CHP YÖNETİMİ KOCASAKAL´IN ADAYLIĞINDAN RAHATSIZ
SİYASET 17.01.2018 20:31:26 514 0

CHP YÖNETİMİ KOCASAKAL´IN ADAYLIĞINDAN RAHATSIZ

CHP yönetimini Altı Ok´u terk etmek ve HDP çizgisine gelmekle eleştirerek Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Ümit Kocasakal ?a Parti Sözcüsü Tezcan, ?Hiç kimse aday olurken CHP´nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imka

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrasında parti binasında açıklamalarda bulunurken  Ümit Kocasakal´ın açıklamalarına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

?Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi olan herkes aday adayı olabilir. Aday adayı olanların aday olabilmesi için delegenin yüzde 10 imzasını alıp kurultay divanına vermesi gerekir. Yüzde 10 imzayı toplaması gerekir. Herkes aday adayı olabilir, yüzde 10 imzayla aday olabilir, ama hiç kimse aday olurken Cumhuriyet Halk Partisinin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkanına, yetkisine, hakkına sahip değildir. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan buyana misyonu belli bir partidir, misyonu hem cumhuriyetin kuruluş değerlerini koruyan, hem ulusal bütünlüğümüzü koruyan, hem de Ulusal Kurtuluş Savaşının Kuvvayi Milliye ruhunu, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle buluşturan bir siyasi partidir. Partinin kimliği partinin belgelerinde bellidir. Parti programını açar okurlarsa parti programında partimizin kimliği çok net anlatılır. Bugünkü partinin yönetim anlayışı da bu kimlikten zerrece sapmayan bir yönetim anlayışıdır. Buna rağmen beğenmeyip aday olanlar olabilir onun da yöntemi bellidir onu söyledim biraz önce?

KOCASAKAL,?8 KEZ YENİLMİŞ, PARTİNİN TOPLUMSAL ALGISINA ZARAR VERENLER DEĞİŞMELİDİR,? DEMİŞTİ

Kocasakal adaylık açıklamasında CHP´nin bugünkü yönetimini ağır eleştiriye tabi tutmuş, ?Kılıçdaroğlu çok iyi bir insan olabilir ama CHP bir siyasi partidir. Kimse CHP´nin genetik kodları üzerine çıkamaz. Defalarca denemiş ve kaybetmiştir, bunun da siyasi bedeli olmalıdır,? görüşüne de yer vermiş, şunları kaydetmişti:

?Siyasi parti için esas olan kendi kimliği ışığında ülkenin sorunlarına çözüm önermektir. Türkiye Cumhuriyeti´nin CHP´ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Sonuç olarak; 36. Kurultay bir şahlanış, bir umut, bir diriliş kurultayı oymalıdır. Uyuyan güç uyanmalı, efsane geri dönemlidir. Bu dediğim şey şahıs olarak birilerinin gidip, birilerinin gelmesi meselesi değildir. Partinin kimliğini geri kazanması meselesidir. Partinin özüne dönmesi demektir, halka geri dönmesidir.

CHP, iktidarın bunca yanlışlığına rağmen yüzde 20-25 bandına çakılıp kalacak bir parti değildir. CHP sağlam politikaları ile halka güven vermelidir, bunun için de 8 kez yenilmiş, partinin toplumsal algısına zarar veren temsilcilerinin değişmesi gerekmektedir. CHP kurucu değerlerine geri döndüğünde sağlam ve geçilmez bir milli direniş mevzisi olacaktır, yeni bir milli mücadele başlayacaktır. Kurtuluş kuruluştadır, Atatürk´tedir.

Altı oku alacağız başucumuza koyacağız. Öyle masa da durmayacak. Atatürk´ün sadece Meclis açılış konuşmalarında söyledikleri bu ülkeyi karanlıktan çıkarmaya yetiyor.

Bu alanda CHP´nin ihtiyacı sadece budur. Elbetteki bu öze dönüş, esasen CHP ve Atatürk´ü anlayamamış CHP hükümetlerinin hatalarını da tekrarlamamak gerekiyor. CHP´nin hak ve özgürlüklerin, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm yurttaşlara yaymak, herkesin refah içerisinde yaşamasını sağlaması görevi vardır. Bunun için de iktidar olma mecburiyeti vardır.

Çözüm ve ciddi bir seçenek; herkesi kucaklamaktır. Biz emperyalizmin oyunlarıyla birbirimize düşürülürken ülke kaosa gitmektedir. Mesele kişisel değil, Kılıçdaroğlu çok iyi bir insan olabilir ama CHP bir siyasi partidir. Kimse CHP´nin genetik kodları üzerine çıkamaz. Defalarca denemiş ve kaybetmiştir, bunun da siyasi bedeli olmalıdır.

Tüm bu nedenlerle; ben kendi adıma Ümit Kocasakal olarak değil, milyonlarca Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı adına, partisini özleyenler adına CHP Genel Başkanlığı´na adayım. Kişi değil, fikir adayıyım. Bu zor dönemde siyasetin sıkıştığı bir ortamda CHP´nin başına manen ve fikri olarak Mustafa Kemal Atatürk´ün genel başkan olmasını sağlamak adına adayım."

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli