CHP İLE AKP ARASINDA POLEMİK SÜRÜYOR
18.05.2020 14:44:00 700 0

CHP İLE AKP ARASINDA POLEMİK SÜRÜYOR

CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanının tutuklanması ile başlayan olaylar hem genel merkezler düzeyinde hem de yerel düzeyde tartışmalar artarak devam ediyor. AKP Adana İl Başkanı Ay, CHP'lilere cevap verdi

AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasına cevap verdi.

AKP  İl Başkanı Ay, sosyal medya hesabından, hem de görgü tanıklarının ifadeleriyle birlikte verdiği cevabında şöyle dedi:

"Sayın Bekaroğlu, mensubu olduğunuz partinin üyeleri millete hizmet götüren insanlara saldırdı. Utanmanız, özür dilemeniz gerekirken pişkinlikle halka yalan söylüyorsunuz. Milletvekili sıfatı taşıyorsunuz, ama utanmadan hala millete yalan söylüyorsunuz. Teşkilatlarınızı millete giden hizmetleri provokate etmesi için kukla gibi kullanıyorsunuz. CHP’li bir grup kameralarını da açıp sözlü ve fiziki saldırıda bulunuyor. Siz de utanmadan, işi olmadığı halde oraya provokasyona gelmiş vandalları savunuyorsunuz. Görgü tanıkları ve olay yerinde çalışan insanlardan olayı dinleyin bakalım! Eğer utanma duygunuz var ise biraz olsun utanırsınız.Milletimiz yalanlarınızdan, pervasızlığınızdan bıktı. Artık buna müsaade etmeyeceğiz, yalanlarınızı yüzünüze tek tek vuracağız. Onlarca görgü tanığının ifadesi ve valiliğin resmi açıklaması ortadayken hala yalan söylüyorsunuz.Kaymakam bey olay yerindeydi ve yardım hizmetinin koordinasyonunu sağlıyordu. Peki sizin eşkıyalarınız hangi amaç için oradaydı? Anlaşılan o ki, genel başkanınızın yalan siyasetini örnek alıyorsunuz. Genel başkan yardımcısı sıfatında olan bir kişi böyle pervasızca yalanı ancak genel başkanından aldığı güçle söyleyebilir. Türkiye’ye kötülük yapıyorsunuz. Yalan siyasetinden vazgeçin." 

MİLLETVEKİLİ ERDİNÇ, "HAZIMSIZLIK"

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de yaptığı açıklamada, "  Adana merkezdeki tek AK Partili Belediye olan Yüreğir Belediyemiz, yerel seçimlerden sonra Belediye Başkanımızın ortaya koyduğu performansla tüm Adananın takdirini kazanmıştır. Merkezdeki 5 Belediyeden Büyükşehir dahil üç belediyeye kazanan CHP’li başkanlar şehirde çalışmaları ile gündem olan Yüreğir Belediyemizden ciddi şekilde rahatsız olmuşlardır. Meydana gelen saldırı da organize bir şekilde bu hazımsızlığın sonucudur" dedi.

Erdinç şu ifadeleri kullandı:

"14 Mayıs Perşembe günü saat 22.00 sularında Yüreğir Kaymakamlığı önünde pandemi süreci dolayısı ile vatandaşlarımıza yardım hazırlığı yapan ve Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün bizzat başında bulunduğu Vefa Sosyal Destek Grubuna; CHP Yüreğir ilçe gençlik kolları başkanının başını çektiği bir grup tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Kalabalık bir grup tarafından yapılan fiziki ve sözlü saldırıya engel olmaya çalışan koruma polisi grup tarafından darp edilmiştir. Olay yerine intikal eden polis ekipleri saldırıyı gerçekleştirenleri gözaltına almıştır.  Saldırıyı gerçekleştirenleri organize eden kişinin CHP Yüreğir ilçe gençlik kolları başkanı olduğu anlaşılması üzerine CHP il başkanı, Milletvekilleri ve yöneticileri organize bir şekilde olayı inkar yoluna gitmiş; “Gençlik Kolları Başkanı ve ailesinin yapılan çalışmayı merak edip soru sormak için oraya gittiklerini ve kendilerinin saldırıya uğradığını” iddia etmişlerdir. 

Oysa CHP gençlik kolları başkanı Eren YILDIRIM’ın kaymakamlık hizmet binası önüne yardım malzemesi taşıyan araçları takip ettiği bunları bizzat kameraya alarak Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere CHP’li yönetici ve milletvekillerine gönderdiği ortaya çıkmıştır. Sosyal medya başta olmak üzere birçok yerde dolaşıma giren ve Eren Yıldırım tarafından çekilen görüntülerde yardım malzemesi taşıyan araçların Yüreğir Belediyesine ait olduğu vurgulanarak algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir. Pandemi sürecinden etkilenen vatandaşlarımıza etkin bir şekilde destek olmak adına Adana Valiliğimizin öncülüğünde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu için Tüm belediye ve kamu kurumlarından gönüllü çalışan ve araç talebinde bulunulmuştur. Valiliğin bu talebine Yüreğir Belediyemiz tüm çalışan ve araçları ile destekte bulunmuş ve araçları valiliğin emrine tahsis etmiştir. Eren Yıldırım, yolda takibine başladığı valiliğimize tahsis edilmiş Yüreğir Belediyemize ait araçların görüntülerini kameraya almış, kaymakamlık önünde de görüntü almaya ve dağıtımı engellemeye çalışmış ve beraber olduğu grupla kaymakamımıza ve gönüllü çalışanlara saldırmıştır. Bu hazımsızlığın sebebi Yüreğir Belediyemizin CHP’li belediyelerin aksine tüm imkanlarını Valiliğimizin emrine seferber etmiş olması ve daha da önemlisi Yüreğir ilçemizde belediyemizce yapılan çalışma ve hizmetlere karşı duyulan hazımsızlıktır.

                Adana merkezdeki tek AK Partili Belediye olan Yüreğir Belediyemiz, yerel seçimlerden sonra Belediye Başkanımızın ortaya koyduğu performansla tüm Adananın takdirini kazanmıştır. Merkezdeki 5 Belediyeden Büyükşehir dahil üç belediyeye kazanan CHP’li başkanlar şehirde çalışmaları ile gündem olan Yüreğir Belediyemizden ciddi şekilde rahatsız olmuşlardır. Meydana gelen saldırı da organize bir şekilde bu hazımsızlığın sonucudur.               Yüreğir Belediyemiz, pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi tüm ailelilere gıda yardımında bulunmuş, ilçede yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın günlük sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamış, talep edilen tüm ev, işyeri ve toplu kullanıma açık alanları dezenfekte etmiş, Adana içinde talep eden tüm özel ve kamu kurumlarının dezenfekte ve maske ihtiyaçlarını karşılamıştır. Yüreğir ilçemizdeki tüm vatandaşlarımızın konutlarına (88 bin Konutun tamamına 5’er adet) kendi üretimleri maskeler dağıtılmış ve şimdi de talep eden tüm ilçe belediyelerine maske gönderilmektedir. Yüreğir ilçemizde her gün kurulan 12 Pazar yerinde de düzenli olarak maske dağıtımına devam etmektedir. Bu güne kadar 1 milyondan fazla maske üretip dağıtılmıştır.  CHP’li Büyükşehir belediyesinin iş yerine polemik ile gündem olmaya çalışması buna karşın Yüreğir Belediyemizin bu ve benzeri hizmetlerle gündemde olması CHP’li yöneticileri rahatsız etmiş ve bu saldırı ile çalışmalar engellenmeye çalışılmıştır. CHP’li Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın yanındakilerle planlı bir şekilde gerçekleştirdiği saldırının tüm ayrıntıları ortaya çıkmasına rağmen CHP’li yöneticiler özür dilemek bir yana olayı inkar ve saptırma yokuna devam etmektedirler. CHP en iyi bildiği şeyi yapmaya, yapılanı bozmaya, güzel işleri kötülemeye devam etmektedir. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet götüren Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri kendi sağlıklarını hiçe sayarak ve ailelerinden fedakarlık ederek çalışıyor. Vatandaşın yanında olmak onlara sahip çıkmayı gerektirir. CHP zorbalığı aslında vatandaşlarımıza hizmete saldırmıştır. Bu saldırılar Adana’daki birlik ve beraberliği bozamayacaktır. Adana’da kardeşlik var zorbalığa geçit yok. Bu ülkede her derdin devası var ama CHP’nin kronikleşmiş akıl hastalığının tedavisi yok maalesef."

KOCAİSPİR, YÜREĞİR KAYMAKAMINA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine yönelik gerçekleşen menfur saldırı sonrasında geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere Yüreğir Kaymakamlığını ziyaret etti.

Ziyaretinde bir değerlendirmede bulunan Başkan Kocaispir, “Malumunuz olduğu üzere 14 Mayıs 2020 Perşembe gecesi, Yüreğir Kaymakamlığı önünde, kaymakamlığımızca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak dağıtımı esnasında, CHP Gençlik Kolları İlçe Başkanı ve yanındakiler, Sayın Kaymakamımıza ve koruma polislerine sözlü saldırıda bulunmuşlar, akabinde koruma polisini darp etmişlerdir” dedi.

Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ziyareti ve destekleri için Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’e teşekkür etti.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false