CHP´DEN SOYLU´YA: ´YA BÜYÜK ÇIKARI YA BÜYÜK BİR AÇIĞI VAR´
SİYASET 11.12.2017 15:06:02 339 0

CHP´DEN SOYLU´YA: ´YA BÜYÜK ÇIKARI YA BÜYÜK BİR AÇIĞI VAR´

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, İçişleri Bakanı Soylu´nun Demokrat Parti Başkanı olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği sözleri tekrar gündeme getirdi ve "Bir insanın bu kadar değişmesi için ya çok büyük çıkarının olması lazım ya da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na "Bittin sen" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun DP Genel Başkanlığı görevini yaptığı sırada dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan´a yönelik olarak söylediği sözleri gündeme getirdi.

Cankurtaran, Soylu´nun ?Paçalarından yolsuzluk akıyor´, ?Başbakan rantın babasını getirdi´, ?Kendini Padişah olarak görüyor´ ifadelerini hatırlatırken "Koltuğunu korumak adına işi hakarete, tehdite döktü" ifadesini kullandı.

Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada özetle şu ifadeleri kullandı: "Sosyal medyada bazı kullanıcılar Süleyman Soylu´yu günümüzün Zübük´ü olarak tanımlamış. Gerçekten Soylu, günümüzün Zübük´üdür! Aziz Nesin, unutulmaz romanı Zübük de şartlara göre bir o yana bir bu yana oynayan, fırsatçı bir siyasetçi tiplemesini anlatmıştı. Rahmetli Kemal Sunal da onu sinemada canlandırmıştı. Ancak rahmetli Aziz Nesin yaşasaydı Süleyman Soylu´ya bakarak Zübük´ü güncellerdi. Soylu ile Zübük arasında çok büyük benzerlikler bulunuyor. Geçmişte Erdoğan´a ?Paçalarından yolsuzluk akıyor´, ?Başbakan rantın babasını getirdi´, ?Kendini Padişah olarak görüyor´ diyen kendisi değil miydi? Bir insanın bu kadar değişmesi için ya çok büyük çıkarının olması lazım ya da büyük bir açığının. Onun zamanında şikayet ettiği yolsuzlukları ve rantı CHP belgeleriyle ortaya koyuyor. Ancak kendisi şimdi ranta yolsuzluğa karşı çıkanların en büyük düşmanı, rantçıların ve yolsuzluk yapanların en büyük dostu olmuş durumda. Yarın ne olur, Allah bilir."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen Melih Gökçek´in Kılıçdaroğlu´na yönelik hakarete varan söylemlerini de anımsatan Cankurtaran, şöyle devam etti:

Soylu´nun Erdoğan´ın zorlamasıyla görevini bırakan Melih Gökçek´in boşluğunu doldurmaya çalıştığını belirten Cankurtaran, "Zamanında Gökçek, Erdoğan´ın cevap vermesi gereken her konuda ortaya atlar, CHP´ye Kılıçdaroğlu´na ağza alınmayacak laflar ederdi. Şimdilerde Soylu, Gökçek´in rolüne soyundu ama sonu farklı olmayacak.

Zaten kulislerde Erdoğan´ın Soylu´nun liderlik hevesinden rahatsız olduğu iddiası vardı. Soylu, koltuğunu korumak adına işi hakarete, tehdite döktü. Sırf koltuğunu korumak adına yaptığı bu saygısız çıkışlar onun kaçınılmaz sonu olan kullanım süresi bitince bir köşeye atılmasını en fazla geciktirecek." (Haber Merkezi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli