CHP´DE İL BAŞKANLARINDAN DA OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISI
SİYASET 8.11.2015 14:23:29 236 0

CHP´DE İL BAŞKANLARINDAN DA OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISI

CHP´nin son olağan kongresinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 41 il başkanının olağanüstü kurultay çağrısı yaptığı toplantıda "1 Kasım seçimleri CHP için başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Tüm CHP´liler için yapılması gereken ilk şey hiçbir gerekçen

CHP´li 41 il başkanı, Ankara Park Otel´de basın toplantısı düzenleyerek 1 Kasım Pazar günü yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 41 il başkanı adına açıklama yapan CHP Ankara İl eski Başkanı Zeki Alçın, "1 Kasım seçimleri CHP için başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Tüm CHP´liler için yapılması gereken ilk şey hiçbir gerekçenin ardına sığınmadan başarısızlığı kabul edip çözüm üretmektir" dedi.

Yapılması gereken ilk şeyin "Hiç zaman geçirmeksizin bir an önce Olağanüstü Kurultaya gitmek" olduğunu bildiren Alçın, "Sayın Genel Başkanımız ´Önümüzde olağan kurultay var´ mazeretinin ardına sığınmadan ve partimize daha fazla zaman kaybettirmeden olağanüstü kurultayı mümkün olan kısa sürede toplamalı ve bu büyük örgütün ortak aklını harekete geçirmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi´nin çıkarları her şeyin ve herkesin üzerindedir" çağrısında bulundu.

?CHP´NİN SON BEŞ YILDA YAPILAN ALTI SEÇİMİN HİÇ BİRİNDE BAŞARILI OLAMAMASI MAZUR GÖRÜLEMEZ?

CHP´nin tek ve ana hedefinin iktidar olduğunun altını çizen CHP Ankara İl eski Başkanı Alçın, şöyle konuştu:

?Yüzde 25´lik oy oranlarını CHP için makul göstermeye ve CHP´lileri bu duruma alıştırmaya çalışan hiçbir tutum ve anlayış kesinlikle kabul edilemez. Ana muhalefet partisi CHP, hiçbir sıçrama yapamıyor, hâlâ aynı mütevazi oy oranlarında kalıyor ve son 5 yılda yapılan 6 seçimin hiç birinde başarılı olamıyor ve tümünü kaybediyorsa, bu durum hiçbir şekilde mazur görülemez.?

1 Kasım seçimlerinin asıl tahribatının ruhlarında yaşandığına dikkat çeken Alçın, şunları söyledi: ?Asıl tahribat örgütlerimizin ve tabanımızın partimizin geleceğine ilişkin umutlarındaki tahribattır. CHP´liler, yorgun, yılgın, umutsuz ve hayal kırıklığı içindedir. Bizim amacımız dünü tartışmayla değil yarını kurtarmayla ilgilidir. Amacımız, CHP´yi yeniden umut haline getirmeye çalışmaktır. Ancak bütün bunların mevcut liderlik ve yönetim tarafından başarılabileceğine CHP´lilerin artık inancı kalmamıştır. Bu nedenle yapılması gereken ilk şey hiç zaman gerekmeksizin biran önce olağanüstü kurultaya gitmektir.?

Alçın, açıklamalarına şöyle devam etti: ?Dün burada bu salonda toplanan partinin geçmişteki çok önemli mücadeleleri üstlenen eski il başkanları, genel merkezimize bütün iyi niyetimizle örgütün ortak aklını öne çıkarmasını, demokratik hiyerarşiyi çalıştırmasını ve üstelik bu genel başkanımızı çok büyük destekle iki kere kurultay başarısı kazandıran bu delege ile olağanüstü kurultayı toplamasını diliyoruz.?

?YÖNETİME TALİBİZ?

Alçın, basın mensuplarının, ?Destekleyeceğiniz bir başkan adayı var mı?? sorusuna şu cevabı verdi:

?CHP´nin demokratik süreci çalışmaya başladığı zaman CHP´de bu tür kademelerde görev yapabilecek birçok arkadaşımız çıkar. Bu güne kadar birçok kurultayda denenmiş, görülmüştür. CHP´de önümüzdeki süreçte anlaşılıyor ki bu güne kadar gelen bilgi gösteriyor ki oldukça fazla aday çıkacaktır. Her birimizin gönlünde mutlaka şu daha iyi yapar görüşü vardır ama biz il başkanları olarak bu sürecin olağanüstü kurultay kararı alınana kadar en demokratik şekilde örgütte tartışılmasını, herkesin kendini örgüte anlatmasını ve sonunda örgütte oluşacak ortak aklın karara dönüşmesini istiyoruz. Özetle her birimizin adayı olabilir ama şimdi biz bir tek aday ismi deklare etmiyoruz. Bütün adaylar bizim adayımızdır. Biz, böylesi bir çözümün mümkün olduğunu görmeseydik, hiç bu işe girişmezdik. Çekilirdik evlerimize işlerimize bakardık."

CHP´nin geçmişte de zor günler yaşadığını ama yüzde 42´ye varan oyları da almasını bildiğini anlatan Alçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların nasıl yapıldığını iyi bilenlerdeniz. CHP, kendini yenileyerek demokratik süreçleri açarak çok büyük bir örgütlenmeyi hep birlikte başlatarak ama özellikle CHP kendi asli unsurlarına dönerek bir büyük örgütlenmeyi başlatarak böylesi bir başarıyı yakalamak mümkündür. Biz bunun yollarını çok iyi biliyoruz. Onun için de yönetime talibiz.?

?BİRAN ÖNCE OLAĞANÜSTÜ KURULTAYIN TOPLANMASINI İSTİYORUZ?

Alçın, ?Olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için kurultayın delegesinin 5´te 1´i gerekiyor. Açıklamayı yapan delege sayısı burayla mı sınırlı?? sorusuna şöyle yanıt verdi:

?Biz dün burada 42 arkadaşla toplantı yaptık. Bizim oluşturduğumuz platform biraz farklı. Biz, 3.5 yıl önce seçilen il başkanlarıyız. Dün katılan arkadaşların hepsi il başkanı değildi. Yaklaşık 35´i il başkanıydı. Biz şimdi olağanüstü kurultay çağrısı yaparak partimizin önüne bir hedef koyuyoruz. Genel Merkezden bir niyet beklentimiz var. Umutlu olmamakla birlikte genel başkanımızın demokratik kişiliğine güvenerek genel merkezin bir olağanüstü kurultay almasını bekliyoruz. Ancak, biz dün burada toplanan arkadaşlar, her şeye rağmen olağanüstü kurultayı toplamak üzere yola çıkmış bulunuyoruz. Biz en geniş anlamda bütün delegelerimize ulaşacağız. Kurultayı toplamak için 5´te 1 imza yetiyor. Ama biz yüzde 51´i hedef alacağız. Biz yüzde 51, yani kurultay delegelerinin yarısından bir fazla imza toplamak üzere yola çıkacağız.?

Genel merkezdeki bir kadronun tüzüğü tümüyle zorlayarak kongreleri usulüne uygun yapmadığını iddia eden Alçın, şunları söyledi: ?Geçen günlerde biz bütün CHP´liler seçimlere odaklanmışken, bu şekilde 12 kongre yapılmıştır. Hiç demokratik olmayan bir şekilde kongre yapılmıştır. Bu tamamen delege yapısını dönüştürmeye yönelik davranışlardır. Önümüzdeki günlerde bunların devamından endişe ediyoruz. O nedenle biran önce olağanüstü kurultayın toplanmasını istiyoruz.?

CHP BOLU MİLLETVEKİLİ ÖZCAN´DAN KURULTAY ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, seçim sonuçları sonrasında isyan bayrağını açtı. Özcan Twitter hesabından verdiği mesajla kurultayın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Twitter hesabından, ?AKP 1 Kasım´da hem HDP hem MHP tabanından oy alır iken biz niye alamadık, yerimizde saydık sorusunu sorup cevabını araştırmayalım mı yani? Bence bu aşamada sessiz kalmanın CHP´ye faydası olmaz. Olağanüstü Kurultay kaçınılmazdır? şeklinde paylaşımda bulundu.

Özcan´ın geçmiş dönemde olduğu gibi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile hareket ettiği ve Pazartesi günü İnce ve beraberindeki milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyeceği ifade edildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli