 gündür bu yasa çıktı? 13 gün geçti. Cumhurbaşkanı´na 13 gün imzalamama gerekçesini soruyorum.?

Almanya Parlamentosu´nda bulunan Türk asıllı milletvekillerinin de ?evet? dediğini hatırlatan gazeteciye Gök, ?Türkiye´nin tezleri ve iddiaları hükümet tarafından yeterli şekilde takip edilmemiş, bırakın Alman milletvekillerini Türk milletvekilleri de dahi bir birliktelik sergilenememiştir. İktidarın görevi bir sorun çıktığı zaman onu aşmak değildir, bir sorunun oluşmasını engel olmaya çalışmaktır. Bunu önlemek için bir iktidar çalışır. İktidar buyursun Türkiye´nin itibarını Almanya nezdinde kanıtlasın?

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli