CHP SEYHAN´DA SEÇİM BİLMECESİ
SİYASET 7.11.2017 16:11:19 488 0

CHP SEYHAN´DA SEÇİM BİLMECESİ

CHP Genel Merkezi, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu´ya delege seçimlerini yenilemek için ek süre verdi mi? 13 mahallede delege seçimleri yenilenecek mi?

Reşatbey, Fatih, Akkapı, Hadırlı, Yeşilyurt, Bey, Cemalpaşa, Kurtuluş, Şakirpaşa, Mithatpaşa, Sucuzade, Havuzlubahçe ve Mirzaçelebi Mahallelerinde sandık konularak seçimlerin yenilenmesinin yapılıp yapılmayacağı, belirsizliğini koruyor
CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, bu konuda sessizliğini korurken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl´ün, Seçim Kurulu ve örgütlere bu bağlamda bir yazı da gönderdiği ve Genel Merkezin, ?Bu Şartlar altında kongreye gidemezsin. Sana 13 mahalledeki delege seçimlerini tamamlaman için ek süre tanıyoruz? dediği ileri sürüldü.
Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise, dün gazetemize yaptığı açıklamada, Seyhan İlçe Kongresinin 10 Aralık´ta yapılması ile ilgili Seyhan İlçe Başkanlığı´ndan kendilerine bir izin yazısı gelmediğini söylemişti.
Barut, "Bilindiği üzere, tüzük gereği her örgüt bir üst kuruldan onay alır. Kongre tarihi noktasında ilçeler ilden, biz de genel merkezden onay alırız. Şuana kadar Seyhan İlçe Örgütümüzden bu konuda yazılı izin başvurusu yapılmadı" demiş ve Seyhan´da bazı mahallelerde kısmen delege seçimlerinin yenilenmesinin ya seçim ya da  uzlaşma yoluyla yapılabileceğini de belirterek," Bu konudaki süreci CHP Genel Merkezimiz takip etmektedir" diye konuşmuştu.
öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi´nde kongre takviminin başladığı günden itibaren itirazlara ve çeşitli iddialara maruz kalan CHP Adana Merkez Seyhan İlçe Örgütü´ne Genel Merkez tarafından bir kez daha müdahale edildiği iddia edildi.
Çukurova Belediye Meclis Üyesi ve CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu´nun, İl Başkanlığı´na gönderdiği kongre takvimiyle ilgili bir yazıda delege listelerini İlçe Seçim Kurulu´na verdiğinin ortaya çıkmasının ardından Adana´da hareketli günler yaşanmıştı.
Genel Merkez ve İl Başkanlığı´nın tüm uyarı ve yazılarına rağmen üyelerin önüne sandık götürmeden delegeleri yazdığı iddia edilen Abeydullah Kolcu ve İl Başkanı Ayhan Barut Ankara´ya gitmişlerdi.
Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile görüşen taraflara, daha önce il başkanlığına ulaşan itirazlar neticesinde Reşatbey, Fatih, Akkapı, Hadırlı, Yeşilyurt, Bey, Cemalpaşa, Kurtuluş, Şakirpaşa, Mithatpaşa, Sucuzade, Havuzlubahçe ve Mirzaçelebi Mahallelerinde sandık konularak seçimlerin yenilenmesi kararı tekrar masaya yatırıldığı ileri sürülmüştü.
İddialara göre, Barut´un Genel Başkan Yardımcısı Tekin ile görüştüğü saatlerde delege listelerinin İlçe Seçim Kurulu´na verildiği haberi üzerine Seyhan İlçe Örgütü´ne giden partililer delege listelerinin askıda olmadığını gördü. Tüzük gereği listelerin askıda olması gerektiğini belirten bazı partililer bu durumu noter kanalıyla tespit ettirdi. Durumun Genel Merkez´e de bildirilmesi üzerine Tekin Bingöl´ün iddialar ve itirazların bulunduğu mahallerde seçimlerin yenilenmesi yada uzlaşı ile delegelerin belirlenmesini istediği belirtildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile görüşmeleri hakkında bilgi veren İl Başkanı Ayhan Barut´un, ?Sayın Bingöl İlçe Seçim Kurulu´na verilen delege listelerinin bir yazı ile geri istenmesini ve sandık konulmadığı tutanaklarla tespit edilen, ayrıca yönetim kurulu kararımızın bulunduğu 13 mahallede delege belirlenmesinin yenilenmesini istedi. İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu 3 Kasım bize listeleri geri çektiğini yazıyla bildirecek. Aksi durumda İl Başkanlığı ve Genel Merkez tüzüğün gereklerini yerine getirecek? dediği ifade edildi.(VŞ)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false