CHP ADANA İL BAŞKANI ÇELEBİ:  -DÖRDÜNCÜ GÜÇ OLAN BASIN DA YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
1.10.2020 11:03:00 685 0

CHP ADANA İL BAŞKANI ÇELEBİ: -DÖRDÜNCÜ GÜÇ OLAN BASIN DA YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, beraberinde İl saymanı Edip Gedik, İl Başkan Yardımcıları Dr. Halit Atik,  Hacı Karaaslan, Cahit İncefikir, Celal Yıldırım ve Kemal Toros ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyetinne ziyaret.

 

-ÜLKE TEK ADAM REJİMİYLE FELAKETE GİDİYOR

CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, beraberinde İl saymanı Edip Gedik, İl Başkan Yardımcıları Dr. Halit Atik,  Hacı Karaaslan, Cahit İncefikir, Celal Yıldırım ve Kemal Toros ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunu ÇGC sosyal tesislerinde ziyaret etti.

Başkan Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Mehmet Serbes, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer ve Yönetim Kurulu Üyesi Jale Karaşahinoğlu’nun karşıladığı CHP heyeti, gündemdeki konular hakkında ÇGC yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye'nin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğinin altını çizen İl Başkanı Mehmet Çelebi, bu süreçte basın kuruluşlarının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda çok önemli bir işleve sahip olduğunu belirterek, basının kamu adına denetleyici işlevinin önemine vurgu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Tek adam” rejimiyle ülkenin tam bir felakete doğru, içinden çıkılmaz noktalara doğru gittiğini, eskiden 4. güç olarak bilinen basının da yok edilmeye çalışıldığını kaydetti.

“YA PARLAMENTER SİSTEME DÖNCEK YA DA HALKIN MUHALEFETİNE TESLİM OLACAK”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi,  “Eskiden basını, yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4. kuvvet ilan ederlerdi. Tek adam rejimi yasamayı ortadan kaldırdı etkisiz kıldı; yargıyı tümüyle teslim aldı, kontrol altına aldı; yürütme dediğimiz eski başbakanlık hükümet gibi kurumu da yok etti. Orada eskiden hiç değilse bir denetleme mekanizması vardı, şimdi hiç birisinin eski fonksiyonu yok. Şimdi yok olmayan sadece basın kaldı, onu da yok etmeye çalışıyorlar. Artık 4. gücü de yok ettiğinde faşist diktatörlük yapı tesis etmeye çalışılacak, hızla da oraya gidiyor. Ancak bunun böyle gitmeyeceği çok net. Halkın böylesine büyük sıkıntılar içinde olduğu ortamda diktatör bir tutumla bu işi sürdürmek mümkün değil. Ya bırakacaksın parlamenter sistemi yeniden tanzim edeceksin, ya da sonuçlarına katlanarak halkın muhalefetine teslim olacaksın başka çıkış yolu gözükmüyor” dedi.

“DİLERİZ Kİ ORTAK AKIL BİZİ SAĞLIKLI BİR YOLA SEVK EDER”

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, ÇGC ziyaretinde yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bugün gelinen noktada günlük olaylarla çıkış yolları arıyor ama bunların hiç birisiyle çıkış yolunun olmayacağı açık. Eğitim çöktü, tarım çöktü, sanayi tümüyle çöktü , ‘Antep’te 300 fabrika açılıyor’ şeklindeki açıklamaları tam bir fiyaskoydu. Artık nereye elini atsa bir şey yapamaz duruma geldi. Doğu Akdeniz’de Suriye’de Libya’da kendi hanesine ‘buralardan bir şey çıkartır mıyım?’ diye bir yol izliyor. Doğu Akdeniz gibi ulusal bir meselede muhalefet ve iktidarla birlikte bir çıkış yolu aranması gerekirken asla böyle bir yola başvurmuyor, kamuoyuna ve muhalefet partilerine hiç bilgi vermiyor. Tek adam rejimi tesis ediliyor. Var olan özgürlüklerin de iyice kısıtlanmasıyla diktatoryal bir sisteme doğru hızla gidiş var. Ancak halkın muhalefeti bunu durduracaktır. Bizim de çabamız bu işlerin düzeltilmesi yolunda. Dileriz ki ortak akıl bizi sağlıklı bir yola sevk eder.”

HALİT ATİK ‘İKİNCİ YÜZYILA ÇAĞRI BEYANNAMESİ’Nİ ANLATTI

İl Başkan Yardımcısı Dr. Halit Atik ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 37. Olağan Kurultay’da açıkladığı ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ hakkında bilgiler verdi. Dr. Atik, 13 maddelik beyannamede yer alan temel konular hakkında açıklamalarda bulunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Demokratik parlamenter sisteme geçiş için yeni anayasa yapılacak. Toplumsal barış ve huzur sağlanacak. Başta Kürt sorunu olmak üzere tüm sorunlar, demokrasi temelinde, TBMM öncülüğünde çözülecek. Seçim barajı kalkacak, siyasi partilere yasayla kadın kotası getirilecek, kayyım uygulamalarına son verilecek, seçimle gelen belediye başkanlarının, ancak seçimle gidecekleri güvence altına alınacak. İran, Irak, Suriye ve Türkiye'nin kurucusu olacağı Ortadoğu Barış İşbirliği Teşkilatı (OBİT) kurulacak.”

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASI GEREK”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC )Başkanı Cafer Esendemir ise, gazetecilerin her türlü zorluğa karşın toplumu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirerek kamu görevi yaptıklarını dolayısıyla, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

“PANDEMİ SÜRECİNDE EMEK VEREN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI KUTLUYORUM”
Pandemi nedeniyle gelinen süreçte, yerel basının yaşadığı zorluklara dikkat çeken ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Kovid-19 salgınının Türkiye’de de yayılmasının ardından gazetecilerin kamuoyu önündeki sorumluluklarının artmakla birlikte can güvenliklerinin de riske girdiğini belirterek, “Öncelikle sağlık çalışanları daha sonra da basın çalışanları direkt risk altındalar. Basın mensubu olarak görev yapan bütün arkadaşlarımıza, bütün gazetelere, onların Adana’daki tek meslek örgütü olarak, maske ve dezenfektan dağıtımı yaptık, gazeteci meslektaşlarımızın testleri pozitif çıkanlara imkanlarımız dahilinde gerekenleri yapmaya çalıştık. Bu pandemi sürecinde, halkın doğru haber alması adına emek veren tüm meslektaşlarımızı kutluyorum” dedi.

“KENTTE PARA KAZANAN FİRMALAR, YEREL BASINA DESTEK OLMALI”
Başkan Esendemir, “Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için her şart altında görevlerini yapan gazetecilerin bu salgın döneminde de hakikatin peşinden koşmaktan vazgeçmedi. Fakat şu an ilan, reklam ve satış gelirleri neredeyse yok düzeyine geldi. Yerel gazeteler ayakta durmaya çalışıyor, kentte para kazanan firmalar, yerel basına da destek olmalı. Yayın kuruluşlarının Basın İlan Kurumu’ndaki alacakları erken ödenmeli. Gazetecilere verilen kredi miktarı artırılmalı” açıklamalarında bulundu.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false