CHP´Lİ DUDU´DAN FIRAT KALKANI UYARISI
SİYASET 9.12.2016 15:27:46 365 0

CHP´Lİ DUDU´DAN FIRAT KALKANI UYARISI

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerine yaptığı konuşmada, Fırat Kalkanı Operasyonu konusunda hükümeti uyararak, ?Fırat Kalkanı Operasyonu´nu CHP olarak destekliyoruz, ama nereye kadar?

Dudu, AKP´nin Türkiye´de yaptığı kutuplaştırmanın Suriye´deki ve Irak´taki Türkmenler üzerinde de uygulandığını, bu nedenle Türkiye´nin Musul´da masada olamadığını söyledi. Musul´daki ve Irak´taki Türkmen komutanların ?Türkiye´yi istemiyoruz, Türkiye buraya gelmesin, Musul´a karışmasın? dediğini anımsatan Dudu, Musul Valisi Nuceyfi´nin izniyle kurulan Başika Kampı´nda Irak Yönetimini tanımayan hükümetin ülkemize zarar verdiğini belirtti. Dudu, ?Sen Irak yönetimini tanımazken bugün Irak yönetimi seni Musul´da ister mi?? diye sordu.

?BİR ADIM SONRASI TÜRKİYE´Yİ ORTADOĞU´NUN BÜYÜK CADI KAZANINA DÜŞÜRÜR!?

Dış politikanın gerçekler üzerine inşa edileceğini anlatan Dudu, son dönemde hükümetin diline yapışan ?külhanbeyi? anlayışını eleştirdi. Dudu, ?maceraperest duygularla, külhanbeylikle dış politika yapılamayacağını vurgulayarak, ?Aksi halde çok geçmeden gerçeklerin duvarına toslarsınız, aynen Suriye´de olduğu gibi? dedi.

Dudu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş´un 18 Ağustos´ta günah çıkararak, ?Bugün ülkemizde yaşadıklarımız Suriye´deki hatalarımızın, yanlışlarımızın sonucudur? dediğini anımsattı.

Dudu, AKP iktidarının Katar ve Suudi Arabistan gibi Körfez ülkeleri ile sürekli ilişkileri geliştiren bir tutum izlerken, aynı kökenden geldiğimiz Türk Cumhuriyetleri ve yurtdışındaki Türklerle ilgilenmediği eleştirisini yaptı. Dudu, Türk Cumhuriyetleri ile iş birliği stratejileri geliştirmeyen AKP iktidarının bu anlayışını 2017 bütçesine de yansıttığını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun bu konuda tek bir vizyon koymadığını söyledi.

LOZAN TÜRKİYE´NİN TAPUSUDUR!

CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, AKP´nin Lozan´ı polemik konusu yapan anlayışını da eleştirerek, ?Lozan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük diplomatik zaferidir, başarısıdır. Lozan, ulusal Kurtuluş Savaşı´nın diplomasi alanında devamıdır, Türkiye Cumhuriyeti´nin tapu senedidir. Dolayısıyla, Lozan´a karşı çıkmak, Lozan´ı eleştirmek, bu vatanın varlığını, mevcudiyetini sorgulamaktır, eleştirmektir? uyarısında bulundu.

KIBRIS VE KAYBEDİLEN 18 ADA

Dudu, Türkiye´ye ait burnumuzun dibindeki 18 adaya sahip çıkamayan AKP iktidarının Yunanistan´ın 12 adasını tartışma konusu yapmasının ilginç olduğunu vurguladı. Lozan ile Türkiye´ye verilen 18 adaya Yunanistan tarafından asker çıkarıldığını, bayrak dikildiğini, belediye kurulduğunu ifade eden Dudu, AKP´nin bu konuda hiçbir açıklama yapamadığına işaret etti.

Dudu, Kıbrıs´ta devam eden müzakerelere işaret ederek, hükümeti uyardı. Yunanistan ve Rum Yönetiminin adada iki toplumlu eşit bir yapı istemediğini, Türkiye´nin garantörlüğüne karşı çıktığını dile getiren Dudu, ?Türkleri azınlık haline getirmek istiyorlar. Buna karşı çıkacağız? dedi.

AB UYARISI

Dudu, hükümetin AB ile ilişkilere havlu atmak isteyen yaklaşımını da sert bir dille eleştirerek, ?AB, Türkiye´nin 60 yıllık rüyasıdır, silinip atılamaz. Bunun ülkeye bedeli ağır olur. Hükümeti uyarıyorum? diye konuştu.(EY)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false