CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU:
1.04.2017 12:16:08 241 0

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: "YENİ MODEL, BİR PARTİ DEVLETİNİ DOĞURUR"

Şişli´de muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?80 milyonu temsil eden kişi hata yaparsa faturayı 80 milyon öder. Bir kişiyi kandırırsanız, Türkiye´yi 24 saatte ele geçirirsiniz? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasanın bir parti devleti doğuracağını iddia ederek, "Cumhurbaşkanı partili, bakanlar partili, başkan yardımcıları partili, kaymakamlar partili, hakimler partili. Bunun adi parti devleti. O partinin üyesi olmayanlar ikinci sınıf vatandaş olur. Hak ve hukuk arayamazlar? dedi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli´de 2. Bölge Muhtarlar Buluşması´na katıldı. Düzenlenen toplantıda muhtarlara hitap eden Kılıçdaroğlu, anayasa referandum sürecini değerlendirdi. Anayasa değişikliği teklifi ile yargı tarafsızlığının sağlanamayacağını savunan Kılıçdaroğlu, ?Çünkü bir siyasi partinin genel başkanı hakim tayin ediyor. Bir siyasi partinin genel başkanı hakim tayin ederse, Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinden 12´sini tayin ederse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) 6´sını tayin ederse orada adalet olur mu? Kendimden örnek vereyim. Diyelim bana böyle bir yetki verdi millet. Kalktım HSYK´ya da, Anayasa Mahkemesine de üyeler atadım. Yarın benimle ilgili bir sorun çıktı. Hangi mahkemeye düştü. Benim tayin ettiğim mahkemeye düştü. Başka siyasi parti milletvekilinin işi yine benim tayin ettiğim mahkemeye düştü. Vatandaş ne diyecek, ?Bu mahkemede adalet olmaz. Bu hakimi Kılıçdaroğlu atadı. Ben Adalet ve Kalkınma Partisindenim. Bu hakim tarafsız davranamaz.´ Doğru mu? Evet doğru? diye konuştu.

?80 MİLYONU TEMSİL EDEN KİŞİ HATA YAPARSA FATURAYI 80 MİLYON ÖDER?
Yeni model ile cumhurbaşkanına sınırsız yetkiler verildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, ?Hata insana aittir. Ailede bireylerden biri hata yaparsa, faturayı o aile eder. 80 milyonu temsil eden kişi hata yaparsa faturayı 80 milyon öder. O nedenle devlet yönetimlerinde bütün yetkiler bir kişiye verilmez. Yetkiler paylaştırılır ki birisi hata yaptığı zaman o hatayı telafi edecek mekanizmalar devreye girsin? şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, bir kişiye bu kadar yetki vermenin doğru olmadığını vurgulayarak, ?Eğer bir kişiyi ikna ederseniz, satın alırsanız ya da kandırırsanız en geç 24 saatte Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirirsiniz. Bütün müsteşarlar, emniyet müdürleri, komutanlar, genel müdürleri bir kararname ile değiştirebilirsiniz. Hadi deniyor ya FETÖ 30-35 yıl devletin içine sızdı. Hiç 30 yıla gerek yok. Bir kişiyi ikna edeceksiniz, satın alacaksınız ya da kandıracaksınız. Kararname listesini önüne koyacaksınız imzalayacak, bitti. Başka bir şeye gerek yok. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti´ni böyle bir sürece sokmak doğru mu. Kararı millet verecek? ifadelerini kullandı.
Bu anayasa değişikliği ile Türkiye´nin farklı bir darbe sürecinin içerisine girdiğini öne süren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi saraya bağlanmış oluyor. 80 milyonun iradesini bir kişiye bağlamak doğru mu kararı siz vereceksiniz. Bunun partilerle, kişilerle ilgisi yok, demokrasi ile ilgisi var. Çocuklarınıza nasıl bir miras bırakmak istiyorsanız öyle davranın. Ben 12 Eylül 82 Anayasası referandumunda ?hayır´ oyunu kullandım. Bugün çocuklarıma söylüyorum ve bunun onurunu taşıyorum. 2010 referandumunda da ?hayır´ oyu kullandım. Çünkü 2010 anayasa değişikliği Türkiye´yi 15 Temmuz darbe girişimi ile karşı karşıya bıraktı. Sadece Yargıtaya 160 militan atandı. Nasıl oldu bunlar. Düşünmedik. Onların büyük bir kısmı hala hapiste. Atayanlar diyorlar ki ?Bize yeni haklar verin.´ Osmanlı´da bile padişahın bu kadar yetkisi yoktu. Osmanlı´da sadrazam var, vezirler var, istişare var. 141 yıllık parlamento geleneğimiz var. Niye bundan vazgeçiyoruz.?

?BU BİR PARTİ DEVLETİNİ DOĞURUR?
Kılıçdaroğlu, yeni sürecin bir parti devleti doğurabileceğini savunarak, ?Bu bir parti devletini doğurur. Cumhurbaşkanı partili, bakanlar partili, başkan yardımcıları partili, kaymakamlar partili, hakimler partili. Bunun adi parti devleti. O partinin üyesi olmayanlar ikinci sınıf vatandaş olur. Hak ve hukuk arayamazlar? dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli