CHP
SİYASET 28.09.2020 19:30:00 399 0

CHP'den iş alemine güvence

Öztrak: "Namusuyla çalışan, vergisini veren, istihdam yaratan her iş insanı CHP iktidarında baş tacıdır"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak,"Bu ucube sistemde kuralsızlık yeni kural oldu. Milletimiz vakti geldiğinde bu liyakatsizlere yerini gösterecek" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak partisinin MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında  "Bu ülkede namusuyla çalışan, vergisini veren, istihdam yaratan her iş ve iş insanı CHP iktidarında baş tacıdır, baş tacı olacaktır" dedi. 

Hükümet ekonomide pembe tablo çizerken işsizlik ve doların rekor kırdığını belirten CHP Sözcüsü, kamu-özel işbirliği modelinin dünyada kalmadığını belirterek "Her alanda yaptığınız gibi tam bir ucube. Riskler devletin, kârlar özelin" dedi.

Öztrak "Bu ülkede namusuyla çalışan, vergisini veren, istihdam yaratan her iş ve iş insanı CHP iktidarında baş tacıdır, baş tacı olacaktır. Biz hukukun üstünlüğüne iktidarın hesap vermesine ve sosyal adalete önem veren bir ekonomi anlayışına sahibiz. Bu ucube sistemde kuralsızlık yeni kural oldu. Milletimiz vakti geldiğinde bu liyakatsizlere yerini gösterecek" diye konuştu.

Öztrak Azerbaycan-Ermenistan arasında yeniden alevlenen çatışmalara ilişkin ise "CHP olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile beraberdir. Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorundayız" ifadesini kullandı.

Ermenistan'ın "uluslararası hukuka aykırı olarak" Azerbaycan ile ateşkesi bozup sivilleri hedef aldığını savunan Öztrak "Ermenistan'ın bu tutumunu kabul edemeyiz. Bu uluslararası hukukun açık ihlalidir, bu terördür. CHP olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile beraberdir. Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorundayız. Ermenistan daha önce işgal ettiği bölgelerden askerlerini geri çekmelidir. Yaşanan saldırıda şehit olan Azeri kardeşlerimize rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile beraberdir" diye konuştu.

HDP'ye yönelik "Kobani soruşturması" hakkında ise Öztrak "Saray 6 yıl önceki Kobani olayları üzerinden HDP'ye gözdağı vermeye çalışıyor. 6 yıl önceki dava yeniden açılıyor. 6 yıldır nerelerdeydiniz? 6 yıl boyunca bu ülkenin polisi, savcısı bu işlerle ilgili belgeleri toplayamadı mı?" dedi.

Reza Zarrab'ın kuryesinin ABD'de konuştuğunu ve Zarrab'ın rüşvet dağıttığını açıkladığını söyleyen Öztrak "İddiaya göre bu rüşvetin büyük kısmı bir kişiye gitmiş? Bu iddiaları araştıracak Türkiye'de yürekli bir savcı yok mu? Neden bu iddialar yerli medyada yeterince yer almıyor?" diye sordu.

Doğu Akdeniz'deki gelişmelere dair bir soru üzerine Öztrak "Doğu Akdeniz sorununun gerçekten bir masanın etrafında diplomatik çabalarla çözülmesini biz CHP olarak her zaman destekledik. Ama şu soruyu da soruyoruz, bugüne kadar neyi beklediniz?" karşılığını verdi.

İYİP Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın "CHP rakibimizdir" açıklamasının sorulması üzerine ise Öztrak "Bir ittifakın oluşabilmesi için gerekli olan ana prensipler etrafında uzlaşabildiğimiz, demokratik parlamenter rejimin kurulması konusunda aynı noktada olabileceğimiz diğer konular açık seçik ortada. Ben diğer parti temsilcisinin söylediği konularla ilgili görüş sarf etmek istemem. Hepimiz birbirimizin rakibiyiz ama rakip de olsak uzlaşabileceğimiz ana prensipler ortadadır" dedi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false