?CHP sokakları ve alanları boş bırakmayacak?
SİYASET 16.06.2016 11:40:55 347 0

?CHP sokakları ve alanları boş bırakmayacak?

CHP ve demokratik kitle örgütleri baskıya, zulme, saldırılara karşı, emek, demokrasi, cumhuriyet, daha fazla hak ve özgürlük mücadelesinde demokratik kitle örgütleriyle güç birliği yapacak

Adana´da Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreterliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci işçi Sendikaları Konfederasyonu´na (DİSK) bağlı sendikaların başkanları ve yöneticileri ile Adana Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na şehit cenazesinde gerçekleştirilen mermili saldırı ve tehdidi kınayıp, baskıya, zulme ve haksızlıklara karşı güç birliğine hazır olduklarını söylediler. CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise ?Cumhuriyet, demokrasi ve özgürlükler için birlik ve beraberlik zamanı? diyerek CHP örgütlerinin sokakları ve alanları boş bırakmayacağının mesajını verdi.

DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİNDEN CHP´YE ANLAMLI ZİYARET

TMMOB Adana İKK, KESK, DİSK ve Adana Tabip Odası yöneticileri CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na yönelik saldırıyı kınayan demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, iktidarın kendilerinden olmayan her kesimi yok etmeye yönelik politikalarına karşı emek, laik, demokratik cumhuriyet yanlılarının güç birliği yapması gerektiğini ifade ettiler.

?BASKIYA, ZULME KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI?

Türkiye´de bugün, 12 Mart ve 12 Eylül darbelerindeki baskıcı sürecin bir benzerinin yaşandığına dikkati çeken demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, ?Bu ağır baskıyı iliklerimize kadar yaşıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu´na şehit cenazesinde yapılan saldırı, baskı dozunun daha da artacağını gösteriyor. Emeğe, demokrasiye ve cumhuriyete yönelik tüm bu baskılara, saldırılara ve zulme karşı birlik ve beraberlik zamanıdır? dedi.

?İKTİDAR 14 YILLIK KÖTÜ YÖNETİMİNİN FATURASINI CHP´YE KESMEYE ÇALIŞIYOR?

Omuz omuza mücadele verdikleri demokratik kitle örgütlerinin anlamlı desteğinden dolayı onur duyduklarını belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut da iktidarın 14 yıllık kötü yönetiminin faturasını CHP´ye kesmeye çalıştığını söyledi.

?SİYASET ALANI DAHA DA SERTLEŞECEK?

Genel Başkan Kılıçdaroğlu´na yönelik saldırının, önümüzdeki süreçte siyaset alanının daha da sertleşeceğinin bir göstergesi olduğunu kaydeden Barut, ?Genel Başkanımıza mermi atma cüretini gösteren alçakların varlığı bunu gösteriyor ama biz yaşanabilir bir Türkiye amacımızı yaşama geçirmek için yılmadan, usanmadan, korkmadan, sinmeden demokrasi, cumhuriyet, hak ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz? diye konuştu.

?GERİCİLİĞE, YOBAZLIĞA KARŞI ORTAK MÜCADELE ZORUNLULUK HALİNE GELDİ?

AKP iktidarı döneminde ekonomiden, eğitime, kültür sanattan, toplumsal barışa dek Türkiye´nin ağır tahribata uğradığını vurgulayan Barut, cumhuriyetten, laiklikten, demokrasiden, hak ve özgürlüklerden, emekten yana olan tüm kurum ve kuruluşların gericiliğe, yobazlığa karşı ortak mücadelesinin bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

?CHP SOKAKLARI VE ALANLARI BOŞ BIRAKMAYACAK?

Barut, ?Birlik, beraberlik ve bütünlük içinde büyüyerek mücadele etmemiz gerekiyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür. CHP olarak bundan sonra yerimiz sokaklar ve alanlar olacak. Sokakları ve alanları boş bırakmayacağız. TMMOB, KESK, DİSK, TTB gibi Türkiye´nin en önemli demokratik kitle örgütlerinin bu bağlamda desteği çok önemli ve anlamlıdır. Birleşip direnerek, hep birlikte bu mücadeleyi kazanacağız. İyi ki varsınız? şeklinde konuştu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli