CHP PARTİ MECLİSİ KILIÇDAROĞLU´NA TAM YETKİ VERDİ
SİYASET 25.04.2018 12:18:57 225 0

CHP PARTİ MECLİSİ KILIÇDAROĞLU´NA TAM YETKİ VERDİ

Tezcan toplantı sonrasındaki açıklamasında Parti Meclisi´nin önümüzdeki süreçte mümkün olan en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesi gerektiği konusunda görüş ağırlığını ortaya koyduğunu söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Parti Meclisi Toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında şu açıklamaları yaptı: 


 ?Seçim gündemiyle ilgili sıcak ihtiyaç duyulan acil konuların tamamını ayrıntılı bir şekilde Parti Meclisimiz görüştü. Öncelikle Parti Meclisimizde önümüzdeki süreçte mümkün olan en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesi gerektiği konusunda kanaat, görüş ağırlığı ortaya çıktı. Bütün Parti Meclisi üyelerimizle milletvekili seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mümkün olan en geniş ittifak yollarının aranması, denenmesi ve hayata geçirilmesi gerektiği konusunda bir mutabakat oluştu. Ve siyasi ittifak görüşmelerinin yürütülmesi, bununla ilgili gerekli her türlü işlerin, işlemlerin yapılması ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´na tam yetki verdi. Parti Meclisimiz oybirliğiyle bu konuda Genel Başkana yetki verdi. Bugüne kadar yürütülen çalışmalar bundan sonra da Parti Meclisinin de bu noktadaki oybirliğiyle oluşan kararı çerçevesinde yine Genel Başkanımız tarafından yürütülecek.

Ayrıca Parti Meclisimiz aday saptama yöntemi konusunda, milletvekili aday saptama yöntemlerinde, Türkiye´de tüm seçim çevrelerinde merkez yoklamasıyla milletvekili adaylarının saptanmasına yine oybirliğiyle karar verdi. Müracaat tarihlerini görüştük. Bu çerçevede milletvekili adaylık müracaatları 30 Nisan 2018 günü başlayacak, 7 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek. Adaylık müracaatları ve bu süreç içerisinde seçime kadar yapılacak diğer bütün işlemler konusunda yine Parti Meclisimiz oybirliğiyle Sayın Genel Başkanımıza yetki vermiştir.?

Bir basın mensubunun, ?Cumhurbaşkanlığı konusunda bir yetki verildi mi Genel Başkana? İkinci olarak isimle ilgili bir telaffuz oldu mu? Malum uyum yasalarında da grup kararı aranır şeklinde bir hüküm eklenmişti. Bu çerçevede CHP grubu ne zaman toplanıp adayını açıklayacak?,? sorusuna Tezcan şu yanıtı verdi:

?Şimdi Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bizim tüzüğümüzde Cumhurbaşkanı adayı saptamaya ilişkin hüküm var. Ancak uyum yasası çerçevesinde şu anda görüşülen, anayasa komisyonundan geçen ve meclise gelen uyum yasası çerçevesinde Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi hususunda parti grubu, meclis grubuna verilmiş bir yetki var. Bu nedenle bu çerçevede Parti Meclisinde bu konuda bir görüşme yapmadık. O meclis grubunda yapılacak görüşme sonucunda belirlenecektir.

?Genel Başkanın görüşme takvimi netleşti mi? Yetki aldı, bundan sonra resmi temaslar Sayın Akşener ve Karamollaoğlu´yla tekrar bir araya gelecek mi?? sorusuna da Tezcan, ?Bu konuda şu anda belirlenmiş herhangi bir bir takvim yoktur. Zaten Genel Başkanımız daha önce de Genel Başkanlıktan kaynaklanan yetkileri nedeniyle bu görüşmeleri yapıyordu. Bundan sonra da bunlara devam edecektir. Parti Meclisinin bu kararı, bu yetkiyi vermesi bunun siyasi olarak da güçlendirme anlamı ve amacı taşımaktadır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Genel Başkanımızın görüşmeleri devam edecektir,?dedi.

Bülent TEZCAN yine bir soru üzerine Ana muhalefetin Cumhurbaşkanı aday profili hakkında şunarı söyledi:

?Demokrasiye sahip çıkacak bir Cumhurbaşkanı. Kutuplaşma siyasetini yok edecek, toplumsal uzlaşmayı sağlayacak bir Cumhurbaşkanı. Türkiye´de huzuru tesis edecek bir Cumhurbaşkanı. Kavga eden ve başkalarını ötekileştiren bir Cumhurbaşkanı değil, herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı. Seçimlerde demokrasiyi isteyen, TBMM´nin güçlü bir meclis olmasını isteyen, kuvvetler ayrılığına saygılı, kuvvetler ayrılığına saygılı hareket edeceğini bilen ve yok edilen demokrasiyi hızla yeniden kurma konusunda kolaylaştırıcı olup ön açan, bu çerçevede yol yürüyecek bir Cumhurbaşkanı profili.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı