CHP´DEN SALDIRIYA TEPKİ
SİYASET 10.06.2016 14:38:47 320 0

CHP´DEN SALDIRIYA TEPKİ

CHP Adana İl Başkan Ayhan Barut, şehit cenazesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´na yönelik alçak saldırıyı gerçekleştirenlerin kendilerine verilen talimatları yerine getiren piyonlar olduğunu belirterek, saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki zihn

Barut, ?Devlet erkânının katıldığı bir cenaze namazı sırasında bu piyonların Sayın Genel Başkanımızın önüne mermi bırakarak suikast tehdidinde bulunmasına seyirci kalan düşük profilli Başbakan, İçişleri Bakanı ve bu kişileri yönlendiren Kaçak Saray zihniyeti bu saldırının gerçek failidir? dedi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, il yönetim kurulu, ilçe başkanları, Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanvekili Ertan Karaoğlu, İl Disiplin Kurulu, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, partililer ile demokrasi ve Cumhuriyet yanlısı yurttaşların katılımıyla gerçekleştirdiği basın açıklamasında, İstanbul Vezneciler´de düzenlenen terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü´nün Fatih Camii´nde kılınan cenaze namazında Genel Başkan Kılıçdaroğlu´na yönelik gerçekleştirilen saldırının organize ve planlı olduğunu söyledi. Barut, ?Bu saldırıyı düzenleyenleri ve arkasında kim olduğu belli zihniyeti kamuoyunun huzurunda lanetle kınıyoruz? dedi.

Saldırının faillerinin, şehit cenazelerinde düzenledikleri provokasyonlarla bir siyasi kazanç elde etmeye çalıştığını belirten Barut, cenaze namazında siyasi provokasyon yapacak kadar alçalan, bu yolla şehit cenazelerini bile bölerek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışan zihniyetin amacına ulaşamayacağının altını çizdi.

Kılıçdaroğlu´na yönelik aşağılık saldırıyı gerçekleştirenlerin birer piyon olduğunu ifade eden Barut, ?Devlet erkânının katıldığı bir cenaze namazı sırasında bu piyonların Sayın Genel Başkanımızın önüne mermi bırakarak suikast tehdidinde bulunmasına seyirci kalan düşük profilli Başbakan, İçişleri Bakanı ve bu kişileri yönlendiren Kaçak Saray zihniyeti bu saldırının gerçek failidir. Görevini bilinçli olarak ihmal eden veya bu saldırıyı düzenlediği yönünde çok ciddi şüpheler bulunan şahıslar hakkında hukuki süreç hızla başlamalı ve bütün sorumlular ortaya çıkartılmalıdır? diye konuştu.

?BUGÜN GELEN HER ŞEHİDİN SORUMLUSU İKTİDARIN ESKİ VE YENİ YÖNETİCİLERİDİR?

?Türkiye´de bugün gelen her şehidin sorumlusu PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmış olan iktidarın eski ve yeni yöneticileridir? diyerek sözlerini sürdüren Barut, şehitlere ?kelle?, PKK terör örgütü lideri Öcalan´a ?sayın? diyen, ?şehit cenazesi gelince yaygara çıkartıyorlar? ifadesini kullanan, ?AKP ile PKK doğrudan görüşüyor? diyerek işlediği suçu itiraf eden Erdoğan ve AKP yöneticilerinin, PKK´nın şehirleri silah deposu haline çevirmesine, vergi mahkemeleri kurmasına, trafik kontrolü yapmasına hatta asker alma şubeleri açmasına göz yumduğunu, valilere verdikleri ?dokunmayın? talimatı ile PKK´nın önünde siper olduklarını kaydetti.

Barut, ?Tarihe geçen bu büyük suçların üstü çirkef politikalar, aşağılık saldırılar ve mesnetsiz iftiralar ile asla kapatılamaz. Bu büyük suçların hesabını sormak Cumhuriyet Halk Partisi´nin asli görevidir? şeklinde konuştu.

?CHP MEŞRU MÜDAFAA HAKKINI KULLANACAK?

AKP hükümetinin şehit cenazelerini bile bir ?saldırı aracı? olarak kullanacak kadar alçak bir zihniyete teslim olduğunu belirten Barut, ?AKP Hükümetinin bu kutsal alanı bile koruyamayacak kadar aciz bir halde bulunduğu ortadadır. Bu durum nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi hukuken ve ahlaken tartışmasız hakkı olan meşru müdafaa ve kendi güvenliğini kendi sağlama hakkını kullanacaktır. Ancak şunun da bilinmesini isteriz ki Cumhuriyet Halk Partililerin elindeki tek kurşun, silah kurşunu değil ?kurşun kalemdir´. Cumhuriyet Halk Partililerin tek silahı ise demokrasiye ve laik cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilkelerine bağlılığı, özgürlük ve bağımsızlık sevdası ile inancıdır? ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin özgürlük ve bağımsızlık için mücadele tarihi olduğunun altını çizen Barut, şöyle devam etti:

?Cumhuriyet Halk Partisi´nin tarihi ülkenin bölünmez bütünlüğü ve halkımız özgürce yaşaması için hayatını fedakarca veren şehitler ve kahramanlar tarafından yazılmıştır. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet Halk Partisi ?Ey vatan gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz´ diyen ruhun simgesidir. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı Cumhuriyet Halk Partisi´ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri yıldıramaz. Tarih bunu deneyip, sonra kendini çöp sepetinde bulunanların hikayeleriyle doludur. Yedi düvele ders veren Cumhuriyet Halk Partililer, şahsi ikbalini ülkenin geleceğinin üstünde tutan, en aziz değerleri kullanmayı kendine bir siyaset aracı gören, gaflet ve dalalet içerisindeki zihniyete de gereken dersi verecektir.?

Şehirlerinde savaş manzaraları, sokaklarında ölüm tehdidi olan, bütün hakların gasp edildiği bir diktatörya düzeninde yaşamaya zorlanan halkın asla umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini dile getiren Barut, diktatörlük sevdalılarının hüsrana uğrayacağını söyledi.

Barut, ?Demokrasi ve Cumhuriyet kazanacaktır. Bugün baskı ve şiddetten medet umanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkiye´nin sorunlarının çıkışı Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşmek, özgür ve barış içerisinde bir Türkiye mücadelesinde yer almaktır. Bütün halkımızı bu büyük davada yerini almaya davet ediyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, halkımıza Cumhuriyetin aydınlık günlerini müjdeliyoruz? şeklinde konuştu.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli