CHP Sözcüsü Tezcan: ?Önümüzdeki hafta sanıyorum iyi haberleri paylaşacağız?
SİYASET 27.04.2018 14:33:44 424 0

CHP Sözcüsü Tezcan: ?Önümüzdeki hafta sanıyorum iyi haberleri paylaşacağız?

CHP Sözcüsü Tezcan: ?Önümüzdeki hafta sanıyorum iyi haberleri paylaşacağız. Müzakereler oldukça iyi geçiyor. Olumlu bir noktaya doğru evrildi. Önümüzdeki hafta sanıyorum iyi haberleri paylaşacağız".dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, ?Müzakereler oldukça iyi geçiyor. Olumlu bir noktaya doğru evrildi. Önümüzdeki hafta sanıyorum iyi haberleri paylaşacağız? dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, parti genel merkezinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. CHP´den İYİ Parti´ye geçen 15 vekilin CHP´ye geri döneceği iddialarının sorulması üzerine Tezcan, ?Bizim 15 arkadaşımız bir demokrasi kahramanı olarak önemli bir görevi ifa etmişlerdir. Türkiye´de diktatörlüğü yerleştirmek isteyen bir anlayışa karşı, sandık önünde tuzak kurmaya çalışanlara karşı bir demokratik önlem alınmıştır. O uygulamalarda diktatörlüğün izini bulmak mümkün değildir. Arkadaşlarımızın kendi ikballeriyle ilgili hesabı olmamıştır. Bu mücadeleyi veren arkadaşlarımızın mağdur edilmesi de düşünülemez? ifadelerini kullandı. 
?ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SANIYORUM İYİ HABERLERİ PAYLAŞACAĞIZ? 
Abdullah Gül isminin gündemde olup olmadığı ve cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacaklarının sorulması üzerine Tezcan, şunları kaydetti: 
?Biz bu süreci hiçbir zaman aday ismi ya da isimler üzerinden tartışarak yürütmedik. Daha önce de söyledim. Bir önemli müzakere süreci devam ediyor. Bu devam ederken isimlerin tartışmanın merkezine oturtulması müzakereye zarar verir. Kuşkusuz görüşme sırasında her siyasi parti kendi gönlündeki adayın ismini ortaya atar. Ama mesele sadece cumhurbaşkanı adayı ismi meselesi değildir. Siyasi partilerin milletvekili seçimine girerken oluşturacakları ittifak meselesi, hangi ittifaklar oluşacak, demokrasiyi korumak için, en geniş mutabakat nasıl sağlanacak bunlar görüşülüyor. Bizde bu çerçevede en geniş mutabakatın sağlanmasının Türkiye´nin geleceği konusunda önemli olduğunu düşünüyoruz. En çok itiraz ettiğimiz şey, süreçte TBMM´yi milletin iradesini devre dışı bırakan bu 20 Temmuz darbesinin devamı olan yeni sistem anlayışı. Biz bunu ortadan kaldırmak için güçlü bir Meclis istiyoruz, güçlü bir Meclis´in oluşturulması çok önemli bir sorun olarak önümüzde duruyor. TBMM´de yetkilerine sahip çıkan bir çoğunluğu oluşturmak zorundayız. Bu noktada da müzakereler oldukça iyi geçiyor. Olumlu bir noktaya doğru evrildi. Önümüzdeki hafta sanıyorum iyi haberleri paylaşacağız.? 
?Beş partili ittifaka olumlu mesaj algılayalım mı?? sorusu üzerine Tezcan, ?Sadece şunu algılamakta yarar var. Demokrasiyi güçlü şekilde yeniden kuracak bir önemli adımın eşiğindeyiz. Bizim hiçbir isim noktasında baskımız olmadı. İsimler üzerinden değil geniş demokratik uzlaşma zemininde yürüyoruz? diye konuştu. 
Adnan Menderes´in torununun aday olabileceği sorusuna Tezcan, "Tek tek isimleri sorarsanız ben de tek tek isimlerle ilgili yorum yapmaya başlarsam isimleri tartışmış oluruz. O isimlere de haksızlık etmiş oluruz. Bu noktada tutumumuz daha önce ifade ettiğim şekildedir? cevabını verdi. 

(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli