CHP Niğde Milletvekili GÜRER ?Anayasa Değişikliğini Bilen Hayır Der?
SİYASET 1.04.2017 10:50:40 849 0

CHP Niğde Milletvekili GÜRER ?Anayasa Değişikliğini Bilen Hayır Der?

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde Altunhisar İlçesi,Keçikalesi Kasabası,Karakapı Kasabası ile Yeşilyurt,Yakacık,Uluören,Çömlekçi,Ulukışla köylerini ziyaret etti.

/resimler/2017-4/1/1052286999776.jpgReferandum sürecini değerlendiren Gürer neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattı.Ömer Fethi Gürer Barolar,hukuk fakülteleri demokratik kitle örgütleri ve halkın geniş kesiminin katılımı ile tartışılıp uzlaşılarak bir anayasa değişikliği yapılması gerekirdi. 12 Eylül Aldı kaçtı anayasası gibi bu kez Kaptıkaçtı anayasası türetildiğini söyledi.Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda ayrışma değil dayanışma içinde olması gerektiğini ifade eden Gürer ?OHAL, terör, Suriye savaş hali, ekonomik sorunlar dikkate alındığında en acil sorun anayasa değişikliği değildir, işsizliğin zirve yaptığı, yoksulluğun artığı, herkesimin sıkıntı yaşadığı bir süreçte ayrışmalar yaratmak bu ülkenin hayrına olmayacaktır? dedi.


TELEVİZYONDA TARTIŞILSIN.       

/resimler/2017-4/1/1053159500684.jpgCHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer ?CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu Cumhurbaşkanı ve Başbakan her toplantıda suçluyor, SayınKılıçdaroğlu´nun televizyonlarda karşılıklı bu değişikliği konuşalım halkımız madde madde bu değişimi öğrensin çağrısına ise yanıt vermiyorlar, bu değişiklik rejim değiştirmektedir, tek adamda toplanan yetkiler ile parlementer sistemden önemli ölçüde vazgeçilmektedir. Tek adam dilediği gibi ülkeyi yönetecektir. Bir tek kişi kararı ile yönetilen ülkelerde yaşanan sorunlar ortadadır.Cumhuriyet ve Demokrasi değerlerinin korunması, halkın sorunlarının çözümü,parlementer sistem güçlendirilerek sağlanabilir.Getirilmek istenen rejim değişikliği ucu belirsiz, sonu görülmeyen, içinde çelişkiler barındıran maddelerden oluşmaktadır.HSYK gibi, milletvekili seçim süreci gibi kısa sürede değişen maddelerin bir daha değişmesi ne yaptıklarını bilmediklerinin de örnekleridir"dedi. 

BÜROKRAT YÖNETİMİ.

Ömer Fethi Gürer, anayasada yapılmak istenenle seçilmişler değil atanmışların yönetimininbaşlayacağını, halkın beş yılda bir seçtiği tek kişi kararları ile ülkenin yönetileceğini, bakanların ve yardımcıların ülke yönetiminde egemen olacağını ifade ederek seçilmiş vekil bakan olursa vekilliği düşüyor niye diye sordu?Bürokrasinin artacağı, seçilmişlerin çözüm noktası dışında kalacağı düzenlemeler ile sorgulanamaz tek kişiye ülkenin teslim edilmesine anlam veremediklerini söyleyen  Gürer, ?Cumhurbaşkanı yeni düzenleme ile yargılanacak deniyor adı öyle konulmuş ama maddelere bakınca görüyorsunuz ki yargılanamaz düzenlemeler var.  Mecliste 301 kişi ile gerekçeli  yüce divan süreci başlayacak, komisyon ve360 vekil ardından 600 kişi 400 oy ile yüce divana gönderecek, yüce divan Anayasa Mahkemesi üyeleri onlar da yargılanacak, Cumhurbaşkanı atamamış, kısacası ne Meclis´te o karar çıkar ne atama memurlarla yargı aleyhte biter, adı konmuş ama olmaması içinde gereği yapılmış.O nedenle madde madde okuyan görecek ki değişimler ülke hayrına değil, hayırlısı hayır demek? dedi.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli