CHP´li Çiçek:
SİYASET 28.09.2016 09:42:31 312 0

CHP´li Çiçek:"İzleme Komisyonu´na 5 bin başvuru var"

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, izleme komisyonuna başvuranların hepsinin mağdur olduğunu düşünmediklerini ifade ederek, ?Başvurularda öğretmenler, hakim savcılar, askerler şeklinde. 5 bin tane delilli ifadeler dahil başvuru var. Telefonu kaydedil

Tokat´ın Turhal ilçesinde Şeker Çalıştayı´na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaldığı otelde FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında mağdur olduklarını öne süren kişilerle görüşme yaptı. CHP Genel Merkezi 15 Temmuz darbe girişimini incelemek üzere milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan komisyonda, Ergenekon davası mağdurlarından İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ise basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtladı. Çiçek, mağdur olduğunu ileri süren ailelerin temel sıkıntısını dile getirerek, ?Hakim savcı, eğitimci veya darbe girişiminde bir eylemi olmayan insanlar tutuklandı, açığa alındı, ihraç edildi. Ama soruşturma darbe teşebbüsü soruşturması. Bunlar daha çok kanaatlerle ya da başka araştırma yolları ile tespit edilmiş kişiler. Başvurular bunlar. Birinci grup öğretmenler, ikinci grup hakim savcılar, üçüncü grup askerler. Ama darbe teşebbüsüne baktığımızda asıl hesap vermesi gerekenler o darbe girişimine katılan veya eylemde bulunan askerler. Bunların içinde de emir komuta sisteme içerisinde ´terör var, ´Genelkurmay´ı kurtaracağız´ veya ´tatbikat var´ diye tugayda tugay komutanı yardımcısı iki FETÖ´cü var. Diğerlerinin bundan hiç haberi yok. Emir okuyorlar, emir komuta sistemi içerisinde gel diye buradakiler ´Yurtta Barış Konseyi´ diye bir cunta ama altındaki isimleri okumadan Mehmetçikleri, askerleri kandırıp meydana çıkarıyorlar, valiliğin önünde bir bakıyorlar darbe girişimi herkes silah bırakıyor. Kışladan çıktığınız diye çoğu tutuklu. Şimdi hukukta suçun oluşması için kasıt lazım, bilerek işlemesi lazım. Özellikle Mehmetçiklerin, askeri öğrencilerin kasıt unsuru olmadığı için ´tatbikat ve terör saldırı´ örtüsü altında kandırıldıkları için mutlaka serbest bırakılmaları lazım. Ailelerine kavuşmaları lazım. Mağduriyetin temelinde bu var. Şayet eğitimciler de, hakim ve savcılar da askeri komuta sistemi içerisinde eyleme karışmak zorunda kalan askerler bu suçlu havuzundan çıkarılırlarsa biz de millet olarak, Türk yargısı olarak gerçek FETÖ´cü militanları yargılarız. Tabii kumpas davalarında 50 bin imza topladık, bu davalar canlı yayınlansın diye. Hatta Silivri´de salonlarda gizli kayıt aldı diye ceza alan gazeteci arkadaşlarımız var. Niye bunları gizliyoruz? Çünkü o zaman kumpas davalarını millet görmesin istiyorlardı. Şimdi ne diyor hükümet, ´eli kanlı terör örgütü, emperyalistin uşağı.´ Nasıl uşaklık yaptılar, nasıl o darbe girişimini planladılar bütün millet canlı yayında izlesin. Bir daha da herkese ders olsun. Kimse bu suçlara karışmasın? dedi.

"Hepsinin mağdur olduğunu düşünmüyoruz"

Mağdur olarak başvuruda bulunanların hepsinin mağdur olduğunu düşünmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ?Başvurularda öğretmenler, hakim savcılar, askerler şeklinde. 5 bin tane delilli ifadeler dahil başvuru var. Telefonu kaydedilen 30 bine yakın başvuru var. Bunların hepsinin mağdur olduğunu düşünmüyoruz. O nedenle iki yöntem uyguluyoruz. Birincisi avukatları ile temas kuruyor ve dosyayı sorguluyoruz. İkincisi ilçe ve il başkanlıklarımıza oturdukları bölgeye göre sorarak onarın araştırma sonuçlarını bekliyoruz. Acele etmiyoruz. Yapılan haksızlıklar mağduriyetler var. İyi ayıklamak lazım. Bu arada gerçek suç örgütü FETÖ militanlarının da aralarına sızdığını düşünüyoruz. O nedenle cezaevinde tutuklu olmalarına rağmen mağdur olanlara diyoruz ki biraz sabırlı olun, kitap okuyun, kitap yazın, spor yapın. Ama gün saymayın. Ben 4,5 yıl cezaevinde kaldım. Stresin kaynağıdır, aileleri de strese sokar. Dolayısı ile en kısa sürede yargı ayağa kalkacak. Devletin silahlı kuvvetleri, MİT ayağa kalkacak, Cumhuriyet´in kurumu haline gelecek. İçeride kumpas, FETÖ örgütü de yok. Dolayısı adil yargılanacaklar, bunun garantisini veriyoruz. Adil yargılamayan hakim ve savcıları önce biz deşifre edeceğiz? diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun mağdur olduğunu iddia eden kişilerle otelde görüştüğünü ifade eden Çiçek, Kılıçdaroğlu´nun genel merkezde de ailelerle görüşme yaptığını anlattı. Çiçek, ?İzleme gurubunu biraz genişlettik, hafta da bir toplantı yapıyoruz. Hakim, savcılarla ilgili olarak HSYK ile diğer eğitimcilerle açığa alınan sivil kesimdeki emekçilerle ilgili bakanlıkla koordine halindeyiz. Askerlerin durumu biraz özel. Silahlı kuvvetleri kendi içerisinde inceliyor. İdari tahkikat raporları hazırlanıyor. Avukatları ile görüşüyoruz, onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onlarla ilgili savcılıklara dönüşümüz olmadı? ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli