CHP´Lİ BUDAK:
EKONOMİ 25.01.2016 15:01:30 310 0

CHP´Lİ BUDAK: "ANTALYA´DA 60 BİN KİŞİ İŞSİZ KALACAK"

Antalya´nın, Rusya krizinin ardından tarımda ve turizmde büyük sıkıntılar içine girdiğini ileri süren Budak, "Sadece Rusya krizi ile alakalı değil. Yüzde 10´a yakın turist sayısında eksilme oldu. Çok hızlı şekilde devletin destek vermesi gerekiyor,? dedi

ANTALYA (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya krizi ve terör olaylarından dolayı rezervasyonlarda çok fazla kayıp olduğunu ve 50-60 bin kişi işsiz kalacağını iddia etti. Budak, "Zaten 6 ay gibi kısa süre çalışan turizm çalışanları 6 aylık işi de bulmayacak" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya´da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Toplantı salonunda partililere seslenen Budak, 3 Antalyalı olarak CHP karar organında görev almaya başladıklarını ifade etti. Özellikle sivil toplum örgütlerinin arasından çıkmış biri olarak demokrasinin gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarının önemini vurgulayan Budak, "Yeni bir dönem başlıyor. MKYK önemli isimler var. Son derece donanımlı arkadaşlar var. Dört kadın genel başkan yardımcısı oldu. Bu partimizin kadınlara nasıl baktığını gösterir. Daha çok çalışacağız. Ülkemizi geldiği karanlık noktadan el vererek aydınlığa çıkaracağız. Antalya demokrasi adına son derece önemli bir şehirdir. Antalya´nın ekonomik şehir olmasına rağmen Antalya ile ilgili duyabildiğimiz hiçbir destek verici açıklama yapılmadı. Ekonomik bir afet var. Ciddi sıkıntılar yaşanıyor. El ele bu çalışmaları yürüteceğiz" dedi.

"TURİZMDE BÜYÜK SIKINTILAR VAR"
Antalya´nın, Rusya krizinin ardından tarımda ve turizmde büyük sıkıntılar içine girdiğini ileri süren Budak, "Sadece Rusya krizi ile alakalı değil. Yüzde 10´a yakın turist sayısında eksilme oldu. Antalya´da turizm tek taraflı turizmdir. Çok hızlı şekilde devletin destek vermesi gerekiyor. Bir ikincisi de Türkiye´nin içeride ve dışarıda itibarinin çok kötü bir noktaya gelmesidir. Sadece Rusya´da değil. Terör olaylarından dolayı rezervasyonlarda çok fazla kayıp var. 50-60 bin kişi işsiz kalacak. Zaten 6 ay gibi kısa süre çalışan turizm çalışanları 6 aylık işi de bulmayacak" ifadelerini kaydetti.

"SUÇ ORANLARI 10 KART ATTI"
Mercedes´e binen birinin mazota verdiği parayı çiftçinin de verdiğini söyleyen Budak, "Bu adil değil. Gübreden ilaçtan alınan vergiler çok fazla. Domates 2015´te ortalama 1,5- 2 lira iken 2015´te de 1,5- 2 TL olduğunu görüyoruz. Her şeye zam gelirken bunlar yerinde sayarsa göç olur. Gençler köyde durmuyor. Şehirlere göç ediyorlar. Göç çift haneli rakamlara çıkmış durumda. Gençler işsiz kalırsa suça yönelir. Türkiye´de 2003 ile 2010 arasında hırsızlıkta, uyuşturucuda ve diğerlerinde 10 kat gibi artış var. Bu toplumsal çöküşün nereden nereye geldiğini gösteren bir belgedir" şeklinde konuştu.

"EXPO 2016, TÜRKİYE´NİN BUGÜNE KADAR ALDIĞI EN BÜYÜK ORGANİZASYONDUR"
Çetin Osman Budak, EXPO 2016 hakkında ise "Turizm önce güven sonra hizmet ister. Antalya, kara yolu ile ulaşılabilirlikte 17. sırada yer alıyor. Mersin´le doğru düzgün bir bağlantı yolu yok. Konya bağlantımız duble yol değil. Antalya 12 milyon turist alıyor. EXPO´yu biz bunun için istedik. Antalya istediğini alamıyor dedik. EXPO 2016, Türkiye´nin bugüne kadar aldığı en büyük organizasyondur. Bir kent, 10 yıl sonra gelişecekse EXPO sayesinde 10 yıl önce gelişiyor. Yaşanılabilir bir hedef kent haline geliyor. Biz EXPO Antalya´ya yatırım almak için istemiştik. Antalya için yüz akı bir projedir. EXPO yine de Antalya´mıza katkı sağlayacaktır" dedi.

YİĞİT BULUT TEPKİSİ
Milletvekili Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Danışmanı Yiğit Bulut´un bir tv kanalında ´İş Bankası´na el konulsun´ sözlerine de tepki gösterdi. Budak, "Siz oraya el koyar buraya kayyum atarsanız ülkeye yabancı yatırım gelmez. Yabancı yatırımcı gelmedi. Yerli yatırımcı ne yapar? Yerli yatırımcı, güvenmediği ortamda yatırım yapmaz. Yerli sermaye yurt dışına kaçar. Böyle olursa ülkede suç oranları artar. Bunlar doğru işler değil. Daha önce de İş Bankası için girişimlerde bulunuldu Bunu tekrar deneyecekler. İş Bankası emekçilerin kurduğu bir bankadır. Özel sektörün gelişmesinin önünde en büyük güçtür" diye konuştu.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false