CHP
SİYASET 16.10.2020 12:51:00 569 0

CHP'den Ayhan Bilgen'e cezaevinde ziyaret

CHP Milletvekilleri, görevden alınarak yerine kayyum atanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’i cezaevinde ziyaret etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu’nun CHP’li Üyeleri İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç ile Ankara Milletvekili Av. Ali Haydar Hakverdi, görevden alınan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’i tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti. 
Ziyaretle ilgili yazılı açıklama yapan CHP’li Milletvekilleri Av. Kılıç ve Av. Hakverdi, Bilgen’i moralli ve sağlıklı gördüklerini ifade ettiler.
Daha önce bu tür görüşmelerin açık görüş alanında gerçekleştirildiğini ifade eden CHP Milletvekilleri, Ayhan Bilgen ile arada camın bulunduğu kapalı bir görüş alanında, kayıt altına alınan bir telefon aracılığı ile görüştürüldüklerini ve cezaevi yönetiminin de pandemi sürecini buna gerekçe gösterdiğini dile getirdiler. 
CHP’li Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Av. Ali Haydar Hakverdi, “Açık görüş alanında mesafeli bir şekilde görüşmek daha sağlıklı olurdu. Milletvekillerini, birebir ve dış dinlemelere kapalı, sağlıklı bir ortamda görüştürme imkanı varken bunu yapmadılar. Biz bu koşullarda görüşmeyi kabul etmedik; fakat Ayhan Bilgen’in mevcut sağlık durumundan endişe ettiğimizi belirterek, şerhli tutanağımızı tutarak görüşmeyi gerçekleştirdik” dediler.
CHP’nin hukukçu Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Av. Ali Haydar Hakverdi, “Ayhan Bilgen’in tek kişilik hücrede kaldığını, kendisine günlük sadece bir saat havalandırmaya çıkma hakkı verildiğini; ancak bu havalandırma esnasında hiç kimse ile iletişim kurdurulmadığını” belirterek, “normalde cezaevinde kalan bir kişinin sabah havanın aydınlanmasından kararmasına kadar havalandırmaya çıkma ve bu süreyi de en az 3 kişi ile ortak kullanma hakkı olduğunu fakat Ayhan Bilgen’in, havalandırma hakkının bir saat ile sınırlandırılması nedeniyle bu hakkını kullanmadığını” kaydettiler.
Tek kişilik hücrede kalanların, hücrede bulundurabilecekleri kitap sayısı ile ilgili bir netlik olmadığını ifade eden Milletvekilleri Av. Kılıç ve Av. Hakverdi, “Bazı cezaevlerinde bu sayı 10, ancak bu hak Ayhan Bilgen’e verilmemektedir, hücresinde sadece 2-3 kitap bulundurmasına izin verilmektedir. Ayhan Bilgen’in Cezaevi Kütüphanesi’nden de iki haftada iki kitap alabilme hakkı vardır. Günde bir kitap okumasına ve iki günde kitapları bitirmesine rağmen, tekrar kitap alabilmek için iki hafta beklemek zorunda kalmaktadır” dediler.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli