CHP´den seçmen listeleri konusunda uyarı
GÜNDEM 11.05.2018 12:17:01 253 0

CHP´den seçmen listeleri konusunda uyarı

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, 2 Mayıs´ta muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listelerinin 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00´de askından indirileceğini belirterek, oy kullanacak tüm yurttaşların seçmen listelerinde adlarının o

SEÇMEN LİSTELERİ 12 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ ASKIDAN İNDİRİLECEK

CHP Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter yaptığı yazılı açıklamasında 24 Haziran´da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacakların listelerinin 2 Mayıs´ta muhtarlıklarda askıya çıkarıldığını, www.ysk.gov.tr adresinden de seçmen sorgulaması yapılabildiğini hatırlattı. Seçmen listelerinin 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00´ye kadar askıda kalacağının altını çizen Yeter, yurttaşların önceki seçimlerde oy kullanmış olsa da seçmen listelerini kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

BAZI SEÇMENLERİN LİSTELERDE ADI YOK!

Bazı seçmenlerin yıllardır aynı adreste ikamet etmelerine ve önceki seçimlerde oy kullanmalarına karşın seçmen listelerinde adlarının olmadığı yönünde bilgiler edindiklerini dile getiren Yeter, "18 yaşını dolduran tüm yurttaşlarımız mutlaka seçmen listelerini kontrol etmeliler" dedi.

SEÇMEN LİSTESİNDE ADINIZ YOKSA NE YAPMALISINIZ?

Seçmen listelerinde adları olmayan ya da askı listelerine itiraz edip adreslerini değiştirmek isteyen yurttaşların nüfus müdürlüklerine adres beyan formu ile elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi ya da faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden biriyle başvurması ve sonrasında adresini değiştirdiğine dair belgeyle ilçe seçim kuruluna başvurması gerektiğini ifade eden Yeter, "18 yaşını doldurduğu halde seçmen listesinde adlı olmayan gençlerimizin de ´askıya itiraz ederek´ adlarını seçmen listesine yazdırmaları gerekmektedir. Aksi halde oy kullanabilmeleri mümkün değildir" diye konuştu.

YAZLIKLARDA OY KULLANABİLMEK İÇİN NE YAPMALISINIZ?

Seçim tarihi olan 24 Haziran´ın yaz tatili dönemine denk geldiğine işaret eden Yeter, yazlık bölgelerde bulunan yurttaşların ise oy kullanabilmek için yazlık adreslerini "birinci ikametgah" olarak bildirmeleri gerektiğini vurguladı. Yeter, "Seçmenler yalnızca birincil ikametgahının bulunduğu yerde seçmen olabilmektedir" şeklinde konuştu.

YURTLARDA KALAN ÖĞRENCİLER NASIL OY KULLANABİLİR?

Yeter, üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri illerde oylarını kullanabilmeleri için yurtlarda kalan öğrencilerin, okullarının bulunduğu yerde oy kullanmak için, okullarından öğrenci belgesi ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına dair aldıkları belgelerle önce ilçe nüfus müdürlüğüne başvurmaları ve oy kullanmak için adreslerini birinci adres olarak kaydettirdiklerine dair aldıkları belgeyle ilçe seçim kuruluna başvurup seçmen listelerine yazılmaları gerektiğini ifade etti.

ENGELLİ SEÇMENLERİN YAPMASI GEREKENLER

CHP Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, seçmen olan engelli bireylerden sandığa gidebilenlerin veya bir yakınının askı süresi içinde www.ysk.gov.tr adresinde yayınlanan "Engelli Beyan Formu" ile ilçe seçim kurullarına ya da muhtarlıklara başvurması halinde, sandık atamalarının en kolay oy kullanabilecekleri sandıklara yapılacağını kaydetti. Yeter, yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakınının askı süresi içinde www.ysk.gov.tr adresinde yayınlanan ´Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu´ ve yatağa bağımlı olduğu ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ile ilçe seçim kurullarına ya da muhtarlıklara başvurması halinde o bölgelerde seyyar sandıklar oluşturulabileceğini sözlerine ekledi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli