CHP TERÖRÜ ÖNLEYECEK YASAL DÜZENLEMELERE DESTEK  VERECEK
SİYASET 15.12.2016 16:06:21 312 0

CHP TERÖRÜ ÖNLEYECEK YASAL DÜZENLEMELERE DESTEK VERECEK

CHP´li Gök, ?Terör karşısında birlik olmayacaksak ne zaman birlik olacağız? En azından Türkiye bir müddet terörü konuşmalı, işbirliği yapmalıdır. Bugün de söylüyoruz, varsa yasal düzenlemelerinizi getirin Meclise´? dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM´de basın toplantısı düzenleyerek, Anayasa değişikliği teklifinin 20 Aralık´ta Anayasa Komisyonunda görüşmelere başlanmasını eleştirdi ve şunları söyledi:

 ?Türkiye´nin öncelikli işi bu mudur? Cumartesi günkü terör saldırısının acılarını sardı da normalleşmiş midir? Onu tartışacak fikri ve ruhi yapı Türkiye´de var mıdır? Acılı ailelerin dramları, yaşadıkları trajediler, toplumun bütününde oluşan korku, panik, terörün yarattığı ağır psikolojik baskılar toplumun tümünü etkilerken, iktidar partisi aymaz şekilde ayın 20´sinde daha ölenlerin kanları yerden temizlenmemişken, daha olayla ilgili hastanelerde bulunan vatandaşlarımızın hastalık, yara durumları daha henüz iyileşmemişken, bunları tamamen kapatan anlayışla Anayasa görüşmelerine başlama kararı alıyor. Bir yandan ?teröre karşı birlik olun´ diyeceksiniz, bir yandan da önerilen Anayasa değişiklik maddeleriyle toplumu neredeyse kutuplaştıran, yarı yarıya bölen anlayışın içerisinde nasıl beraber olacak? Anayasa görüşmeleriyle tekrar kutuplaşmalar, karşılıklı saf tutmalar, teröre karşı nasıl birlik olacaksınız? Terörün istediği toplumun kutuplaşması değil mi?

Birlik ortamını iktidar partisinin yok ettiğini iddia eden Gök, ?Biz de geçen hafta AKP grubuna teklif ettik. ?Gerekirse bütçe görüşmelerindeki bütün konuşmalarımızı geri çekeriz, eğer terör karşısında gerekli gördüğünüz, terörün bitirilmesine dönük yasal düzenlemeleri getirin, derhal burada geçirelim. Bütçe görüşmelerinde bütün konuşmalarımızı geri çekmeye hazırız´ dedik. Dediler ki, ?Bizim yasal mevzuat konusunda sıkıntımız yoktur´. Buyurun terörü önleyin. Birlik olalım, Cumhurbaşkanı ?seferberlik ilan edelim´. Neyin seferberliği? Bu kabul edilemez. Türkiye´ye yapılabilecek en büyük yanlışlardan bir tanesidir. Başkanlık, rejim tartışmaları Türkiye´yi ayrıştırmayacak mı? Birleştirecek mi? Hepimizin görüşleri belli? şeklinde konuştu.

Terör saldırıları karşısında birlik olmanın önemine değinen Gök, ?Terör karşısında birlik olmayacaksak ne zaman birlik olacağız? En azından Türkiye bir müddet terörü konuşmalı, işbirliği yapmalıdır. Bugün de söylüyoruz, varsa yasal düzenlemeleriniz, getirin Meclise. Türkiye´deki 80 milyon vatandaşın güvenliğini sağlayın, polislerimizin, askerlerimizin güvenliğini sağlayın. Yapılan bütün konuşmalar havadadır. Anayasa değişiklik önerilen maddelerin tümüne yakını afaki, ucube, uygulanması halinde çok ağır sorunlar çıkartacak ve bir keyfi tek adam yönetimi hayata geçirecek anlayışlardır. Türkiye´nin içinde bulunduğu krizlerin derinleşmesini sağlayacaktır? dedi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli